Önskar vi er alla.

Från
Joakim, Anneli och Börje

Skrivit av Anneli   den 31 December -2008önskar familjen Bengtsson Lee.

ps. och snåla inte med julmaten. På julafton behövs inget dåligt samvete, det är januari månad till för.
(Bilden ifrån, http://www.bonton.se/sv/index.htm)

Skrivit av Joakim   den 24 December -2008


13 dagar blev det på sjukhuset, enlig doktorn något av det minsta man hade kunnat vänta sig efter den operationen jag fick. För mig kändes dessa sista dagarna dock som en lång pinna av rastlöshet och långtråkan. För även om jag hade uppbullat med böcker, tidningar, tv och annat pyssel så bli det jäkligt tråkigt på ett sjukhus.

Så nu känns det helt underbart att vara hemma.

Skrivit av Joakim   den 23 December -2008


Idag kommer bli en bra dag tror jag. Detta skrev Joakim till mig i fm. Och ja, det känns som detta har vart och är en bra dag. Kl. är 15:00 och jag är på väg till sjukhuset för att träffa Jocke.

Men jag tror att jag har känt livslust idag, måste erkända att det var ett tag sedan sist. Det känns som allt börjar ordna sig och det är underbart!

Skrivit av Anneli  den 21 December -2008


Jocke skrev tidigare att detta med hans sjukdom börjar närma sig sitt slut.

Men efter operationen i Umeå visade det sig att det bara var en början på en lång resa. Jocke har genom gått en jätte stor operation där de tog bort tolvfingertarmen, gallblåsan och en bit av bukspotskötteln (stavning?). Tumören de plockade ut skickades på analys och visade sig vara cancer, så nu ska han inte bara åter hämta sig från operationen nu ska han även få cellgift, dock av ett snällare slag, om det finns något sådan. Behandlingen kommer att hålla på i 6 månader och kommer inte ge SÅ mycket biverkningar säger läkaren. Den som lever får se och nu för tiden är jag glad att Jocke är vid liv och har goda chanser att förbli vid liv.

Ibland är det tungt att leva och just nu är de för oss! men bättre tider kommer nog...Vi ska till Chile hösten 2009, Jippi!

God jul och gott nytt år alla vänner och släktningar. I år kommer det inga julkort från oss.

Skrivit av Anneli  den 18 December -2008


Vilket jag är evigt taksam för. I dag ska vi köra ner till Skellefteå för att sedan i övermorgon köra den sista biten till Umeå och få mig inlagd. Även om jag vid enstaka tillfällen har mått sämre än jag gör nu så har jag aldrig under så här lång tid mått så här illa. Idag är det ca 2-2,5 månader sen de första symptomen vissa sig.

Ps. hade minus 18 i natt

Skrivit av Joakim   den 8 December -2008


Nu kommer jag ihåg varför det inte alltid är så kul att bo i norrland. Det kan bli väldigt kallt här.

I morse när jag vaknade var det - 15 grader ute, Huva! Hunden var inte häller så jätte glad över graderna ute men han ska få det bättre vi har beställt ett hundtäcke "Hurtta värmetäcke polar".

Täcket ska komma på måndag, bilder kommer då =)

Skrivit av Anneli  den 29 November -2008


Var ett tag sedan jag skrev här. Förklaringen är att jag inte har orkat. 11mm tummör i bukspottkörteln är det som har tagit energi från mig. Genom att ha satt sig där gallan mynnar ut i tarmen har denna tumör blockerat gallan att komma ut och istället get sig ut i blodet. Gallsyra i blodet är inget jag önskar någon, jobbigt på riktigt. Det positiva med att tumören blockerade gallan var att den på så sätt upptäcktes i ett tidigt skeende, vilket jag är mycket tacksam för.

Igår fick jag en slang intryckt i mig. Inte direkt skönt men helt klart värt det eftersom jag nu har en liten slang i gallgången (den blockerade) som gör att gallan kan gå ut i tarmen som normalt och inte i blodet. Så livet börjar så smått komma tillbaka till mig och förhoppningsvis ska jag nu kunna återfå de 12 kg kropp har försvunnit dessa veckor (ingen ölmage nu inte).

Den 10/12 ska jag opereras i Umeå och då ska den lilla ovälkomna gästen ut ur mig kropp. Vilket jag verkligen ser fram emot.

Skrivit av Joakim   den 28 November -2008


... är det äntligen vinter!!!

Helt underbart, gott om snö och bara några minus. Börje blir som en lite valp han älskar verkligen snön.

Tyvär mår inte Jocke så mycket bättre, men vi hoppas på bättre tider snart!

Kram på er

Skrivit av Anneli  den 24 November -2008


Jag har varit på min första längre resa genom ICA.

Jag och Börje åkte till Pajala kommun i tisdags, ganska dårligt körväder tog vi oss fram cirka 30 mil inåt och upp i landet. Ju längre vi kom ju mindre människor blev det och desto mer skog. Väl framme i Pajala var det en helt annan värd kändes det som. Mörkt, lite människor och tyst, jag fick nästan panik så mycket skog och så lite människor!

Men andra ord jag fick lappsjuka.

Men men på torsdagen körde vi vidare till Övertorneå och där kändes det mycket bättre. Jag vet inte om det var för att hotellet hade så trevlig personal men denna by (stad?) känns mer ciliviserad. Nu är det fredag och vi är tillbaka i Luleå det känns underbart att vara hemma. Börje är också lite trött efter vår resa han har endast sovit, ätit och kissat sedan vi kom hem =)

Tornedalen har otrolig fin natur och de människor som finns där är jätte trevliga!

Skrivit av Anneli  den 14 November -2008Skrivit av Anneli  den 14 November -2008Skrivit av Anneli  den 14 November -2008Skrivit av Anneli  den 14 November -2008


Solen går upp vid åtta tiden och ner vid halv tre tiden. Ger på runda släggar sex och en halv timmes sol. Om jag jobbar natt innebär det för min del ca en halvtimmes solljus på morgonen sen går jag och lägger mig. Så tur nog har vi fått låna en ljuslampa av Sofia, en sådan som används vid ljusterapi. Så nu vi sitta och surfa på nätet och ”sola” samtidigt, oavsett tiden på dygnet.

Skrivit av Joakim   den 9 November -2008


Vi har köpt en tavla på vår favoritmodell. Väldigt enkelt gjort över internet. Nedan finns en bild på tavlan samt en bild på original fotot vi använde.

Skrivit av Joakim   den 7 November -2008Skrivit av Joakim   den 7 November -2008


De blev ett dygn på sjukhuset. Tre påsar dropp och fastande mage, men på röntgen fann de inget som kunde förklara de dåliga värdena. Så nu är det väntan på magnetröntgen någon gång nästa vecka. Skönt att de ej fann någon tumör eller så i mig men ändå lite frustrerande eftersom jag fortfarande mår illa. Skulle gärna vilja ha en lösning på det snarast men det är bara att fogligt vänta på sin tur.

