Jaaa då var det ett nytt år på väg och ett helt år har gått.

Detta år har varit ganska händelse fullt. ICA börjar mitt år med att sparka mig när jag och Jocke mådde som sämst. Men idag är jag glad för det, för idag har jag ett super bra jobb på Luleå kommun. I juli flyttar vi in i vårt hus och börjar med att riva ut allt som finns i köket. *suck* vad jobbigt det är att renovera men ack så fint det blev när det blev klart! I augusti börjar Jocke jobba igen som väktare, fungerar så där bra men från och med december har Jocke fått dagjobb och tillsvidare så nu flyter jobbet på bara fint! I november får jag tillsvidare jobb på miljökontoret i Luleå kommun *jippi* mitt första tillsvidare jobb och jag storm trivs på.

Så man kan sammanfatta vårt år med en jobbigt börjar med Jockes cancer men ett super bra slut för vi båda har tillsvidare jobb. Men inte att förglömma vårt fina hus...

Gott nytt år!Skrivit av Anneli  den 31 December -2009


God jul och gott nytt år alla nära och kära!

Många kramar från
Anneli och Joakim

Börje skickar en blöt puss

Skrivit av Anneli  den 24 December -2009


Vi har fortfarande snö, underbart!

Och julen är här. Vi har handlat klappar, mat och en gran. Städat och hängt upp julpynt. Vi är redo för julen. Synd bara att Jocke ska jobba både 24 och 25 OCH nyår men men det blir en massa pengar i alla fall ;)

Hej då länge


Skrivit av Anneli  den 20 December -2009


Nu har det varit kring 20 minus grader i några dagar och vi har snö.

Är vintern här nu? eller smälter den bort i morgon... ja den som lever får se =)

Börje har börjat bo in sig i sin rastgård, jag tror han trivs helt ok, lite halv kul att ligga och spanna på vad som händer i Mörön. När det har varit kring 20 minus har vi haft han i garaget och en granne har kommit och rastat han.

Köket börjar bli riktigt bra, vi har ställt in en soffa och då vart det jätte mysigt.
Kram på er

Skrivit av Anneli  den 17 December -2009


Den kom och den gick IGEN.

I går natt regnade det så nu är snön borta. Jätte synd tycker jag. Det blir så mörkt när det inte finns snö.

Annars rullar livet på här i Luleå. Jag är nu mera fast anställd på miljökontoret i Luleå, underbart! Vi är sugna på en till hund i alla fall jag. I helgen var vi och tittade på stor pudel. Otroligt trevlig ras och jag hade nog kunnat tänka mig en sådan hund. Men vi ska titta vidare på fler raser får se vad det blir och det blir tidigast till våren. Hösten om Jocke får bestäma.

Skrivit av Anneli  den 16 November -2009
tycker den är så bra så måste bara lägga ut den.

http://klockren.nu/

Skrivit av Joakim  den 13 November -2009Fick samtal från G4S cash i går, ska sända på utbildning nästa vecka. Så troligtvis kommer jag få arbete som värdetransportör för dem, så får vi se om det blir fast eller behovs. Från och med 1 dec är det i alla fall det drar igång.

Nu är det snö här och jag tror det kommer att ligga nu, fastän Anneli ler åt mig när jag säger det. Vi får väl se. Tempen är nu oftare under noll än över.


Skrivit av Joakim  den 11 November -2009


Där tog man ut det i förskott. Duggregn idag och snöslask på marken.

Ja,ja, snart lär det komma för att stanna.


Skrivit av Joakim  den 6 November -2009Då har det fallit, snö som har färgat marken vit och som verkar ligga kvar. Så nu är det väl vit mark som gäller fram till Maj. Blir ju ljusare så för min del är det välkommet. Kommer bara bli lite jobb med att skotta i vinter, slapp man ju i lägenhet, men men.Skrivit av Joakim  den 5 November -2009


Var ute och gick i går i skogen. Hade bara kommit ett tio tal meter in och var precis i färd med att koppla av Börje då skogen konung trippa över vägen si så där 40 meter framför oss. Som vanligt märkte inte Börje något, för när jag sa, "vad e det". Då fatta han att något hände och fick vittring på den. Kan ju säga att jag inte koppla loss han efter det.

Har lagt ut nya bilder på fotosida. Rensade den helt för ett tag sedan, då jag kände för något nytt. Nu håller jag sakta men säker på att fylla upp sidan igen.


