Det är lätt att hålla sig för skratt.


Skrivit av Joakim   den 29 December -2010


Vi har tagit bort våra trådlösa telefoner och har nu en gammal hederlig trådtelefon. Den har inte någon display så vi ser inte om någon har ringt om vi är borta. Så vi har inte gott och blivit dryga bara för att vi inte ringer upp om ni har ringt, helt enkelt så att vi inte ser det längre.

Så vill ni att vi ska ha sett att ni har ringt är det mobilerna som gäller.


Skrivit av Joakim   den 28 December -2010


Ja då har julen 2010 börjat och är nästan slut. Vi har varit i Skellefteå med min familj och firat jul. Vi hade det trevligt, men god mat och trevligt sällskap.

Börje är helt slut efter har varit hos mamma och pappa... många promenader och god mat gör en hund trött ;)


Skrivit av Anneli  den 26 December -2010
Minus 27,6. Härligt härligt.

Skrivit av Joakim   den 23 December -2010Kallt, för kallt! Varken vi, hunden, huset eller bilarna gillar och fungerar väl i denna kyla. Men bara att härda.

Skrivit av Joakim   den 14 December -2010


I veckan åkte jag på en rejäl förkylning. Det hela började i måndags med en duktig frossa och påföljande feber. Jag arbetade den dagen så det var mindre kul att åka omkring som en grönsak i bilen. Dock ebbade feber bort under natten till tisdagen. Vad som dock blommande ut var halsont. Halsmandlarna var helt vita och det kändes hela tisdagen och torsdagen som jag hade gurglat klorin. Immunförsvaret gick dock till motanfall och förkylningen var tvungen att slå till taktisk reträtt till näsan. Idag är halsen helt bra men näsa rinner konstant på grund av den bittra fejden som immunförsvaret och förkylningen har i det området. Jag hoppas innerligt att immunförsvaret har säkrat passagerna mot bilhålorna så att förkylningen inte kan fortsätta att förflytta sig till nya område utan att den blir avväpnad och raderad i näsan.

Älgarna har verkligen börjat röra sig närmare byn. Typ var tredje dag ser man dem. Efter vår röjning i trädgården i sommars verkar det dock som att älgarna har tappat intresset för våran trädgård, till min glädje.


Skrivit av Joakim   den 5 December -2010Ja ska det fortsätta så här så kommer denna vinter med bli en vargavinter. Vi har det bra kallt här uppe. Det enda positiva är att det inte har fallit så mycket snö. I Skellefteå som ligger ca 13 mil söderut har det dock snöat nu fyra dagar i rad. Så där är det gott om pudret. Just nu känns det som man bara blickar framåt och gnetar på, snart en det sommar.

Skrivit av Joakim   den 26 November -2010


I dag hade vi strömavbrott på riktigt här. Har förut haft mindre dippar på 5-10 minuter men detta höll i sig i 5-6 timmar. Det han bli lite kyligt här inne och allt vad värmeljus hette åkte fram . Helt klart märkte vi att vi inte hade den beredskap som behövs för att klara ett längre strömavbrott. Så det får bli en utvärdering och ett åtgärdsprogram för att förbättre beredskapen inför framtiden.


Skrivit av Joakim   den 8 November -2010Nu är det vitt här. Efter några försök så kom vinter på riktigt nu. Frågan är bara om det kommer ligga kvar eller om vi får grått och trist igen. När det väl har lagt sig kan det ligga anser jag, men det är inte mycket man kan rå på.

Annars händer här inte mycket just nu. Det puttrar på. snart jul, det man får se fram emot.

Skrivit av Joakim  den 7 November -2010
Idag har jag och Anneli lagat och fixat buffe till 85 pers. I ett kök som är mindre än vårat eget. Det blev lite tajt och stressigt i mellan åt. Men folkblev glada och sa att det var så bra. så vi får väl vara nöjda med våran insatts.

Skrivit av Joakim   den 30 October -2010
Vi har köpt in och monterat fast extraljus på passaten. Har inte själv kört den än men enligt Anneli så blev det kanon. Med tanke på alla älgar som springer här så känns det som en bra investering.

Skrivit av Joakim   den 28 October -2010


Jag har varit på facklig grundkurs i veckan.

