Det snöade en massa här i början av november. Framförallt söder om oss kom det mycket. Skellefteå var bland de orter som låg längst norrut som fick mycket. Så Carmen hade fasligt massa snö när vi var där och hälsade på. Bilden är från Ursviken. Vi fick inte lika mycket och den snö vi fick var borta efter en dryg vecka.

Frida är snart tre månader och senast vi var hos BVC så vägde hon fem kilo.

Skrivit av Joakim  den 24 November -2016


I går var "den lilla" två månader. Tiden går fort och hon växer bra. Nacken börjar bli en aning stabil nu så att hon själv kan hålla upp huvudet. Intervallerna mellan matningarna har även dem vuxit från 2,3 timmars till 5,6 timmars. Hon överraskar även i bland med att dra ända upp till 8 timmar mellan, något som uppskattas när det är på natten. Både Anneli och jag har nu börjat jobba deltid.

Nattetid börjat det nu bli standard med minusgrader, så den första snön är nog inte så långt borta.

Skrivit av Joakim  den 28 October -2016


Har jag inte skrivit för att det har hänt för lite i livet? Nej, tvärtom det har hänt för mycket. Babyn som nu heter Frida bestämde sig för att komma ut den 27 augusti med buller och bång. Får säga att båda förlossning och eftermälet gick rätt bra. En infektion i lillan som gjorde att vi fick stanna kvar en vecka på sjukhuset.

Svärfar har under september blivit sjuk och fick ligga på NUS. Nu är det dock så sakteligen på bättringsvägen och jag hoppas att han snart vaknar så han kan få träffa Frida.

Annars har det börja bli kallt och vi har haft flera frostnätter här nu. Funderar på att i dagarna dra i gång pelletsbrännaren. Börjar bli lite kallt även inomhus nattetid.

Skrivit av Joakim  den 12 October -2016


Det är augusti, en rätt kall augusti. Så kaminen fick träda i tjänstgöring, en aning tidigare än jag hade trott.

Just nu är allt bara en väntan här hemma på familjemedlem nummer fem. Annelis mage är bra rund och babyn ska vara klar. Nu ska bara Annelis kropp göra sig klar för att ploppa ut den lilla kotten.

Jag sprang hamnmilen i Luleå i veckan. Det var 10 jobbig kilometer där jag misslyckades en aning med att lägga upp loppet taktiskt. Gick ut för hårt och storknade vid ca 6 km. Men finslipade ändå personbästa på milen, den nya tiden är 48 minuter och 3 sekunder.

Skrivit av Joakim  den 20 August -2016


Storm är kanske att ta i men i går så var det blåsigt värre. Bara 16-17 grader med och ingen sol så det kändes verkligen som att sommaren var över. Nu tror jag nog att det kommer komma några varma dagar till men det är tydligt att vi har passerat sommartoppen.

Jag fick för övrigt även en så kallad "feberattack" i går. Vet ej jag hade feber men i går kväll blev jag dålig och hade ordentlig frossa på kvällen. Gick och la mig vid 19 i går och gick upp vid 08 tiden i morse. Så bra med villa och några Alvedon har tagit bort det. Känner mig bara trött i kroppen idag, ingen huvudvärk (än).

Skrivit av Joakim  den 9 August -2016


Det åskade ordentligt här om natten. Inte mycket men de fyra blixtrar som kom var kraftiga och närma. Vid den första smällen och blixten som kom samtidigt for både jag och Anneli upp ur sängarna. Vid den andra var vi på övervåningen, stod dryga metern från telejacket på övervåningen. Det dundra till och lätt som en glödlampa small plus att en mindre blixt lyste upp vid jacket. Våran router gick i sönder av det man annars klarade sig allt. Synd att vi inte han dra ut apparaterna innan åskan kom. Dock kom den så snabbt och överraskande så det blev som det blev. Ida sov igenom hela incidenten, och tur var väl det.

Skrivit av NÃ¥gon  den 18 July -2016


Då var semestern för detta året. n tidig Juni semester med tre veckor på resande fot i husvagn. Var en trevlig resa. Stundtals lite jobbigt att bo i en liten husvagn men det gick ändå generellt sett bra. Vi ska försöka sälja husvagnen nu för att köpa en större. Men får vi inget bra pris så behåller vi den. Det gick ändå att semestra i den.