Skrivit av Joakim  den 21 October -2009I dag vaknade jag på ett sätt som jag inte föredrar att vakna på. Börje stod och kissade ner mina kläder som låg på golvet klockan sju på morgonen. Normalt sett har det aldrig varit något problem för han att hålla sig i tio timmar när det gäller natten och det är sällan man ser att han direkt kissar när han kommer ut på morgonen. I går kväll var vi ute med honom vid 10 tiden så det var inte så att han inte fick kissa på kvällen. Men av någon anledning som vi ännu inte förstår behövde han verkligen på dass i morse, till den milda grad att ha inte han vänta på en förvirrad nyvaken husse att han skulle hinna upp och släppa ut han. Istället blev det en klädhögg på golvet som fick ta emot en halv liter illa luktande hund kiss. Go morgon Husse.


Skrivit av Joakim  den 18 October -2009


Jag visste att det skulle komma men att det bara skulle ta 4 månader trodde jag inte.

Idag åkte jag och Börje in till stan för att insupa lite stadsmiljö. Jag har känt en viss saknad att staden i helgen, att kunna rasta hunden längs älven eller i stan. Jag tycker det var helt underbart att bara känna pulsen och se all trafik.

Här i Mörön är det ganska lugnt en söndag. Men det är ju det som är det bästa med landet att det är lugnt och gott. Sedan är det ju underbart att kunna åka in till stan och få sig en dos storstadsmiljö... Luleå är kanske inte är så mycket till storstad men en stad i alla fall =)


Skrivit av Anneli  den 11 October -2009


Får säga att jag är kluven inför natten. Dels är det jäkligt jobbigt både fysiskt och psykiskt att arbeta natt, men samtidigt är det ändå skönt att vara aktiv på denna del av dygnet.

Det är så lungt, så stilla. Mitt på natten kan man gå ut på Storgatan och höra absolut inget förutom någon enstaka mås eller fläkt. På dan är det värsta vimmlet och sorlet här. Dock överväger nog det negativa och får jaf själv välja blir det nog inte allt för många nätter framöver.
Skrivit av Joakim  den 6 October -2009


blide det när det gäller maskeraden. Lusten föll inte på att fota samt att där var rätt mörkt så då gällde blixt, något jag aldrig gillar att använda när jag fotar. Får väl ta och lära mig någon dag. är rätt ofta man behöver använda blixt.

Annars knallar det på. Ska jobba natt nu i veckan. Få ta det man får och tyvärr är det natt. Gillar ett inte riktigt och vill helst undvika det, men men, kulorna måste in.


Skrivit av Joakim  den 5 October -2009


Nu bör det verkligen bli kallt här och det går snabbt. Läste att det hade snöat i Kiruna i veckan. Dock inget som hade lagt sig än men helt klart ett tecken om vart vi är på väg.

Jag fick hoppa in på hotellet i går, var lite snabbt och lustigt. Först så mindes jag inget när jag stod där men så efter en si så där 5-10 minuter började allt komma tillbaka, koder rutiner osv. Svårare än man tror att glömma när man väl har fått in det i ryggraden.

I kväll ska vi på maskerad. Blir en favorit i repris. Lägger ut bilder på vad vi var om någon dag (om vi inte såg för dj***iga ut. Finns risk jag komemr göra det :)
Skrivit av Joakim  den 3 October -2009


Ensam hund eller ensamhund, ett mellanslag skiljer men det blev rätt olika innebörder. Givetvis är inte Börje ensam, han har ju oss som skämmer bort han.

Det var frost igen i morse, andra natten nu och nu börjar det verkligen dra mot vinter här. förvisso har vi haft underbara höstdagar här och jag tycker denna tiden på åter är väldigt skön, inte för varm eller för kallt och inga mygg eller knott i skogen.

Ska jobba natt denna kommande natten. Har blivit en hel del dag jobb den senaste tiden men nu är det dags att börja med nätterna med. Få se hur det bli, hoppas i alla fall på en lugn natt i natt.


Skrivit av Joakim  den 25 September -2009


Som Anneli skrev, vi fick lämna igen Pia, eller Kia, eller vad hon nu hette. Vi skaffa henne för att hon skulle vara ett sällskap till Börje men tyvärr visade sig att de två inte direkt trivdes ihop. Har väl mer och mer kommit fram till att Börje är en ensam hund så vi behöver nog inte bry oss om annat hundsällskap till han, så länge vi ger han sällskap, bollar och mat så är den killen nöjd.

Nu har han fått en hundgård med, dock har han inte fattat hur man går in i hundkojan än, men det kommer nog.


Skrivit av Joakim  den 23 September -2009


Nu bor Pia i Boden igen... Vi fick äga Sveriges mysigaste schäfer i nästan två veckor.

Jo det var vi som gjorde valet att lämna tillbaka henne.

Varför? För hon och Börje inte gick ihop.

Det känns jätte synd men också skönt för Börjes skull.

Skrivit av Anneli  den 21 September -2009


Då har den kommit som en tecken om komma skall, första frostnatten. Var natten mellan tors-fre (17-18/9) som tempen gick ner under noll, minus noll komma nio rättare sagt.