I februari i år blev jag förtrondevald för naturvetarna på jobbet. Eftersom jag INTE kan något om vad det innebar har jag känt mig mycket osäker på vad jag ska göra. I veckan var det äntligen dax för en grundkurs. Super intressant att få vara förtrondevald men också lite nervöst.

Men det ska bli en trevlig utmaning att vara förtrondevald!


Skrivit av Anneli  den 16 October -2010
Då faller det snö här. Lägger sig på några platser men jag skulle tro att det är bar mark igen om några timmar. Riktigt ruskigt är det i alla fall, snö och blåst. Börje var bara ute och vände i morse när morgonkissen skulle göras.

Skrivit av Joakim   den 14 October -2010Idag är det vackert höstväder, så jag och Börje tog os ut på en cykeltur. Några kilometer från huset såg jag plötsligt en räv som kom springande över ängarna emot oss. Nä den såg oss vände den och sprang snett ifrån oss, men inte samma väg tillbaka. Lite konfundersam var jag för inte brukar rävarna springa så öppet omkring mitt på dagarna. Men vi stannade till vid fågeltornet då där är vacker utsikt. Efter si så där 7-8 minuter såg jag att där kom något till i spåren av räven. Det var en tjock liten hund med en GPS sändare runt halsen. Helt klart blev den intresserad av oss och jag tänkte att nu har jag pajat jakten. Men efter att ha kollat in oss och retat Börje lite så strosade den vidare i Rävens spår. Inte speciellt snabbt men på rät kurs. Hoppas räven hittade en säker tillflykts ort, för det var en envis lite rackare han hade efter sig.


Skrivit av Joakim   den 13 October -2010Hade några vänner över på midda i lördags. Hittade ett trevligt recept i tidningen buffe på dill och ostbröd som jag gjorde. Det var riktigt gott. Hade som mat en Bouillabaise , så brödet passade fint till. Hade dock inget smör hemma, utan använde flyttade margarin. Gick bra det med.


Ingredienser
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 paket jäst (50 g)
2 tsk salt
1 liter vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
2 dl finskuren dill
50 g rumsvarmt smör
3 dl riven ost, gärna extralagrad prästost
Gör så här
1. Blanda vatten, smulad jäst, salt, vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke. Arbeta ihop degen för hand, ca 10 minuter, eller
i maskin, ca 5 minuter. Jäs under bakduk 40 minuter.
2. Blanda dill och smör.
3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 45 x 35 cm. Bred på dillsmöret. Strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna rullen lite.
4. Dela degrullen i 2 bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Klipp några jack i varje degrulle. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna på galler.


Bild på brödet nedan.

Skrivit av Joakim   den 3 October -2010


Då har det fotas lite mer. Har varit ledig fyra dagar denna vecka så har haft tid för lite annat än bara jobba.

Älghonan som brukar springa hos oss har varit borta hela sommaren. Men nu så här lagom till hösten och jakten har hon dykt upp igen, nu med en ny kalv. Får väl se om hon kommer vara här till vintern och mumsa av våra små träd.

Bilden hittar ni på våran fotosida. (Länk finns i menyn ovan)

Skrivit av Joakim Bengtsson   den 29 September -2010Idag har jag blivit plågad och får för det betala 1500 kr, härligt värre. Lagade två hål och fick veta att jag troligtvis måste dra ut min ena visdomstand i framtiden. Detta då den växer fel och för långt.


Skrivit av Joakim   den 27 September -2010


I dag körde vi de sista trädgårdsavfallet.

Så nu är trädgården klar för vinter vila, mycket mer jobb väntar till våren, men det är till våren det.

Nu ska vi vila ett tag och sedan börja tapesera i hallen och tv-rummet.... Men som sakt först vila =)


Skrivit av Anneli  den 25 September -2010


I helgen gjorde Anneli sin första löpartävling. En mil på Ormberget (mycket kuperad). Tiden blev 55:50 och hade kunnat vara lägre om vi inte hade överladdat i förberedelserna. Hon gick hårt ut, för hårt och efter 3 kilometer hade hon redan nåt hög puls. Så disponeringen av energin blev inte optimalt. Något vi har dragit lärdom av och ska förbättre till nästa gång. (Jag e hennes coach:) ) Själv satsar jag på att till nästa år kunna ställa upp och springa en mil på Ormberget. Tiden blir oviktigt, bara jag springer hela sträckan.