Skrivit av Joakim   den 5 November -2008


Då blev man äntligen inlagd på sjukhuset. Är tämligen trött på detta tillstånd som jag har varit i den senaste tiden så det känns skönt att få kola upp och ordentligt åtgärda skitet, även om de så måste skära i mig lite.

ps. Nytt köldrekor, två nätter sedan. Minus 8

Skrivit av Joakim   den 4 November -2008


I natt hade vi köldrekord för vintern 07/08. Minus 5,9 grader gick det ner till och nu under dagen har det hållit sig kvar vid minus 3. Så landskapet här upp börjar nu se ut som riktigt vinter då frosten ligger kvar och ser ut som ett tunt snötäcke. På en sjö som vi brukar rasta Börje runt har det börjat lägga sig is. Dock bär den inte än vilket min högerfot fick uppleva igår, en kall erfarenhet även om det blev raka vägen hem efter plurret.

Har börjat köra nattbil och är inte bara på hotellet. Kör runt i Luleå nattetid och kollar inte olika objekt. Finns väl både för och nackdelar med jobbet jämfört med hotellet. Helt klar så sliter det mer på en och man blir tröttare av det. Dock är det 12 timmars pass men det känns inte längre rent tidsmässigt jämfört med hotellet just på grund av att det händer mer. Sen är det alltid roligt med att köra bil mitt i natten eftersom man verkligen äger vägen. En stäcka här i Luleå som i rusningstid kanske tar 20 minuter tar på en tom nattväg 5 minuter. En klar fördel med är att man träffar mer folk även om det inte är många. Man har alltid två arbetskamrater som även de susar omkring i sina bilar och man träffar dem när man fikar. Sen träffar men även på folk när man ringer på hos dem och upplyser dem att de stör grannarna. Inte alltid de är så glada att se en bara.

Skrivit av Joakim   den 31 October -2008


Är en mindre kul företeelse att ha. I går var det första gången på drygt två veckor som jag inte har haft magont. Inget kaffe och havregrynsgröt var det som till slut fick magen att komma i balans, ja oså kanske medicinen doktor skrev ut med hjälpte till. Dock tror jag det är uppehållet med kaffe som har varit det som har varit den bidragande orsaken. De första tre dagarna utan kaffe var helt fruktansvärda. Huvudvärk, trötthet och allmänt rastlös plus då magontet från magkatarren. Nu ställer jag mig frågan om jag om en vecka eller så ska börja dricka kaffe igen. Inte kul att åka på en ny sur mage och en ny avgiftning men samtidigt, liv utan kaffe inte heller kul.

Skrivit av Joakim   den 20 October -2008


Här är hon, visst är hon fin! Vi kallade henne för "the fox lady"

=)

Skrivit av Anneli  den 11 October -2008


Idag har det varit en konstig dag. Vi har lämnat tillbaka Trimma. Hon är för mycket hund för oss, inget som vi orkar med. Jag har varit jätte förskyld och blivit mycket bättre och min tjänstebil har kommit =)

Både sorg och glädje.

Trimma är en jätte fin hund och det känns jätte synd att lämna tillbaka henne. Men det är en hund som kräver mycket tid och den tiden finns inte hos oss.

Skrivit av Anneli  den 7 October -2008Det blev idag som Trimma kom hem till oss. Och får säga att det har gått förvånansvärt smidigt. Ok, första natten är inte gjord än men det känns som det kommer gå bra. Börje har tagit att han inte är ensam kung i huset längre bra. Han struntar i Trimma för den mesta av tiden och lossas som hon endast är en typ av rörlig inredningsdetalj.

Det var inte bara Trimma som kom till oss idag. Även den första snön föll i förmiddags. Det la sig inte men för några minuter så snöade det på rätt bra.

Skrivit av Joakim   den 4 October -2008


Hej

Här i Luleå händer det ganska mycket. Jag har ju börjat på mitt nya jobb och storm trivs. I veckan (v. 40) har jag haft praktik på ICA kvantum i Luleå. Super kul och läro rikt. Jag var där för att få en inblick i hur en butik fungerar.

Jocke jobbar på som väktare, han har gått den sista utbildningen och ska snart få lära sig att köra natt bilen.

I morgon fredag kommer Trimma, vi ska ta en Belgiskvallhund på prov. Alltså Börje ska få sig en kompis... vi får se hur allt löser sig men vi hoppas på allt går bra.

Vi har budat på ett hus. 25 minuter söder om Luleå. Köparen är inte nöjd med vårt bud så vi får se om det blir något. Vi är dock de ända som är intresserade... kanske kanske...

kram på er

Skrivit av Anneli  den 2 October -2008


Det borde sluta väldigt illa för boxern skull, det vill säga TV-boxern. Upptakten varför det hamnade en deciliter vatten i boxern var att vi har en blomma på TV som jag vattnade, en aning för mycket. Vattnet som inte fick plats tog sin väg ner längst med skärmen på TV och hamnade till slut i boxern som stod nedanför. Detta upptäckte jag inte direkt utan vattna de lugnt vidare resterande växter. Hörde dock ett underligt ljud och lokaliserade det efter ett tag till boxern som nu hade både en deciliter vatten i sig plus ström då den stod på ”standby”. Det var att tömma ut och blåsa med hårtorken på den ofriviligt badade elektroniken. Samma kväll efter att boxen hade fått stå och torka och vila så testade vi om det funka, hade inte stora förhoppningar, men döm till vår förvåning så funkade den fint fint. Så ny har vi en fungerande och nybadad TV-boxer.Skrivit av Joakim   den 14 September -2008Google har lanserat en egen webbläsare i dagarna som jag tog ner och testa. Inte allt för överaskande så läser och visar den html-kod på annat sätt än vad Explorer gör (Microsofts webbläsare). Så det börjar verkligen dra ihop sig för en omstruktuering av denna sida så att den ser bättre ut i fler webbläsare och i fler upplösningar. Få se när där kommer tid loss, just nu är det ganska mycket jobb för G4S.

Skrivit av Joakim  den 3 September -2008


Nu sitter jag i Umeå och har börjat ett nytt jobb. Det är meningen att jag ska jobba på ICA ett tag framöver =)

Jobbet känns jätte kul, vi är uppskattade av handlarna och det gäller att bygga upp något nästan helt nytt så jag tror detta kommer att bli jätte bra.

I morgon bär det av till ICA HV i Solna.

Skrivit av Anneli  den 2 September -2008


Regn, törstsläckare till de nödstälda, livsgivare till allt grönt som växer, jordens blod men förbannat tråkigt att ha på sin semester. Det har regnat störe delen av tiden här nere i tropikerna. Men men, vi får mysig tid tillsammans inomhus.

Skrivit av Joakim  den 23 August -2008


Nu har 150 mil tillryggalagts och vi befinner oss i söderland. Något av det första vi gjorde här var att bada men tyvärr så är vi nog lite för sent ute. Vattnet var ungerfär som vid Luleå.
Skrivit av Joakim  den 19 August -2008


En natt till, sen semester. Härligt, här ska det slappas. Eller jag först köra bil genom större delen av Sverige, sen slappa.

Skrivit av Joakim   den 15 August -2008


Har Jocke varit i slagsmål?