Idag fick vi även första trubblet med pellets brännaren. Precis när jag skulle åka till jobb så kom Anneli ut och sa att det var rök i hela källaren. Av någon anledning jag inte vet än så brann det mer än det skulle i brännaren och all rök kom inte ut genom skorstenen. Dock var det ingen fara och vi stängde bara av brännaren. Får undersöka det när jag kommer hem.

Arbetar på Smedjan idag förförsta gången. Än så länge är det lungt ocj jag hoppas att det håller i sig.Skrivit av Joakim   den 19 September -2009


Nu har Pia kommit till oss. Det blev många vändor med hennes namn. Vi ville döpa henne till Saga men insåg att det blir nog för svårt att döpa om henne till det.

Den tidigare ägaren kallade henne Kia, så då ska vi kalla henne Pia. Väldigt lika och hon lyssnar på namndet så det är bra.

Annars går det bra. Hon är väldigt trygg i sig själv, lite små bråk har det varit mellan dem men inget större mer alvarligt, hon anpassar sig allt efter som till oss och jag tror detta kommer bli jätte bra. Vi har fått en bra start i alla fall nu ska alla lära känna alla =)

Skrivit av Anneli  den 12 September -2009


Å det var inte dårligt bowlat!

Ang. hundraserna så har vi funderat och grubblat jätte mycket. Jag är nog fortfarande intresserad att ha en pudel i framtiden. Jag har inte gett upp hoppet =)

Men just nu behöver vi en tik som kan tycka om Börje och att de kan få utbyte av varandra. Jag tror Saga (vi ska döpa henne till det) kommer att bli en bra flickvän till Börje. Men det som lever får se ;)

Många kramar

Skrivit av Anneli  den 7 September -2009


är löst…

Först fick jag uppgifter att det skulle vara en Karl-Johan och glad i hågen blev jag när jag fan sju till. Dock visade sig efter noggrannare studier att det inte var någon Karl-Johan, förutom en och den var så angripen av larver så det gick inte att äta. Så sju blev noll och vi gick ut och plockade lingon istället.

Skrivit av Joakim   den 6 September -2009Någon pudel blev det inte, men får säga att schäfer var väl inte mitt första val direkt heller. Dock verkar denna schäfer var sansad för sin ras så det kan gå bra. Vi få se om tre, fyra veckor.

Vi har svampar i våran trädgård och de rackarna växer så det knakar. Flertalet är oätliga men jag undrar om vi inte har en Karl-johan. Fota den och lägger ut bilden här för identifiering. Någon som vet vilken svamp det är?

Skrivit av Joakim   den 5 September -2009


hEJ!

Mysigt med en hund till, schäfer är ju lite motsatsen till pudel så jag antar att du inte lyckades övertala Jocke.. =)

Ja, och bra jobbat med tsv-anställningen! Visst är det skönt att veta att man sitter ganska säkert (peppar peppar). Har just gjort min bästa bowlingserie (202poäng!) så jag är mkt nöjd!

Ha det så bra! Kramis

Skrivit av Jonna  den 4 September -2009


I går, den 3 september 2009 blev alla hantverkarna klara med vårt kök. Ganska precis två månader tog det att få ett hel renoverat kök.

Vi har dock kvar lister och annat fin lir.

Vi tackar Svenska norrbygg AB
El i fyrkanten
Aqua i norr

Det blev ett dyrt kök men vi är super nöjda med resultatet.

Titta gärna förbi på en kopp kaffe.

Skrivit av Anneli  den 4 September -2009


Jag Anneli Bengtsson Lee har fått mitt livs första tillsvidare tjänst. UNDERBART!!!

Från och med 1 november 2009 har jag en tillsvidare tjänst på miljökontoret i Luleå kommun.

Skrivit av Anneli  den 3 September -2009


Vi ska få till ökning i familjen. Nä det är inget barn. Det är en hund som heter Kiara.

Hon är en schäfer på 5 år och bor för närvarande i Boden.

Vi ska ta henne på prov en månad för att se om alla tycker om varandra i den nya flocken.

Skrivit av Anneli  den 1 September -2009


Jo det var inte mycket i ordning när ni var här. Men bättre än idag ska det oxå bli =)

Många kramar

Skrivit av Anneli  den 1 September -2009


Vad fint köket blev, roligt att se resultatet av den lilla röra som rådde när vi hälsade på!

Skrivit av Jonna  den 30 August -2009


Då har man så smått börjat jobba. Har de senaste tre dagarna gått på city och visat upp mig. Jäkla mycket gående fram och tillbaka och upp och ner i trappor. Så är lite trött i bena och knäna idag.

På lördag ska vi ta och röja byggskräp här hemma. Planerar att köra fyra fem lass till soptippen så vi blir av med skitet.