Annars så mest bara vi väntar nu, väntar på september och att lillhen ska ploppa ut. Som sommar har Juli börjar riktigt dåligt här uppe, men förhoppningsvis blir det bättre.

Skrivit av NÃ¥gon  den 5 July -2016


I morse ansåg Tess att det var en bra sak att springa ut över ängarna och jaga fåglar. Ingen större skada skedd då hon ändå efter lite springande återvände hem. dock fick det bli en duschning och tvättning med såpa för att ta bort gytjedoften.

Detta var inget Ida uppskatta då hon tycker såpan lukta illa och att Tess blev illaluktande. Så hon förmanade Anneli om varför hon tillät Tess att rymma så där så att hon var tvungen att duschas. Fortsätter denna lilla så här kan det nog bli en chef av henne när hon växer upp.

Skrivit av Joakim  den 18 May -2016


Vi var i Byske på deras camping. Vädret var bättre än vid vårat första husvagnstest i Skellefteå. Bökade upp förtältet som var lite jobbigt att sätta upp. Ska se under sommaren om vi inte tar bort sidorna på tältet för att underlätta uppsättning av tältet.

Annars går det sin gilla gång. Kanske inte den varmaste Maj man upplevt än så länge men likväl har där varit dagar som har varit riktigt trevliga. Fyra veckor kvar nu till semester.

Skrivit av Joakim  den 10 May -2016


Så sakteligen tar det sig. Nu har jag testat att sätta en låda med potatis. Hoppas det klarar sig. En bit ner i marken var det tjäle men inte där jag satte sättorna. Men vågar bara testa med en låda. Resten får vänta någon vecka eller två. Annars är det väldigt blött här nu och inte blir det bättre över att det regnar. Hoppas på sol och blåst här framöver.

Skrivit av Joakim  den 29 April -2016


I dag såg jag en fink som jag aldrig tidigare har sett. Efter lite googlande så kom jag fram till att det är en bergfink. En vacker lite gynnare.

Just i skrivande stund börjar det snöa lapphandskar. det är verkligen aprilväder. Hoppas på sol i eftermiddag.


Skrivit av Joakim  den 22 April -2016


Med alla flyttfåglar kommer det även rovfåglar. I förgår så hörde vi ett väldigt kraxande i från trädgården. Det visade sig att det var (troligtvis) en duvhök som hade tagit en skata och kämpade med att ha ihjäl den vid våran häck. Då det såg så grymt ut beslutade jag mig för att gå ut och försöka skärma höken så att han släppte skatan. Dock klarade höken av att flyga med den sprattlande skatan under sig så de försvann i väg båda två.

annars har vi nog mer barmark nu än snö. Det går snabbt nu mot sommaren.

Skrivit av Joakm  den 20 April -2016


I veckan var vi på ultraljud och fick se den nya familjemedlem. Hen var inte samarbetsvillig och rörde sig mycket men läkaren kunde åtminstone konstatera att det bara var en och att allt såg bra ut den den. Kön var osäkert men lutar åt att jag fortsätter med att vara den enda herren i familjen. Det får vi dock se runt den 3 september.

Annars går våren sin gilla gång här. Allt mer av trädgården töar fram. Riktigt blött nu över allt. Gympadojer är inte det bästa.

Skrivit av Joakim  den 17 April -2016


I år blev det lite tidigare än föra året. I går, dvs den 8/4 hörde vi och såg vi tranor för första gången 2016. Och det var inte bara tranor som kom utan kanadagässen var också med i vårtåget.

Så nu är det storspoven och särdesärlor som vi väntar på. Annars har nog alla kommit.

Någon bild har jag inte fotat på fåglarna än men en bild på Ida när vi var i Umeå får ni istället.

Skrivit av Joakim  den 9 April -2016


I går, dvs den 3 april såg vi för första gången detta år tofsvipan. Det var från bilen i färd så inget foto kunde tas.

Idag fick jag för mig att gå över isen till en av öarna som ligger i viken mellan Mörön och Kalaxhalvön. Det blev en promenad på en halvmil fram och till baka över isen. Tess var nöjd.

På kvällskvisten var vi även och promenerade på fjärden. Troligtvis den sista promenaden där för denna säsong då det har töat mycket. Gick igenom isen två gånger, så det var blöta skor som kom hem. (Där är inte djupt, typ bara 2 dm på sin höjd)

Skrivit av Joakim  den 4 April -2016


Så här års brukar jag rapportera in vårtecken på denna sida, så väl i år. Av de mer tydligare vårtecknen är svanarnas ankomst ett av de första. I år blev det 25 mars som Anneli såg och hörde dem först av oss alla. Jag såg och hörde dem i dag. Nu väntar vi på tranorna, tofsvipan, storspovarna och alla andra sommargäster som brukar trilla in under april månad.