Nä, för några dagar sedan fick han en allergichock. Kroppen svullnade upp här och där och bland annat läppen. Vi vet fortfarande inte vad det var som orsakade allergin.

Skrivit av Anneli  den 9 August -2008


Det vill säga Luleåkalaset. Ett organiserat festeri och fylleri alá svensk sommarstad. Gick igenom området på fredag dag, köpte mig en langos som jag frossade i mig för sedan må riktigt illa. Aldrig mera langos för min del. Det vill jag lova. Arbetade på hotellet både fredag och lördagsnatt och det var än så länge de värsta nätterna som jag har gjort. Stundtals hade där varit mer arbete än vad man hade kunnat klara av om man var två personer. Nu var jag själv och de var 200% tempo hela tiden. Ändå lyckades jag inte hålla helt ordning och reda på alla fyllerister som ranglade omkring på hotellet. Men jag gjorde mitt bästa och de skador som uppkomma vara bara materiella och inte så stora.

Snart är det semester, härligt.

Skrivit av Joakim   den 4 August -2008


Tack,tack

Så här såg vår dag ut:
Jocke hade planerat hela dagen och vår första anhalt var tänkt att vara skärgården i Luleå för att sola och bada på dagen. Men vi kom inte med båten som han hade planerat att vi skulle åka med. Det stod 250 personer i kö och båten tog endast 125 personer. Så det blev en strand på fastlandet istället och det funkade lika bra.

Vid fyra tiden på e.m. checkade vi in på ett hotell, ni kanske kan gissa vilket. Jocke hade bokat bröllopssviten och den var jätte mysigt. Sviten hade bubbelpool som vi bubblade i eftermiddagen.Jocke gjorde de traditionella misstaget att äta för mycket på restaurang så han inte orkade några jordgubbar och choklad i poolen.

Tack för en väl planerad och lyckad bröllops dag, Jocke =)

Skrivit av Anneli  den 1 August -2008


Grattis på er 2-åriga bröllopsdag.
önskar vi i skåne/ mamma o pappa.77

Skrivit av NÃ¥gon  den 29 July -2008


Man får lite av den känslan när man har suttit i en halvtimme och granskat en folktom huvudgata i Luleå. Staden badar i solljus och det ser ut som mitt på dagen ljusmässigt men när det gäller folk är det totalt tomt. Var även ute och tog frisk luft och under de 5 minuter så hörde jag inte heller någon taxibil som annars har sussat omkring här tidigare på natten. Strax kommer frukostpersonalen och bryter denna armagedon känsla. Och det är kanske lika bra det.Skrivit av Joakim  den 27 July -2008


Då blir det kaos. På hotellet har deras dator system varit nere sedan torsdags eftermiddag och inget fungerar. Penna och papper åker fram men jag får säga att det inte är mycket som fungerar och det blir mycket lite koll på vem som bor och vart folk bor på hotellet. T.ex. tappades två tyska pensionärer bort, reseledaren vill få tag på dem och ingen av personalen på hotellet viste vart de var incheckade på för något rum. Tror det löste sig att reseledaren fick tag på dem på nästkommande dags frukust, så det löste sig till slut. För min del blir det väldigt lugnt då mycket av de rapporter och listor jag arbetar/skappar under natten just görs med datorerna. Så det är mest städning för min del.

Skrivit av Joakim   den 26 July -2008


En tämligen händelselös natt har passerat och det har ljusnat för länge sedan ute. Klockan börjar närma sig halv sex och den första flyggpersonalen har åkt sin väg och nummer två är inne och äter frukost i skrivande stund. I natt var där några norrmän som kom lullande till hotellet och bestämde sig för att ha en liten efterfest på rummet med den tillhörande festciggen. Dyrt för dem eftersom den ronderande väktaren kom på dem och de får nu betala 1500 sek i röksaneringsavgift.

Annars. Jo tack ganska trött och seg i huvet som vanligt vid denna tid. Snart dags att krama kudden.

Skrivit av Joakim  den 24 July -2008


Klockan är 0600 och jag känner mig så där lagom mossig i skallen. Inte så att kroppen är jättetrött och att jag håller på att somna utan det känns bara som att hjärnan har slagit av vissa funktioner och lått en del viktiga hjärnceller gå på semester. För allt tar lite längre att förstå vid denna tidpunkt på natten. Ljust ute i alla fall och det verkar bli en vacker dag.

Tre nätter till, sen sömn. Något man verkligen har lärt sig uppskatta efter att börjat jobba natt.

Skrivit av Joakim  den 17 July -2008


Vi har varit på bröllop. Anna och Thomas i Östersund gifte sig den 28 juni 2008. Det var ett jätte trevligt bröllop. God mat, trevligt sällskap... precis så ett bröllop ska vara =)

Många grattis kramar till Anna och Thomas från oss.

Skrivit av Anneli  den 13 July -2008Skrivit av Anneli  den 13 July -2008


Att få köa i flera timmar för att få köpa något som troligtvis kan få betydligare billigare om man köper det på internet överstiger mitt förstånd. Men så är man ju inte heller en pryllnisse.

Här kan ni se mig stå och arbeta.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=3845739

Skrivit av Joakim   den 11 July -2008


Halloj Theresia

Ja det hade varit jätte kul och ses! jag har skickat ett mail till dig och jag tänkte ta bort din mail adress här i från nu. Så slipper allmänheten se den =)

Vi hörs
kram Anneli

Skrivit av Anneli  den 10 July -2008


Hejsan annelie :)
vilken fin sida ni har !

Hur´har du det?

Vore kul att ses och surra gadd ;)

KRAM Theresia

Skrivit av Theresia  den 10 July -2008


Efter fem nätters arbete fick jag äntligen en natts som i natt. Det blide 11 timmar på raken jag sov och det mest skrämmande är att jag inte kände mig helt utvilad när jag vaknade. Istället har jag en lätt känsla av lätt bakfullhet i huvudet och kroppen. Kan tillägga att jag inte festade till det i går bara för att jag har några fridar, så jag borde inte känna något.

Ska arbeta några timmar i morgon hos Telia. De ska släppa den där nya mobilen, Iphone och tror att det kan bli lite rusning i butiken. Så ska ditt och se till att kidsen sköter sig. Får hoppas att de har stolpar och band så man kan spärra av lite, annars blir det riktigt svettigt att försöka hålla enbart ett vist anfall personer inne i butiken.

Efter att denna sida nu ungefär har varit uppe i ett halvår så finns det nu text om vem Anneli är under avdelning ”familjen”. Så är du osäker på vem hon är eller vill uppdatera dig och du har glömt så gå in och ta en titt. Vem vet, du kanske lär dig något nytt om henne som du inte viste.

Skrivit av Joakim   den 10 July -2008


Anneli fick jobbet som kvalitetscoach hos ICA, och börjar till hösten.

Jag har börjat jobba som väktare, i sommar blir det mest på ett hotell nattetid.

Börje fäller päls något kopiöst, ligger driver här hemma.

Allsvenskan är åter igång, men känns inte så het.

Och jag kommer att ta på mig baskern samma dag som Bush röker fredsmarijuana tillsammans med Usama bin laden på Piteås havsbad.