Har lagt upp nya bilder på köket, fota i dag av Anneli. Nu är det nästan klart. :)


Skrivit av Joakim  den 27 August -2009


Nu har vardagen landat i Mörön och det känns helt underbart! Livet rullar på jag åker buss till jobbet vilket fungerar helt ok.

I veckan har ett kök börja växa fram med hjälp av svärfar, svåger och far. Vilken tur man har familj =)

Idag har Jocke besökt doktor Bengtsson för att få veta resultatet av alla cellgiftsbehandlingar. Allt ser jätte bra ut. Han kommer väl undersökas i några år till. Men nu kan man nog säga att han är frisk *JIPPI*

Och bilder är på väg, men ack ibland har man inte tid med någonting =)

Skrivit av NÃ¥gon  den 20 August -2009


Några nya bilder till på köket. Taket har blivit vitt tex.


Skrivit av Joakim  den 28 July -2009


Jocke har lagt in nya bilder på renoveringen.

Titta in om du vill =)


Skrivit av Anneli  den 15 July -2009Skrivit av NÃ¥gon  den 13 July -2009


Börje storm trivs ute på landet och i hus.

När vi flyttade in var han lite osäker på vad han fick göra. Är det ok att gå upp för trappen? Får jag gå ut nu? Detta sitter väl i lite fortfarande. Men det tog några dagar sedan kom han på att, o fan allt detta är vårt, jag kan springa ut och in hur jag vill, bara jag frågar först. Det var så tydligt när han kom på det. Han tog några skutt och var super glad.

Men vet ni vad, Börje är rädd för källaren. Han har fortfarande inte varit ner och vi tränar för fullt att våga stå och titta ner. Han är helt liv rädd, benen skakar och han vågar knapp äta godisen han får. Men men med lite träning ska detta oxå gå bra.

Så i det stora hela har Börje det super, när man ska gå en promis måste man nästa tvina med han för han vill inte lämna gården. Det är väl ett gott betyg =)

Skrivit av Anneli  den 13 July -2009


... och det känns helt underbart att ha ett eget hus!

Visst det är helt otroligt mycket att göra och just idag känns det ganska tungt. Men vi kommmer att ta det i etaper och första steget är köket.

I köket har vi rivit ut de gammla och hantverkarna (Svenska norrbygg AB) har rivit ut golv och stöttat upp den bärande väggen som de även har tagit bort. Just nu väntar vi på en sugbil som ska komma och suga upp all vår sågspon som finns i golvet, crika 8 kubik. Sedan blir det golvvärme, el, avlopp och vatten. Sisst men inte minst ska det fina IKEA köket upp.

Kom gärna och hälsa på! Mörövägen 220


Skrivit av Anneli  den 10 July -2009


Jag måste skiljas, skiljas från en av mina favoritgrytor. I det nya köket ska vi ha induktionshäll och då måste ju grytorna vara magnetiska, det är inte min favoritgryta. Kommer ihåg första gången vi sågs, det var i Örebro i en secondhandbutik. Ägaren till butiken, som för övrigt är Jalla-jallas pappa. ja ni vet den lustiga utländska manen med lite ölmage, han sålde denna gryta till mig, kompispris, 50kr. Sen har grytan tjänat mig väl och skänkt mig många goda matupplevelser. Nu måste vi dock gå skilda vägar. Jag hade kunnat slänga grytan, eller skänka den till en secondhandbutik, men det hade känts grymt och mycket taskigt mot denna trotjänare. Så nu söker jag någon som kan ta över denna mycket trevliga och behändiga gryta. Grytan är grepvänlig, bränner sällan maten och tämligen lätt så att man kan ”slunga” maten om så önskas. Känner du att du vill ha denna gryta och att kan ta väl hand om det, då är du personen jag söker.

Skrivit av Joakim  den 25 June -2009


Nu är ikea köket beställt. Imorgon ska vitvarona inhandlas. Om en vecka flyttar vi våra saker... Nu börjar alvaret.

Det ska blir så kul.

Skrivit av Anneli   den 21 June -2009Det har varit mycket få inlägg på sistone från min sida. En teori jag har är antal inlägg har ett samband med temperaturen utomhus. Och kurvan ser ut att desto varmare det blir desto mindre inlägg. Som tur har det varit tämligen svalt i helgen så därför detta inlägg kommer till.

Det är Nato övning här i Luleå, eller rättar sagt på F21. Det dundrar flyggplan här titt som tätt, plus här ska komma såna där civilolydnads typer som ska bråka. Livat värre i lugna norrland. Har varit och fotat lite i all fall på några av flyggen. Dock är skyddsvakterna lite på hugget vilket försvårar bra foto. (har ju inte skramlat ihop till ett bra objektiv än). Så kolla in på vår fotosida, där har jag lagt upp och kommer lägga upp foto under veckan.Skrivit av Joakim  den 7 June -2009


Den 28 juni 2009 flyttar vi till Mörön.