Skrivit av Joakim   den 12 September -2010


... Jocke, mamma, pappa och Sofia för en super bra present, jag är väldigt nöjd med mina glasögon.

Tack min älskade man för din kommentar!

Pressenten från familjen i Skåne kommer att inhandlas till våren när vi har planerat vår trädgård lite mer. =)

Skrivit av Anneli  den 10 September -2010


När Anneli fyllde trettio fick hon pengar för nya glasögon från mig och familjen Retamal. Nu är glasögonen på plats. Nedan kan det vackra beskåda, ja samt glasögonen.


Skrivit av Joakim   den 9 September -2010


Nu har jag lagt ut några bilder på huset, flera av dem är äldre bilder från föra året. Kul att se hur köket en gång såg ut. Ska fota mer aktuella bilder successivt och lägga ut.

Har varit ute och plockat sandsopp. Rekommenderar starkt denna svamp. Den är vanlig och man behöver inte leta så mycket. Om man sedan torkar den blir den fin fin. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandsopp)

PS, såg en örn sväva över huset igår. Tyvärr var jag inte så snabb med kameran så när jag fotade hade den tagit sig en bit.


Skrivit av Joakim   den 7 September -2010Då det har kommit önskemål om bilder på huset har jag nu börjat att fotografera detta. Dock har vårat mindre objektiv gått i sönder så bilderna blir lite konstiga då det inte fungerar så bra att fota inomhus med ett teleobjektiv, blir lite för mycket närbilder av det hela. Ska se om vi inte har några äldre bilder att lägga ut med, tex hur köket såg ut innan renoveringen.


Nedan är inte en bild på huset utan på mitt rönnbärsbröd, som för övrigt blev gott.


Skrivit av Joakim   den 3 September -2010


Vi har gott om rönn på tomten som vi nu har börjat skoga lite i. Anneli gav sig vilt på dem med häcksaxen och nu är en del av rönnbärs-häcken ordentligt nedskuren. Passade på att plocka lite av bären och bakade ett bröd med rönnbär i. Blev en aning hårt och beskt men faktiskt helt ok i alla fall.

Så här var receptet jag utgick i från:

5 dl rensade rönnbär
2 morötter
1/2 l vatten
1 tsk anis, kummin eller fänkål
50 gr jäst
1 tsk salt
¾ kg rågmjöl (fick ta 50% vanlig mjöl)

Har mer bär jag ska använda till saft/dricka. Ska bli kul att se hur det blir.

Skrivit av Joakim   den 30 August -2010Då är där några semesterbilder uppe på våran fotosida. Dock blev det inte så många, får skylla på regnet som störa flera av dagarna.Skrivit av Joakim   den 22 August -2010Efter några stundoms varma, stundoms blötta dagar i skåne är vi åter på norränska mark. Huset stod kvar och det mesta var sig likt. Road trippen blev på si så där 280 mil. I jämförelse kan man titta på Höganäs till Madrid som är en sträcka på 260 mil. Så, åter igen kan vi säga, Sverige är långt. Vad som även blev sagt på vägen hem var, ”detta är sista gången vi kör”. Så vi får se om de blir tåg nästa sommar eller hur det bli. Dock har vi sagt, sista gången förut så man ska aldrig räkna bort bilen.

Nu ska vi gå och äta surströming, frivilligt. Gott? Tjaa, rutten fisk, vad mer kan man säga.


PS. I morgon ska jag lägga ut semesterbilder.

Skrivit av Joakim   den 21 August -2010


Glad i hågen hittade jag vildhallon bara några hundra meter från huset. Men shit vad de var fulla med mask, inte heller våra "tama" hallon på tomten hade klarat sig utan var proteinberikade dem med. Så det blev bara några tiotal som man plocka och stoppa i munnen direkt.

Har köpt 10,6 ton jord som ska ut på framsidan. Trodde det skulle bli en lätt match att få ut men icke sa mina värkande muskler. Att rensa bort de sista stubbarna, de mindre, de stora tog de med maskin, visade sig även vara segare än vad jag trodde.

Skrivit av Joakim   den 4 August -2010Bärsäsongen 2010 har nu dragit i gång. I fredags var det premiär på blåbär och hjortron, tätt följt av jordgubbar i dag. Har även funnit bra tranbärsmarker med omogna bär som ska noga bevakas nu under hösten.