Skrivit av Joakim   den 4 July -2008


Nu har Jocke ntligen fått sina jobbkläder och snart blir det jobb...kanske med tjänstehund i framtiden :)

Skrivit av Anneli  den 22 June -2008


Vi stormtrivs i Luleå det är en härligt stad mycket natur, hav och skärgård. Skärgård är något jag inte har upplevt tidigare, det är hur fint som hällst där. Annars börjar livet i Luleå ordna upp sig. Jocke har jobb, jag har jobb och kommer ev. få jobb på ICA nord. Börje lever och har det gott och ev. är det en till hund på väg... den som lever får se.

Här om dagen var vi på stranden en sen kväll och tog lite bilder...

Skrivit av Anneli  den 22 June -2008Skrivit av Anneli  den 22 June -2008


Nu är det fastält, sommaren är här i Luleå. Faktiskt en underbar tid nu, sommaren är här och myggen har inte hunnit göra sig redo än, så en liten frist innan det sticker till. Det kan även märkas här på sidan möjligtvis att sommaren har kommit, då tiden mellan inläggen har ökat i takt med att temperaturen har ökat. Troligtvis kommer det under sommarmånaderna vara tämligen sparsamt med inlägg. Måhända att det kommande EM-slutspelet kan locka fram lite frustrerande inlägg från min sida, men annars kommer det nog vara stillsamt här. Ha en underbar sommar, med eller utan mygg.


Skrivit av Joakim   den 31 May -2008Om det blir så mycket till karriär det vet jag dock inte, jag är nöjd bara jag får skuta GRG och känna smällen. Ja, också förhoppningsvis få avgjuta ett omgivningstempererat mål av försvarets finaste lapskojs.

Grattis själv föresten till ditt nya jobb, stad och förlovning. Vi syns i augusti, hade bra o hälsa frugan

Skrivit av Joakim   den 28 May -2008


Det är bara att gratulera till din nya karriär i Hemvärnet men framförallt till det nya jobbet!! Hoppas allt är bra!!

Skrivit av David  den 28 May -2008


På måndag är det dags, då börjar en ny utbildning till ett nytt jobb förhoppningsvis. Väktare, får erkänna att den förutfattade bilden man har inte är 100 procent positiv av yrkesrollen. Men, det gäller att ska av sig sådana fördomar och ge det en chans. Får även tänka att jag kan göra det bättre, jag behöver inte vara en uppblåst låsas polis som gillar att titta ner på folk. Egentligen är dt nog inte så många som är så heller, tyvärr är det kanske så att det är de som syns.

Skrivit av Joakim   den 27 May -2008


Manöver, givakt, lukt av vapenfett, varm saft, kalla fingrar, tillrätelse av uniform, ak4, väntan, PEK-skjutning och allmänt ”grabbig” stämning. Ja, efter 14 år var man åter i grönt och mycket var sig likt. Dock får jag säga att värnplikten och hemvärnet även har skillnader, vissa ganska stora. Disciplinen var stundtals mjukare än det var i scouterna och ordningen sämre än en förskola . Dock varierade detta väldigt beroende på vem som förde befälet och i vilket sammanhang man var. Men generellt var det kul att se all möjliga sorters människor samlas och förenas i aktivitet. Även om jag blev lite rädd när jag låg på skjutbanan och sköt skarpt med vissa som uppträde som förvirrade pensionärer. Förhoppningsvis blir det att gå soldatprovet i juni, hoppas det är lite hårdare.

Skrivit av Joakim   den 19 May -2008


En ny stad och två nya hobbys...
1. Jocke har gått med i hemvärnets insatspluton.
2. Jag och Jocke har tänkt gå en fågelskådnungskurs, riktigt kul att vara ute och titta på fåglar.

Skrivit av Anneli  den 15 May -2008Skrivit av Anneli  den 15 May -2008


I går lördag var vi i Storforsen. Fast jag har varit där minst hundra gånger är det alltid lika härligt och se hur vatten forsar och porlar genom naturen. Har du inte varit där så rekommenderar jag dig starkt att åka dit, det ligger i Älvsbyns kommun, 3 mil inåt landet från Älvsbyn. Nästa gång vi åker dit ska vi ta med ved för att grilla och göra en heldag i naturreservatet.

Titta in vår fotosida för att se bilder från vår dag i Storforsen

Skrivit av Anneli  den 11 May -2008Skrivit av Anneli   den 11 May -2008


Får säga att det verkligen är skönt med lite värme och ljus. Våren och den kommande sommaren är en mycket skönt period som behövs. Vad som dock grusar vårens skönhet är hur skräpigt det bli. Det är ofantligt hur mycket skräp som göms i snön. Folk vekar tror att en snöhög är det samma som en skräptunna. Sen blir det extra skitigt då all grus som kastats ut på vintern gör att den överblivna snön är mer svart än vit. Ser rent ut sagt, för jävligt ut.

Skrivit av Joakim   den 8 May -2008


Bilen; damsugen, tvättad och de fina sommardäcken på (glänsande nya fälgar). Lägenheten; skurad, damsugen, mattorna bankade och avloppen rensade. Det har med andra ord varit stor städning på alla fronter. Nu är bara Börje som behöver en rejäl badning och avmaskning så är allt tipptopp inför sommaren. Sommaren som föresten kommer älgande med storm kliv mot oss här uppe. I går var det underbart väder. Satte ute och grillade för första gången i år på allvar, dvs inte bara grillade korv.


Skrivit av Joakim   den 2 May -2008


Vi var i Piteå i helgen. Träffade ett antal kurskamrater sen universitetstiden. Riktigt kul och trevligt. Piteå i sig var inte så spännande, ok de hade en ganska fin gågata men sen var det inte så mycket mer. Var otroligt snabbt det blev öde där med när affärerna stängde. På hotellet var det ”show” på kvällen, en gubbe med tre syntar stod och spelade och sjöng tillsammans med en tjej. Det var skrämmande dåligt, ludet blev fel, basen var för hög och de glömde texten i mellan åt. Det kändes rätt surrealistiskt att sitta där, det var liksom som på film. (Där är bilder från Piteå på våran fotosidan)

Det är vår på riktigt här nu. Har precis suttit och ätigt frukost på balkongen, det är underbart. Nu i dagarna ska vi ut och fågelskåda, målet är att se en havsörn. Få se hur det blir med det, ska i alla fall njuta av vädret och naturen.

Skrivit av Joakim   den 30 April -2008


Väntan, det är det värsta när det gäller att söka jobb. När man har varit på en intervju, få bra vibbar och sen bara ska gå hem och passivt vänta. Just nu har jag en sådan väntan, grå zonen mellan ja och nej. Den som väntar på något gott, har det jäkligt jobbigt och kan absolut vänta för länge.

Skrivit av Joakim   den 25 April -2008


Var i Piteå och lyssnade på en konsär med deras kammarorkester, eller vad de hette. Hur som helst var det en upplevelse att höra på. Klassisk musik är väldigt fin och laddad musik. Det är mycket ”känsla” i den. De spelade även några Beatles låtar vilket gjorde sig riktigt bra, helst ”Yesterdays” var mycket fin.