Välkommna att hjälpa till om du vill!


Skrivit av Anneli  den 30 May -2009


Idag är det den 17 maj och vi har haft en jätte härlig helg! strålande sol och över 10 plus grader (ja man blir inte bortskämd med värmen dirket). Jag tror sommaren är på väg. Men jag och Jocke har konstaterat att försommaren är nästan snäppet bättre än sommaren. För nu slipper man alla mygg och det är inte JÄTTE varmt, bara lagomt.

Tiden springer sin väg och snart är det dax att flytta till hus =) Jippi.


Skrivit av Anneli  den 17 May -2009Då har man i sitt 32 åriga liv för första gången varit på ett organiserat gym. Vist har man i skolan och i lumpen testat att lyfta lite skrot men denna gången var det på ett riktigt gym med en egen instruktör. Formen? Ja den var allt annat än bra och jag fick slita verkligen för att orka lyfta något och jag lär få träningsvärk i morgon. Men det kändes verkligen bra och jag fick blodad tand. Nu får man bara se hur det blir när jag får cellgiftet hur jag orkar de veckorna.

Vi gjorde ju palt och tanken var att det skulle komma lite bilder här. Dock blev det för många foto och det blir så plottrigt med många bilder här. Så jag har lagt dem på våran fotosida istället. Så gå in från länken till höger och se hur man gör palt. Biligt, gott och enkelt. Bra mad med andra ord.

Skrivit av Joakim   den 11 May -2009Kul att höra att ni har hittat en lägenhet. Hammarbyhöjden, är väl rätt sida av stan då med. Här är det vår med, har gått jätte fort de senaste två veckorna. Nu är det snart inte någon snö kvar. Känns härligt. I sommar kommer vi inte att åka söderut men vem vet, vi kanske tar en weekend eller så i Stockholm till sensommaren/hösten.

Vi har gjort palt i dag för första gången. Har hört att det ska vara svårt men får säga att det var lätt gjort. Ok, det var lite jobb med det men inte så farligt mycket. Goa blide de i alla fall.Skrivit av Joakim   den 3 May -2009


hur har ni det? är det någon vår i lule? här blommar körsbärsträden för fullt och det är varmt å skönt. har jag berättat att vi har köpt lägenhet? en trea på hammarbyhöjden, ganska nära där vi bor nu... vi flyttar i juni, kom å hälsa på oss i sommar om ni har vägarna förbi!

kramar från åsa

Skrivit av åsa p  den 2 May -2009


Vi ska skaffa en till hund. Men inte än!

Börje börjar bli gammal och vi vill ha en till hund att träna med. Tyvärr orkar inte Börje så mycket nu för tiden och det är förklarligt. 5 tuffa år på gatan gör sitt.

Men i alla fall så var vi och tittade på en Hovawart idag. Jätte fin ras jag tror denna ras är precis vad vi vill ha. Snäll, vaktar, lyhörd, fin att titta på m.m. Vi ska träffa fler hundar och kanske låna hem någon.

Men det är långt bort innan vi tar vår egen valp. Kanske nästa sommar.

Skrivit av Anneli  den 1 May -2009


Idag var vi i huset och gjorde en rekognosering av hur köket ska bli och vad som ska göras. Helt klart blir de ett stort projekt men det är lika bra att ta i ordentligt när man väl gör det. Det var lite stressigt i dag men blev några foton ändå, dock inte alltid de mest genomtänkta och balanserade (ljust fönster och mörkt rum). Det såg riktigt härligt ut i alla fall där ute och jag ser fram emot nästa vår då vi bor där.

PS. Bilderna finns på våran fotosida, länk till höger.

Skrivit av Joakim   den 27 April -2009


... är det så att man får slänga fimpar men inte annat skräp på marken?

Det finns ju en oskriven regel eller regeln kanske till och med finns nedskriven någonstans, att man får inte slänga skräp varken i naturen eller i stan. Varför är det då okej att människor som röker slänger fimpar hej vilt om kring sig?

Har ni funderat på det någon gång? det har jag. Jag börjar bli ganska iriterad på folk som röker och slänger fimpar på marken.

Skrivit av Anneli  den 25 April -2009


Det börjar verkligen värma upp här, i dag har vi haft 12 grader i skuggan. Fortfarande snö men nu smälter den bort bra snabbt. Flyttfåglarna har även börjat komma upp och jag var i går ute och fota lite. Dock så blir inte bilderna så bra om man inte har ett teleobjektiv. Gjorde vad jag kunde för att komma nära men med ett vanligt objektiv så måste man så rysligt nära att det i stort det bara är en ihjälfrusen bird som inte flyger sin väg.