Skrivit av Joakim   den 31 July -2010


Japp då var det lungt hus igen.

Vi har bott i stugor norr om Luleå, varit i Arjeplog/Arvidjaur, Storforsen, Finlad, skärgården i Luleå m.m. Visst var det tråkigt när de åkte men ändå ganska skönt att få tillbaka sitt lugn och ro.

Bilder från utflykterna kommer inkom kort hälsar Jocke.

kram

Skrivit av Anneli  den 22 July -2010


Ja då var det söndag och mina familj från Chile kom i går. En minibuss full med Chilenare... ja det blev en smäre chock eller kulturkrock kan man också kalla det. Som de låter viftar med händerna och syns.

Ja alla fördomar är infriade! =)

Men det är super kul att de är här och jag ser framemot de dagar vi har ihop.


Skrivit av Anneli  den 18 July -2010Killen har inte alltid så bra koll, igår skulle vi gå ut i trädgården och jag hade med en boll i handen. Börje sprang ut först och hade fokus på bollen. Jag stannade upp för att rätta till en antimyggdraperi som vi har vid dörren. Börje fortsatte ut mot trädgården, men ville inte släppa bollen med blicken, vilket innebar att han sprang framåt men blickade bakåt. Det var inte så bra då vi har en trappa ner från verandan, vilket han helt missade och trillade ner de tre trappstegen. Som tur var skadade han sig inte och var snabbt på fötter igen för att vara redo för bollen.


Skrivit av Joakim  den 30 June -2010Då var det sommar och snart midsommarafton, en afton jag kommer att tillbringa i en bil. Kiruna tur och retur, vilken tur för mig.

Har varit ute och fotat lite, så där finns nu en ny mapp på våran fotosida, sommarbilder 2010. Kommer lägga upp lite mer bilder där, sommaren har ju just börjat.Skrivit av Joakim  den 24 June -2010


Idag är jag hemma för jag har problem med ryggen, det är dock övergånde så i morgon ska jag nog vara tillbaka som vanligt igen.

Jag har fotat en underbar bild på Börje, han vet hur man njuter av livet!


Skrivit av Anneli  den 10 June -2010


Jag har växt upp i västerbotten men har aldrig sett så mycket mygg samtidigt i hela mitt liv som i går kväll.

Nu bor vi dock i norrbotten och dom säger att det finns mer mygg här men oj oj så mycket mygg vi hade på vår tomt i går.

Jag bifogar en bild den visar endast en få tal av de små blodsugande liven. Tur man har ett hus att gömma sig i =)
Skrivit av Anneli  den 10 June -2010


Idag har vi varit och hämtat humle hos en kollega i Sävast. Börje ska få dem till sin rastgård så har får härligt skugga när solen ligger på.

Annars rullar det mesta på i Mörön, Jocke har röjt på framsidan så det börjar bli riktigt fint.

En vän till mig, Maria-Pia som har börjar jobba på mitt jobb bor hos oss nu och ett tag framöver tills hon hittar någonstans att bo.

Heeej så länge

Skrivit av Anneli  den 5 June -2010Skrivit av NÃ¥gon  den 14 May -2010


Igår var jag och Maria hos uppfödaren (Marie von Heijne) och fick träffa Zäta, blivande mamman till vår valp och tre andra labbisar.

Super kul och Zäta verkar vara en super trevlig hund men mycket fart.

Marie skickade lite bilder på Zäta som jag har bifogat. Visst är hon fin =)

Skrivit av Anneli  den 14 May -2010
Perfekt, ska titta på det i morgon. Få se om vi kan avvara lite kapital. Så mycket som behövs göras med trädgården och huset att det är svårt att få över några större sparsummor.

Har arbetat med trädgården hela dagen i dag, och det känns i kroppen. Synd man ska börja klockan sex imorgonbiti.


Skrivit av Joakim  den 13 May -2010


Här är namnet på fonden
Fidelity Fds Europ. High Yield A Acc.
Den finns på Gripen.se
klicka först på privat sedan på spara och placera
därefter fonder och sist fondkurser
Startår på Fonden 2009-02-23
Skrivit av Sixten-B  den 12 May -2010Vi var på vårmässa idag. Massa folk, massa krims krafs och tjafs. Så med andra ord kunde man sålla bort 80% av allt. Dock hittade vi färsk sparris där för en billig peng, riktig vårmat. Mumsigt gott med hollandaisesås till.