Vad jag inte kan låta bli att förundras över är hur vissa folk snofsar till sig bara för de ska gå på en konsär och lyssna på klassik musik. Näsan i vädret och finkläderna på. Passade ju inte riktigt in kan man ju säga.

Skrivit av Joakim   den 21 April -2008


Vana trogen fortsätter jag att rapportera hur vädret utvecklar sig här. Det har varit ett riktigt gosse väder de senaste dagarna, varm härlig vår sol som nu har börjat värma ordentligt. Går att sitta på balkongen nu och utan jacka och inte frysa. Det har även börjat töa ordentligt och på vissa platser tittar nu den yrvakna marken fram efter en vinters dvala under sitt snötäcke. (se bild nedan)

Var i onsdags på ett informationsmöte om ett väktarjobb och idag ska jag på intervju. Jag hoppas på detta då arbetet lätt intressant. I slutet på nästa vecka bör jag ha besked om huruvida det har gått bra eller ej.

Skrivit av Joakim   den 18 April -2008


För ett tag sedan fick vi ärva ett vitrinskåp av familjen Persson. Ett jätte fint skåp men en aning omodern. Nu har vi äntligen tagit tag i det där och byt handtag och helt plötsligt känns skåpet jätte bra.

Tack Niklas och Malin!

Skrivit av Anneli Bengtsson Lee  den 13 April -2008Skrivit av Anneli Bengtsson Lee  den 13 April -2008


Gick och lade oss tre i natt. Somnade si så där halv fyra och vaknade halv åtta. Får säga att jag känner mig väldigt pigg ändå och jag är lite förundrad över hur det kan komma sig att jag inte lyckas sova längre. Även om jag nu har varit arbetslös i två månader och haft lång tid på mig att vända dygnet och sova länge på morgonen så vaknar jag alltid senast åtta. Oftast vaknar jag med Anneli vid klockan sex. Vid yngre ålder kunde jag sova betydligt längre och om jag har förstått det rätt så är det ganska allmängiltigt, att man sover mindre desto äldre man blir. Har suttit här och funderat på en rationell förklaring men kan inte hitta någon. Naturen brukar vara rationell så någon syfte borde där finnas. En fundering att spinna vidare på, återkommer och jag finner ett svar.
Annars har här inte hänt mycket. Varit en dålig vecka när det gäller hitta jobb.

Skrivit av Joakim   den 13 April -2008


Äntligen! Arbetsförmedlingen är ett underbart ställe.

Jag ska få massor med hjälpmedel som ska hjälpa mig mot min dyslexi. Bland annat en bärbardator, stavningsprogram, ordbok elektroniskt, fikminne, skanner m.m m.m. Mitt arbete kommer att bli hundra gånger lättare. PUSS på den offentliga sektorn.

HURRRRA! =)


Skrivit av Anneli Bengtsson Lee  den 10 April -2008


Det här börjar likna en väderrapportering. Åter snö och minus här, trodde ett tag att de var dags för vårens ankomst men tji fick vi. Den om väntar på nåt..

Handlade Godbys panpizza till lunch häromdagen. Inte är de goda, inte är de billiga och inte heller är de nyttiga. Men det är en förpackning fyll med nostalgi. Lustigt hur nostalgi kan få en att handla sådant skräp. Tänkte att det måste vara samma mekanism som ligger bakom att 80-talet har blivit populärt igen. För inte kan det vara något annat än nostalgi som det årtiondet har att erbjuda.

Skrivit av Joakim   den 9 April -2008


Det är blött värre här upp nu. Töväder och snö om varandra. Var ute i skogen i dag och gick en promenad. Efterson stövlarna stod på balkongen i natt för de luktar så kraftigt gummi var dessa blötta och det blev gympadojor som gällde. Kan säga att inte en millimeter av strumporna var torra när jag kom hem. Såg en älg i skogen under promenaden. Det var kul och majestätiskt av få se en i det vilda.

Har ändrat på sidan när det gäller våra små filmsnuttar. Nu presenteras dem bara av rubrikerna och man är tvungen att trycka på rubriken för att komma in till filmen och se på den.

Skrivit av Joakim   den 5 April -2008


Jag har haft två hundar här att ta hand om. Det var Mira som jag passade tis och ons. Bra att man kan göra någon nytta som arbetslös. Det var dock lite jobb med dem när man skulle gå ut och gå med dem. Till exempel när vi skulle gå in efter en promenad. Jag stod och höll upp dörren, Mira gick in men ställde sig precis innanför dörren. Börje som inte vill knuffa Mira eller tränga sig förbi gick då inte in. Jag försökte att verbalt få Mira att gå längre in men hon lyssna inte. Försökte då med benen att fösa henne in, dock lyckades jag inte då hålla upp dörren så bra och Börje fick panik när den börjades stänga mot honom. Så han hoppade ut och Mira ville ju med ut så hon studsade efter och kvar stod jag innanför dörren hållande i två koppel till två hundar som stod utanför dörren och tittade på mig.

Så kan det gå. Idag är det lugnare. Städning av lägenheten står på schemat. Spännande värre.

Skrivit av Joakim   den 3 April -2008


Sundsvall borta, borde var en given tre poängare, men det är premiär samt att sundsvall har gott upp för säsongen och nykomlingar brukar överaska i premiären. Sitter här och hoppas på att SR webbradio ska komma igång. Hade planer på att ta mig ner till Olery´s och se matchen, men detta är ishockey land och de skulle bara sända de två slutspelsmatcherna, fastän den ena matchen sänds på tv5. Surt sa räven om ishockey… ja, eller hur det var.

Sidan har kommit igång i alla fall. Spray har äntligen vaknat och få snurr på servern. Inte en dag för sent.


Skrivit av Joakim   den 31 March -2008


Det verkar som Sprays Webbhotell har tagit långt påsklov. Sidan är riktigt seg. Blir det inte bättring kanske det är dags att kika på nytt webbhotell

Skrivit av Joakim   den 31 March -2008


Man kan säga att jag kamma noll totalt. Men har lärt mig om hur arbetsinterjuver går till. Till nästa ska jag ägan betydligt mer tid att förbereda mig. Det ska säljas, säljas Jocke, den perfekta arbetaren. Bra till allt och lite till.

Skrivit av Joakim   den 27 March -2008


Nix, det är begränsat till text. Känns som man tyvärr måste göra det, för annars gäller, går det att paja, så kommer någon att paja. Förvisso går det väl även nu om man kämpar att förstöra eller spawa på sidan, men man behöver ju inte göra det enkelt för dem.

Skrivit av Joakim   den 27 March -2008


vadå, kan man lägga in vad som helst?
alert('Hej!')

Skrivit av Niklas  den 27 March -2008


Ödet ville mig något annat. Synd på ett vis, bra på ett annat. 17 mil för att komma till arbetsplatsen hade kanske inte varit något vidare. Jaja, vi får väl se vad det blir istället. Kanske Luleå flyggplats, kanske något annat.