Skrivit av Joakim   den 23 April -2009


Danske eller svenskt wienerbröd definieras enligt mig vad som finns i mitten. Vaniljkräm är den svenska varianten och choklad den danska. Idag såg jag dock något som helt ställde detta på ända. Ett wienerbröd med vaniljkräm i mitten och sen hela wienerbrödet dopat i choklad, denna skapelse såldes som danskt wienerbröd. Jag tror dock inte att jag har sett något sådant i Danmark. Får dock säga att det smakade bra, danskt eller inte.

Brukar inte kommentera politik och sådant här, men måste bara säga det. Det är en skam att Pirate bays grundare ska åka i fängelse ett år, och 30 mille i skadestånd. Tvättäkta beställningsjobb från Hollywood.

Skrivit av Joakim   den 17 April -2009


Efter en härlig påskresa till Skåne var man då åter i Luleå. Var verkligen skönt att byta miljö och känna på lite varma vårvindar och bar mark. Dock har det varit bra väder här uppe med, helst i slutet av påsken. Våran termometer visar att det har varit 18,1 grader här i solen, härligt. Så man förstår ju att det töar ordentligt här. Vad vi dock inte var bereda på var den sjö som hade bildats framför våran portuppgång. Troligtvis har ingen fastighetsskötare arbetat under påsk så därför har det kunna blivit en giganitisk pöl (brunnarna isar igen). Bilden nedan vissa våran lilla insjö.

Vi fotade en del bilder i Skåne och ska lägga upp lite vårbilder på vår fotosida. Kolla gärna in där (länk till höger)

Skrivit av Joakim   den 14 April -2009


Nu är vi i Skåne, här är det underbart.

Strålande sol och trevligt umgänge.

KRAM

Skrivit av Anneli  den 11 April -2009


Nu sitter jag här på miljökontoret och har jobbat i två månader och Jo det känns fortfarande bra.

Jag jobbar väldigt mycket med livsmedel men efter sommaren kommer jag få jobba lite med miljöbalken så detta känns riktigt bra.

Det bästa av allt, snart är det påsk och vi flyger söder över *jiippii*

Skrivit av Anneli  den 7 April -2009


Då var det dags att fastslå vintern 08/09’s kallaste temp, enligt vår termometer. -27,7 grader var max, när det var vet jag ej men skulle gissa på januari. Nu är i alla fall tempen nollad och nu är det den varmaste tempen vi tittar efter. Kan lägga till att där den mäter är i solen på eftermiddan så inte så bra. När vi flyttar till huset ska jag leta upp en bra skuggsida och mäta därifrån.Skrivit av Joakim   den 5 April -2009


Kök var då inte billigt. Och då pratar vi inte om bara vitvarorna utan bara skåpen. Efter mycket letande har vi nog funnit det billigaste alternativet för oss på 50K. Och det är bara köket utan vitvaror. Med dem blir det väl uppskattningsvis 40K till så det kommer väl sluta på 100K, minst. Brukar ju alltid komma på lite oförutsedda utgifter till.

Börjar bli vår här. Var ute och fotade lite vårbilder men det har ju inte kommit så längt så det blev inte så många bilder. Skapade dock en panoramabild över en del av luleälv som är isfri. (är den dock denna del året om)

Skrivit av Joakim   den 2 April -2009


Då var man tillbaka på hotellet. Inte för att jobba 100 % utan bara inatt och imorgon natt. De har bytt matta i lobbyn vilket borde ha gjorts för ett år sedan men annars är sig allt likt här. Ägnade de ”döda” timmarna mitt i natten åt att leta runt lite om jobb och utbildningar. Det känns mer och mer som att detta inte kommer att hålla, det vill säga arbeta på hotellet. Hitta lite intressanta saker men vill inte säga för mycket än.

Vill passa på att slå ett slag för köttfärssås. Pytt i panna i all ära men köttfärssås är med en jäkligt bra restslukare. Man kan ju ha det mesta i den där tomat och köttfärsröra, blir gott varje gång.

Skrivit av Joakim  den 31 March -2009


Det ser precis likadant ut men så är det. Nu ligger inte sidan på Spray längre utan på Ballou.

Var och åt på en schyst restaurang idag, 50 % rabbat på menyn så det blev inte så dyrt heller, det vill säga om vi inte hade fått den där j***a parkeringsböter. Surt sa ugglan om begravda hundar eller hur det nu var.Skrivit av Joakim   den 20 March -2009


Nu har vi köpt hus.

Hur stort? 100km2, garage och bastu på 65km2 tomten är cirka 1000km2.
Byggår? 1946
Vart? I Mörön söder om Luleå cirka 2,5 mil
Hur? ett privatköp utan mäklare.
När? vi flyttar in 1 juli
Vad ska göras? huset är väldigt bra skick men köket är ganska litet så till och börja med ska vi byta ut köket slå ut en vägg.