Skrivit av Joakim  den 27 March -2016


Det har i veckan varit tre dagar av ordentlig tö. I onsdags var det upp emot 10 plusgrader. Nu ska det dock hålla sig vid minus 5-10 i en vecka framöver men mycket av snön har försvunnit här i dagarna. Nu är det kanske bara 10-15 cm snö på marken.

Annars går det sin gilla gång. Ida var på fyra årskontroll och imponerade på sköterskan. Inga problem och allt såg bra ut.

Anneli kämpar vidare med graviditeten som nu går in i veckan 17. För Anneli är det emellanåt tungt men med barnet ser det bra ut.

Vi har köpt en husvagn som vi ska hämta den 16 april. Få se när premiärturen blir av. Kanske till valborgs.

Skrivit av Joakm   den 18 March -2016


För att föregående vinter varit helt förskonande från dem kom mamma älg med sina två års kalvar på besök. Jag och Tess gav oss ut för att skrämma iväg dem men det var lättare sagt än gjort då de är väldigt vana vid människor. Till slut lyckades vi dock, men bara till den grad att de återkom när det hade blivit helt mörk och vi sov. Häcken fick lite stryk men som tur var höll skydden för äppleträden så de blev utan skada. Får hoppas att de inte väljer att göra fler hembesök hos oss.

Skrivit av Joakim  den 5 February -2016


Det börjar så smått planeras för födelsedag hemma i Mörön. Inbjudningskort är skrivna och ligger och väntar. Ida frågar i stort sett varje dag om det inte är födelsedag i morgon.

Det har varit kallt men det verkar som alla system har klarat sig i huset. Dock så sprack två lagningar i garaget som lagades föra vintern. Där golvvärmen lagades. Men vi använder ju inte den uppvärmningen längre så det spelar mindre roll. Får väl lagas för det estetiska åtminstone.


Skrivit av Joakim  den 27 January -2016


Ida blev fin i sin nya frisyr. Blev lite annars men hon klär i det. Framför allt när hon övar på sin rackarunge style och räcker ut tungan :)

Idag har kylan smält på. Minus 30 och det ser ut som det kommer hålla i sig fram emot helgen. Fick nytt batteri till touranen så hoppas att det kommer funka bättre med den.


Skrivit av Joakim  den 19 January -2016


Vår dotter har testat på att klippa sig. Inte allt för mycket men ändå tillräckligt för att man ska se att det är friserat av en ej utbildad frisör. Vi får hoppas att det var en en gångs grej och att hon i fortsättningen överlåter det till utbildad personal.

Har haft problem med Touranen i vintern, men idag har den fått komma till Bertil för koll. Så får man hoppas på att man slipper kabla igång den mera.

Annars rullar det på. Kallt i dag igen men håller sig runt minus 24.


Skrivit av Joakim  den 18 January -2016


Vi har haft det kallt i tre dagarna. Med temperaturer ner mot minus 30 så har det varit lite oroligt från min sida när det gäller huset och bilarna. Dock ser det ut som att alla vattenledningar i garaget och huset har klarat sig.

Touranen har det dock varit lite svårt att starta och två gånger har jag fått kabla igång åbäket.

Har även programmerat lite här på sidan och om ni går in och kollar på "alla poster" så kan ni se lite förändringar där. Man kan sortera på årsvis eller månadsvis (alla år men bara en specifik månad)
Skrivit av Joakim  den 8 January -2016


Då har vi gjort bort storhelgerna med allt stohej det innebär. Både jul och nyår blev hemma i Mörön och båda festligheterna var lyckade.

Nu när vi går in i januari så har vintern kommit med stormsteg. Andra dagen i rad vi har ner emot minus 16 grader. Imorron ska det bli än kallare med temperaturer vid minus 20 graders strecket.

Nästa sak man nu börjar blicka framemot är Idas födelsedag i slutet av februari. Även en tidpunkt då man kan förvänta sig att den kallare delen av vintern ska vara över. Så 7-8 veckors kyla, nu kör vi.

Skrivit av Joakim  den 5 January -2016


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December