Börje fick sin vaccin idag, tog fem minuter och kostade 350 spänn. Ingen dålig timpenning på det inte.

Skrivit av Joakim   den 26 March -2008


Det har varit en väntans dag vid telefonen idag. Och vist har den ring, men inte från Jokkmokk. Nåt som drar ut på tiden. Den som lever får se, som di gamle säger.

Skrivit av Joakim   den 25 March -2008


Var ute och åkte skidor på isen idag och grillade korv. Underbart väder men får erkänna att jag är grymt trött nu. Kanske på tiden att börja träna.
Det har varit lite fortsatta problem med mindre upplösningar.

Har fixat så att ”lägg till text” knappen syns nu. Känns som jag måste kolla över det där ordentligt, kanske dags för en ny layout som funkar bättre för mindre upplösningar.

Skrivit av Joakim   den 24 March -2008


Sitter i Ursviken och skriver. En riktigt slappe påsk med tid för återhämtning från vardagen som arbetslös. Var på två intervjuer i veckan och väntar på svar nu till veckan. För hoppas på positivt från någon av dem i alla fall. Vi har lämnat bort Börje över dessa påskdagar. Känns ganska tomt utan den där byrackan. Fastän man måste ut i rusk och regn så är det värt det. Men han har det bra och får vara tre dagar med en annan hund. Kan han behöva, så att han kommer ihåg att han är hund och inte ett bortskämt barn.

Trevlig påsk och fortsättning

Skrivit av Joakim  den 22 March -2008


Det bär västerut. Ska på en intervju i Jokkmokk idag. Blir en bilfärd på si så där dryga två timmar. Jag hoppas verkligen på tjänsten då det är lärare till vuxenutbildning och dessutom distans och internetbaserad, vilket är sådant jag gillar. Förhoppningsvis kommer det inte bli tal om dagspendling, fyra timmar om dan, eftersom det inte är 100% och en del av utbildningen dessutom ligger på distans. Ska bli kul att se inlandet med och Jokkmokk. Blir en lite roadtripp för mig i dag.

Skrivit av Joakim   den 19 March -2008


Var i Haparanda i lördags och gick på IKEA. Trång värre och tvåspråkigt pladder. Men annars var det sig likt och jag antar att det är så vart man än kommer till IKEA affärer. Vi passade på att åka över till den finska sidan och rastade Börje där. Gick längst med älven som utgör gränsen mellan Sverige och Finland. Nedan kan ses en bild av när Börje har dragkamp med Anneli. Gissa vem som van.

Annars är det sig lugnt här. Söka jobb och besikta bilen är det som står på veckans schema.

Skrivit av Joakim   den 16 March -2008


Det har inte skrivit så mycket här av mig de senaste dagarna. Fick en förkylning på halsen, ja eller rättare sagt på hals, näsa och bihålor, för en vecka sedan. Den har varit riktigt seg att lämna mig fastän den har fått uppmuntrande peppning att göra så. Nu är enbart näsan igenslammad men jag har fått tillbaka energin att göra saker. Fick 300 nya dagar på a-kassan i dagarna. Hoppas innerligen att det inte ska behövas men känns tryggt att få, då det är lite segt på arbetsfronten här. Senaste jobbet jag sökte, (igår) kyrkogårdsarbetare, som sagt söker vitt och brett, i detta fall med si så där två meter djupt.

Det töar här, det är nu tredje dagen, med plus grader. Riktigt blött över allt.

Skrivit av Joakim   den 12 March -2008


Det har skett lite ommöblering här. Vissa meny val finner du nu längs ner på sidan. I stort sett samma saker men det återfinns på annan plats nu.

Är fortfarande duktigt förkyld. Få se om en välsmakande panna cotta gör mig frisk i kväll. Dags att göra mat. Livet kallar, även om man är förkyld.

Skrivit av Joakim  den 8 March -2008


Anneli skadade ryggen i tisdags och vankar omkring här hemma. Börje har ont i vänsterframtass och haltade lätt i går. Jag har blivit duktigt förkyld med igensatt näsa och roslig hals. Man kan sammanfatta det med att familjen Bengtsson har haft bättre fysisk status än de har nu. Men humöret är på topp och Anneli planerar för arbetscomback i morgon och jag går på en tung vitlöks kurr som gör att det till och med luktar vitlök i vårat trapphus. Och Börje är alltid lika pigg och glad även med ont i tassen.

Det knackade på dörren i dag, ett blommbud. Nyfikenheten var stor i familjen över vem det var. Det kunde inte vara en hemlig beundrare till en av oss för det var adresserat till oss båda. Gissningar gick vilda, mamma, eller andra mamma, någon vän? Men vad vi än hade gissat hade vi aldrig kunnat gissa rätt, det var från våran hyresvärd. ”lycka till med det nya boendet, hälsningar Lulebo”. Inte illa att skicka blommor, finna var det med (du ser de nertill).

Skrivit av Joakim   den 6 March -2008


Har lagt ut några bakgrundsbilder för skrivbordet som jag har gjort. De finns på vår fotosida under mappen "bakgrundsbilder". Länk till fotosidan hittar du till höger i menyn.

Skrivit av Joakim   den 29 February -2008


Ringde min a-kassa idag för att redan upp några frågetecken. De hade stäng för handläggarna hade för hög belastning och var tvungna att arbeta i kapp. Pratade med en bekant för ett tag sedan, hon hade fullt upp och han knappt med på jobb. På Annelis föra jobb var där två som sprang in i väggen pågrund av för hög arbetsbelastning. Generellt sett verkar det vara att folk har häcken full på arbetet och jobbar ihjäl sig.

Här sitter jag, arbetslös och vill jobba. Kan inte säga att jag rullar tummarna men helt klart så har jag i alla fall inte häcken full. (konstigt utryck egentligen) Är det inte konstigt? Kanske nåt att fundera på när det gäller nästa löneförhandling, för det är ju så i en marknadsekonomi att det alltid stävar efter balans. Så när man kräver högre lön så förlorar man något annat, i detta fall, en human arbetsmiljö.

Skrivit av Joakim   den 28 February -2008


I dag är det lite kyla, lite som man förväntar sig av norrland på vinter. Minus fjorton grader, skulle anta att en ”äkta norrlänning” skulle skratta åt mig när jag tycker att minus fjorton är kallt. Vem vet, om tjugo år kanske jag även skrattar åt det och går ut i kalsonger och hämtar tidningen när det är minus fjorton grader.

Apropå kalt, läste i tidningen att där hade varit värnpliktiga i Arjeplog som hade fått köldskador. Läkare på bataljonen skyllde et på för dålig mat, de hade bara haft torrmat med sig ut i fält. Han sa att en kanadensisk skogshuggare äter ”ett halvt kilo oxkött på morgonen, 20 ägg och tillbehör som bröd.”(NSD 27/2-08) Alvarligt talat kan man gå ut och jobba efter en sådan frukost. Hade ju legat i matkomma hela den dagen. Undra om de dricker lättmjölk till?