Hur ska detta gå? super bra =)

kram

Skrivit av Anneli  den 14 March -2009


Vi blir utkastade från Spray då deras webbhotell ska läggas ner. Har dock fixat med en flytta till et nytt hotell men sidan kommer troligtvis vara nere ett tag då flytten genomförs. De kunde inte säga när det skulle ske så det blir en liten suprise när man är nyinflyttad.

Skrivit av Joakim   den 4 March -2009


Jag är tillbaka på miljökontoret i Luleå och det känns super bra. Jag tror jag äntligen har hittat de jobb jag vill ha.

Visst jag har jobbat där tidigare men efter ICA tiden fick jag en annan syn på detta jobb och det känns mycket bättre att vara inspektör nu.

kram

Skrivit av Anneli  den 25 February -2009


Första nattpasset efter operationen är avklarad. I lördags natt arbetade jag och det gick fint fint. Tyvärr verkar det som att G4S har dåligt med timmar till mig nu bara, typiskt.

Har lagt upp nya bilder på våran fotosida. De är några vinterbilder härifrån Luleå. En promenadsträcka ungefär en kilometer från vart vi bor. Standard området för mig när jag tar ut Börje på promenad.Skrivit av Joakim   den 22 February -2009


Det är väl det bästa sättet att definiera vädret här uppe. Har man varit ute på en promenad med Börje och kommer in så bara rinner näsan, vare sig man är förkyld eller ej, så snorkallt. Köldrekordet på våran termometer är nu -27,7 grader. Tror det var i morse eller i natt som det var så kallt. Var riktigt oroliga att bilen inte skulle starta. Positivt är att solen skinner varje dag och träden är vacker skrudade i vitt, så det bli fina vinterbilder (som jag ska lägga upp så fort de har lagat den "stora" datorn).

Skrivit av Joakim  den 18 February -2009


Är man sjukskriven så får man passa på att göra saker man inte annars hinner med. Så nu är jag i Skåne på en liten semester. Här är det dock full fart för att hinna hälsa på alla.

Skulle hjälpa pappa med att installera en ljudanläggning för TV. Fick dock ge mig, lite irriterande och känns lite som ett ålderstecken att man inte klarar installera tekniksaker.

Skrivit av Joakim  den 13 February -2009


I dag var det tänkt att dos tre skulle skjutas in i mig, men icke sa nicke. Det visade sig att mina vita blodkroppar hade tagit för mycket stryk och värdena är för låga. Så det hela blev uppskjutet till nästa vecka. Inte så kul at jag redan efter två behandlingar har fått värden under gränsvärdena. Kommer kanske bli mer strul med denna cellgiftsbehandling än vad jag hade trott. Inte kul.

Mer av icke kul saker är att våran "stora" dator inte startade idag och inte heller jan jag finna vad som felas. Så det blir att lämna in den. Surt sa räven....

Skrivit av Joakim  den 5 February -2009


Igår fick jag min andra dos av ”rävagiftet” och än så länge mår jag bättre denna vecka än föregående. Vist en aning illamående och trötthet men inte så farligt. Lite oväntat fick jag väldigt ont i benen igår, om det var en bieffekt av cellgiftet eller ej vet jag inte men ont gjorde det i alla fall, så ont att jag hade svårt att somna. Blir bieffekterna inte mycket värre än så här börjar jag bli sugen på att jobba. Hade tänkt träffa chefen nästa vecka och höra om man hade kunnat börja på 50 %.

Skrivit av Joakim   den 30 January -2009


Halli halloj

I tisdags var jag på El Giganten och köpte en systemkamera. Sony 300, här ska det fotas!

Jippi!

Och varför detta inköp? Jo jag, Jocke och Charlotta har börjat på en fotoklubb här i Luleå. Där fick vi en massa inspiration att köpa en kamera. Men jag och Jocke kom också på att vi måste ju ha en systemkamera till vi åker till Chile. Och så måste vi ju köpa den ganska snart så vi lär känna den innan vi åker. Så dagen efter fotoklubben bestämde vi oss.

Skrivit av Anneli  den 29 January -2009


I helgen som var bodde vi på lantgård, där vi vilade och hade det allmänt gott. På fredagen skulle jag ut och rida och när vi gick in i hagen för att hämta hästarna så följde Börje med. Tyvärr hade han inte nog med vet att hålla sig på behörigt avstånd från hästarna utan en stor nordsvensk gav Börje en spark. Djursjukhuset nästa, inga benbrott hittades men en blödande tass. Börje mår i dag bra, men han får smärtstillande och antibiotika. Till hans stora förtret måste han dock dras med en skärm runt huvudet så att han inte ska slicka på såret. Och när han går ut måste han ha en läcker latexstrumpa i svart.

Skrivit av Anneli  den 26 January -2009Skrivit av Anneli  den 26 January -2009


Jag och två vänner har börjat rida.

Det är super kul och idag var jag på en häst affär och fyndade. En ridhjälm för halva priset. :)

Skrivit av Anneli  den 21 January -2009


Jo det är sant....

Jag ska byta jobb igen. 5 månader på ICA och nu ska jag tillbaka till miljökontoret i Luleå. Känns super kul.

Vill du veta mer, så är det bara att ringa

=)

Skrivit av Anneli   den 20 January -2009


För första gången sen operationen körde jag bil i dag. Har dragit mig lite inför det men det gick som smort.

Nästa sak som ska återinföras är kaffet. Har inte vågat dricka kaffa än då magen är en aning känslig, men snart så.

Skrivit av Joakim   den 17 January -2009


Var på sjukhuset idag och fick inlagt en venport i bröstkorgen. Ska användas till att spruta in cellgift i mig sen. En liten dosa som är belagd under skinnet som har en kateter som går in i en av de störe venerna. Hoppas ni förstod. Kan fota den om två veckor när bandaget ska bort.

Lite info om venport från Handboken för hälso- och sjukvård.

Subkutan venport
Allmänt
En subkutan venport är ett katetersystem som består av en subkutant implanterad dosa med en ansluten kateter som vanligen mynnar i en central ven.

En subkutan venport ordineras och läggs in av läkare.

En venport är ett alternativ till en central venkateter och ska betraktas som en sådan och ordineras när
• inte någon av patientens ytliga vener kan användas.
• patienten under en längre tid får parenteral nutrition eller annan intravenös terapi.
• patienten upprepade gånger tillförs starkt kärlretande medel.
Kontraindikationer till portinläggning är till exempel sepsis, signifikant koagulationspåverkan eller neutropeni.

Information
Patienten ska informeras både muntligt och skriftligt om varför venporten är ordinerad, hur ingreppet utförs och hur venporten kommer att skötas.

Dokumentation
Uppgifter om ingreppet, venportens skötsel och utseendet av hudområdet liksom patientens iakttagelser och upplevelser ska dokumenteras.

Skrivit av Joakim   den 16 January -2009


Sakta men säker bli man bättre dag för dag men magen har inte riktigt kommit igång. En funktion bukspottskörteln har är att producera ett enzym som bryter ner fett. Nu verkar det som just de delarna i min körtel inte riktigt vill börja jobba igen, så jag har fått utskriven enzymer i pillerform. Det visade sig att det var enzymer från svin. Kändes en aning konstigt men samtidigt så vill jag gärna kunna bryta ner fett och återfå några av de kilon som jag har tappat under sjukdomen.

I går var vi hos en specialtränare för hundar och fick lektion och råd i hur vi skulle få bort att Börje drar i kopplet. Det tog ca en timme och Börje var som en helt ny hund när vi gick därifrån, åtminstone när det gäller att dra i kopplet.

Skrivit av Joakim   den 13 January -2009


Idag var jag och gick på isvägen här i Luleå. Det var premiär för den i går, fredags. Vilket underbart ställe att promenera på. Lugnt och skönt hunden kan springa fritt och busa.

Norrbotten är allt bra ibland! =)

Bilden nedan visar hur det ser ut. Jag tog bilden med mobilkameran och den är inte den bästa kameran! Men visst är det härligt.

Skrivit av Anneli  den 10 January -2009


Var på en lite längre promenad i dag. Kändes riktigt skönt att komma ut. Tyvärr var vädret lite grått och trist men det var i alla fall bara minus 8 grader. Vi passade på att fota Börje i sitt nya hundtäcke som nu är ett måste för hans rygg när det går ner under minus fem.

Inte för det spelar någon roll för min del men den här röda dagen som alla är lediga på, vad firar vi den för? Trettondags jul, ska det vara något speciellt att det har gått tretton dagar sen jul? Men men, trevligt med röd dag.

Skrivit av Joakim   den 6 January -2009


Det är lite som vals, mitt tillfrisknande. Var i går på akuten därför jag har fått mer ont i magen de senaste dagarna. Åtta timmar tog det innan de var nöjda med mig och konstaterade att det enbart var normala bieffekter efter en sådan operation jag har gjort. Kändes skönt att höra men samtidigt lite synd därför då är det bara att gilla läget och vänta ut smärtan.

Annars går det sin gilla gång här. Anneli ska snart börja jobba igen och Börje äter medicin mot en inflammation i tassen. Har städat ut julen i dag och börjar blick framemot påsken. Vi funderar på att åka ner till Skåne då. Troligtvis kommer jag även att åka ner en sväng i januari eller februari.

Skrivit av Joakim   den 4 January -2009


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December