Har föresten lagt ut en lite filmsnutt till i filmsnutts avdelningen. (du hittar den i menyn till höger)

Skrivit av Joakim   den 28 February -2008


Tips och tricks avdelningen. Ta del av tips eller bidra själv med någon kunskap. Alla tips är välkomman (bara de är rumsrena) även sådana du tror att alla redan känner till (alltid någon som inte vet). Finns kategorierna böcker, film, mat/matlagning, internetsidor samt övrigt. Så om inte de första kategorierna passar, använd övrigt.

I dag ska jag till arbetsförmedlingen för hanledarsamtal. Det är nu två och en halv vecka sedan jag var på basinformationen. Det går inte så snabbt hos dem och inte gick det att snabba på heller, då fick jag svaret, gå hem och vänta. Har ju dock sökt jobb på egen hand undertiden, men vissa saker så som praktikplats eller vidareutbildning kan bara de fatta beslut om. Jaja, få se idag vad det blir.

Skrivit av Joakim   den 27 February -2008


På det här med barn och föräldraskap. Nej, mamma, Anneli är inte gravid och vi har inte heller börjat försökta få det så, än. Men man kan ju ändå börja fundera, då vi ändå nu börjar komma upp i ålder lite samt vi har bestämt oss för att överge vår nomadlivsstil.

Om man tittar rent nykter på det så har jag svårt att förstå det stora med det hela. Vist, livet får en helt annan mening och tittar man på djuren som vi kommer ifrån så är det bara barn som är hela livets mening. Men vi har ju ändå kommit lite längre, eller? Det är ju inte så heller att mänskligheten håller på att gå under på grund av för få barn, tvärtom. Ändå finns det något som drar i en att knoppa av sig.

Jag har träffat på vissa nyblivna föräldrar som är helt saliga och menar på att det är det bästa som någonsin har hänt dem. De uppträder nästa som en nyförälskad tonåring som svävar runt bland de rosa molnen. Blir jag eller Anneli så, sparka på oss, hårt. Nog för jag vill ha barn men att ge upp sin egen identitet och liv vill jag inte för den lille. Är jag ego? Jag tror dock att det inte är allt för sunt om allt kretsar runt barnet, det ansvaret vill jag inte tynga hon/han med.

Annars? Jo tack, snöat mycket idag och det har varit en skön slappe söndag förutom städning av lägenheten samt avlopps resning (kredit till modiga Anneli).

Skrivit av Joakim   den 24 February -2008


Faktiskt en riktig höjdare. Testa det. Detta är början på min tips och tricks avdelning. Snart kommer den, håll utkik i menyn till höger.

Annars, är det lugnt. Toda la familia (spanska, hela familjen, har lärt mig lite) åkte skidor idag. Tre timmar var vi ute. Riktigt härligt, fastän det snöade och blåste lita.

Skrivit av Joakim   den 23 February -2008Är det slutet som ofrånkomligt kryper närmare HIF och deras europaäventyr. 2-0 blir inte lätt att hämta upp och jag har svårt att tro att det inte tar slut här. Men helt klart så har HIF överraskat tidigare. Är inte allt för nervös inför kvällen, känns som att HIF redan har gjort något stort och en förlust ikväll så kan laget ändå klappa sig å bröstet. Allsvenskan närmare sig och det är viktigt att HIF får en bra försäsong inför det.

Tack för berömmet för sidan, alltid kul att höra

Skrivit av Joakim  den 21 February -2008


Hejsan hej på er!!
Halkade in på er sida via en länk om jag såg på Annelis sida på lunarstorm.

Shit vilken fin sida och bilder ni har.
Ni skriver väldigt bra med.
Eller om det nu är en av er som skriver får jag kanke säga att du skriver väldigt bra, men men...

Tänkte bara lämna en liten rad.

Om ni vill och har tid över kan ni ju kika in på min hemsida: http://www.dunderbar.com

Mvh Christan

Skrivit av Christian  den 21 February -2008


Då det det förhoppningsvis fungera nu med bilder på första sidan. Om det gör det ska våran gästande ekorre vissas här nertill.

Om man ska lägga till bilder behövs ett lösenord. I annat fall behövs inte det.

Skrivit av Joakim  den 21 February -2008


Vi har fått djur på balkongen, rättare sagt en ekorre. Satt med dörren öppen häromdagen och hörde hur det rasslade på balkongräcket. En försiktig titt ut ställde mig öga mot öga med korren. Ca 2 meter mellan oss men den visade inte några tecken på att vara orolig. Lade ut en cashewnöt som fortfarande ligger kvar, sådana utländska maträtter passade inte denna norrländska fasadklättrare. Jag fortsatte och arbeta vid dator och korren fortsatte att klättra omkring p räcket. Börje som låg på golvet och solade uppskattade det inte riktigt då ljudet störde han. Dock tror jag inte han förstod att det var en ekorre som var upphovet, i så fall hade det blivit fart på honom, då han gillar att jaga dem i skogen.

Håller på att arbeta med att få till de med bilder här på första sidan. Tror jag löser sig snart.


Skrivit av Joakim  den 20 February -2008


Då var premiären över. Idag stapplade jag runt i skogen på skidor. Trillade bara en gång, det var när jag försökte mig på ”fristil”. Börje som var med sneglade stundtals upp ängsligt på mig. Och det var inte obefogat då jag av misstag råkade köra på han. Skulle testa åka ner för en backe. Var väldigt koncentrerad på att hålla balansen och kunde inte styra undan när Börje bestämde sig för att springa ut i spåret rakt framför mig. Dock ingen skada sked. Det var väl bara heder för Börje i så fall.

Har ändrat lite här. Nu kan inga bilder eller filmer vissas här ute på ”förstasidan”. Filmer finns under filmsnuttar och bilder återfinns på våran fotosidan. Länkar till båda finn i menyn till höger.

Skrivit av Joakim  den 18 February -2008


Har varit sugen ett tag på att promenera runt flyggplatsen här i Luleå. Idag gjorde jag och Börje slag i saken och vandrade ut i härligt väder med medtagen lunch. Promenaden började vid elva och vi kom hem vid halv fyra. Är en aning trött i benen nu då det var länge sedan jag vandrade någon längre stäcka. Enligt mätfunktionen på hitta.se:s karta så var sträckan vi gick 13,5 km. Jag är verkligen glad för att där på de flesta sträckorna hade varit skotrat och kört upp snön. Dock inte överallt och får säga att plumsa fram i djupsnö tar verkligen på krafterna.

Banankartonger är väl dekorativt. Lite jobbigt bara när man ska ha böcker från den nedersta. :)

Ps. Det funkar med stort R i början

Skrivit av Joakim  den 16 February -2008


trevligt att ni möblerar med bananlådor, modernt? Börje serv ut att ha tråkit, trivs bäst i Björkeröd tror jag. Hoppas detta går fram. Hälsar mamma och pappa.

Skrivit av inger- sixten.  den 14 February -2008


Har nu lagt till en liten filmsektion på sidan. Länkten ditt hittar du till höger i menyn. Än så länge finns där bara två filmer.

Skrivit av Joakim  den 14 February -2008


Har filmat en lite snutt hur det ser ut i våran lägenhet. Allt är inte klart och det kommer säker dröja två veckor till innan det blir så. Tryck på ”play” nertill för att se filmen. Den kan bli lite hackig, det bästa är att trycka på play, sen på paus och vänta lite (ca 1 min) så att den hinner ladda ner lite av filmen innan du fortsätter.
Skrivit av Joakim  den 13 February -2008


Sakta men säker börjar saker och ting komma till rätta här. Efter en mycket jobbig första vecka börjar nu lägenheten likna ett hem och man börjar få koll på staden. Ska snart lägga upp några bilder på fotosidan där lägenheten är dokumenterad.

Jobbsökandet går på och r nu inne i sin andra vecka. Jag var på arbetsförmedlingen redan förra veckan att jag ville ha en träff med handläggaren. Men, nej så gick det inte till. ”Gå hem och vänta så kallar vi dig”, har inte hört av dem än. I morgon ringer jag dem och jagar på det. Segt värre.

Börje var hos veterinären i dag och blev mer eller mindre frisk förklara från sin korsbands skada. Han ska gå på rehab och simträna några gånger för att bygga upp lederna och musklerna i knäet. Jag ska fota han när han gör det, har tid på torsdag.

Skrivit av Joakim  den 12 February -2008


Då hade man åter Internet. Har faktiskt inte hunnit sakna det riktigt då det har varit fult upp. Flytta, packa upp och söka jobb.

Var på bas information på ams i dag, kändes inte så kul att sitta där och få självklar info matad til en som man vara en idiot.

Vädret? tja lite under noll och gott om snö. I måndags när jag tvingades att vara på stan hela dan för att de slipade golven var det minus 15, mindre kul. Tack Lule bibliotek för värmen samt dagstidningar för att fördriva tid.

Skrivit av Joakim  den 8 February -2008Då var det dags att koppla ner datorn och packa ner det sista. Sen återstår det riktigt tråkiga, flyttstäd. I morgon vid denna tid sitter vi troligtvis på våran vackra svit på formel 1 hotellet i Stockholm.

Lär dröja ett tag innan vi skriver mer här, eftersom det kommer dröja ca två veckor innan navelsträngen till omvärlden är uppkopplad i Luleå.

Vår nya adress i norr:
Stengatan 129
97252 Luleå
Tel:0920-882 11 (Kopplas in den fjärde)

Skrivit av Joakim  den 28 January -2008Från onsdag middag till tisdag morgon, plötsligt en och en halv dag av packning av lägenhet som försvann. Resultat, den organiserade flytpackningen förvandlades till oorganiserad evakuering. Att Anneli fortfarande känner sig svag efter magsjukan i helgen gör inte saken bättre. Men när saker och ting bara blir ett måste så är det bara att se till att göra dem, vila kan jag göra som arbetslös i Norrbotten.

Skrivit av Joakim  den 28 January -2008


Vi trodde att vi skulle klara oss, men! I natt dök vinter kräk sjukan på Anneli med full kraft. Nu ligger hon utslagen i sängen och tar igen den sömn som toalettbesöken tog bort i natt. För egen del har jag ätit 15 vitpepparkorn som ska vara en huskur för att hålla den där sjukan borta. Bara hoppas på det bästa.

Har ändrat lite med menyn och lagt till en länk till våran fotosida på Picasa.

Skrivit av Joakim  den 26 January -2008


Idag är det regn och blåst i Skåne, jätte blåsigt, och jag är glad att få slippa detta "vinter väder". Men jag måste erkänna att det känns synd att lämna alla vänner man har fort här, Frida min frisör - den bästa i hela sverige tror jag. Jenny och David, Anna och Christinan goda vänner som vi inte kommer få träffa på ett tag.

I måndags hade vi middag hos sväfföräldrarna för att säda hejdå till Jockes familj, detta var nog det jobbigast änså länge med denna flytt. Men men vi ska komma ner till Skåne två gånger per år har jag lovat Jocke.

Det ska bli jätte kul att komma hem till norrland... tro inget annat =)

Skrivit av Anneli Bengtsson Lee  den 25 January -2008


Det börjar närma sig flytt. Troligtvis blir det den 30 som det bär norrut. Vart Anneli ska arbeta är än ovist då Boden inte har hört av sig. De skulle göra det innan denna veckans slut. En annan är nu officiellt arbetslös, var och skrev in mig i dag. Få man väl se när a-kasse pengarna trillar in, slutet av februari antar jag.

Sidan ska se lite bättre ut nu i mindre upplösningar. Ska se om jag kan göra mera sen.

Skrivit av Joakim  den 23 January -2008


Har inte tagit mig tiden än att granska denna sida i mindre upplösning än den vi har hemma, för än nu. Och det ser ju inte alls bra ut det här. Får bli ändring när jag kommer tillbaka till Skåne.
Är i Norrland nu och har gjort opponeringen. Det gick, tja si så där. Har väl presterat bättre oponeringar men med tanke på att jag enbart sov fyra timmar i natt så var det bra.

Nu kallar sängen, högt!

Skrivit av Joakim  den 17 January -2008


Generalrepetition inför flytten kan man kanske kalla det. Upp några dagar till norr. Mycket som händer nu. Vi får i alla fall chans att se våran nya lägenhet innan flytten, vilket inte är illa. Det är inte en vanlighet för oss. Det ska även avgöras vart Anneli hamnar, Luleå eller Boden. Kampen är hård.

Börje har återhämtat sig snabbt. Kommer bli svårt att hålla han lugn i sex till åtta veckor. Redan nu tittar han anklagande på en för att man inte rasterna kommer lika frekventa som vanligt.

Tack för berömmet. Jag hoppas på att sidan kan se än bättre ut när jag har fått arbeta med den lita. Samt att här kommer upp lite mer matnyttigt än bara mina vardagstexter.

Skrivit av Joakim  den 16 January -2008


Nämen! Stackars Börje som skadat sig! Hoppas han kryar på sig.

"Med flytta som livstil" Det var det roligaste!!! :)

Snygg sida, förresten!

Skrivit av Charlotta  den 16 January -2008Har en sak gemensamt, korsbanden. I går skadade Börje korsbanden när han som vanligt på morgonrundan tog sig en springtur med snäva svängar. I dag, efter röntgen och klämmande samt dragande från veterinären konstaterades skadat korsband. Expertisen beräknar att Börje kommer vara borta mellan sex till åtta veckor och han har blivit kommenderad sträng ”koppel vila”. Börje själv var tämligen upprörd vid behandlingen och då i synnerhet när en lugnande spruta skulle användas. Men så här efteråt tar han det bra och svansen har åter börjat vifta.

Skrivit av Joakim   den 14 January -2008


Efter mycket stånk och stön är den nu äntligen inlämnad. Då var det bara att ta tag i flytten och få upp lägenheten till snön.

Nu är det dags för att gå ut och fira a la 30+, de vill säga en restaurangmidda.

Skrivit av Joakim  den 10 January -2008


Åter igen har man upplevt sitt lugna grannskap förvandlats till en krigszon och tillbaka igen.

2008, må det bli ett bra år eller åtminstone inte sämre än nollsjuan.

Skrivit av Joakim  den 1 January -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December