Igår hittade jag även root beer i en affär och testade att inhandla. Ska ju vara någon sådan där jeenke sak som de gillar över där. Trodde det skulle ha något med öl att göra men icke sa nicke. Var typ läsk men grymt kraftig i smaken, som att dricka parfym typ.

Älgarna har kommit till fjärden nedanför oss. Såg fyra stycken där i veckan som jag gick och fotade. Även om de inte blev rädda för mig så var det svårt att komma nära då det är så blött där, behöver vadarstövlar för att komma ut där. Fick några kort i alla fall.

Har lagt upp nya bilder under "vårbilder" och "bilder på Börje".


Skrivit av Joakim  den 9 May -2010


Jippi

På torsdag ska vi träffa uppfödaren =) Vi får hoppas att Zäta kommer att vara där, men eftersom hon är på foder så är det inte säkert.

Men men det är ju evigheter kvar till valparna är leveransklara och tänk om inte Zäta löper, eller går tom eller.... Ja mycket ska gå rätt innan vi har en valp här hemma.

Men det ska bli super kul och träffa uppfödaren i alla fall.

Skrivit av Anneli  den 9 May -2010


...det är inte vår i Luleå. I natt hade vi 4.5 minus grader, huva!Skrivit av Anneli  den 4 May -2010


Jag tror våren är kommen i Luleå... vi har inte minus grader på nätterna och då är det väl vår?

I alla fall har vi börjat kratta löv och grus (vår snöploggare fick med sig grus upp på gräset i vintras) dock är inte all snö borta, men det blir fin fint på tomten =)

Så fort vi får tag på ett släp ska vi köra bort de sista resterna från vårt köksprojekt förra året... det ligger där och ser väldigt fult ut kan tänka mig att granarna inte tycker om synen.


Skrivit av Anneli  den 3 May -2010


Blommorna hetter scilla!

Skrivit av Mamma  den 26 April -2010Sakta men säker kämpar sig några blå små blommar upp genom våran grå/gröna gräsmatta. Igen aning vad de små liven heter men det spelar mindre roll, de förgyller verkligen vårt hem.

Såg en räv här idag för första gången. Ca 300 meter nedanför huset spatserade den fram. Anneli försökte skärma bort den men den var föga imponerad och stod bara still och granska henne en stund innan den be3slutade sig för att vandra vidare.
Skrivit av Joakim  den 25 April -2010


Efter fem mustiga svordomar, tre huvudskakningar och en förbannelse mot biltillverkare så är nu sommardäcken på passaten. Meck och treck med är med nya bilar, tacka vet jag min första bil, volvo 244 -76 år model, som jag fick ta över efter pappa. Det var en bra bil det och lätt att ha och göra med.


Skrivit av Joakim  den 22 April -2010


Tack för hälsningen!

Tack för senast, alltid super trevligt att hälsa på er.

Kram

Skrivit av Anneli  den 21 April -2010


Grattis på namnsdagen, Anneli, önskar Inger och Sixten.

Skrivit av Svärmor Inger  den 21 April -2010


Vi kom ner till Skåne, men det var en pärs och verkligen på håret. Men helt klart så var det värt det, en dos vår behöver man verkligen.

Idag ska vi ta oss upp och det blir med tåg, denna gången lyckligtvis med liggvagn. Kommer upp tisdag morgon klockan 0700 och ska börja jobba 0700, som tur har jag fått det uppskjutet en timme.


Skrivit av Joakim  den 19 April -2010Det börjar bli vår på allvar nu, vilket är helt underbart. För första gången detta år så gick Börje in och la sig under bron. Tidigare har det varit så mycket snö runt bron så han har inte kunnat komma in, men nu har det töat.

Tranorna har även kommit, vilket de basunerar ut med besked. Går inte att missa deras sång, eller skri är nog bättre att kalla det.


Skrivit av Joakim  den 12 April -2010Efter mycket fram och tillbaka när det gäller bilen som sen blev bilarna har det nu lagt sig. Elantran är såld, för en billig peng då den i stort sett var fall färdig. Nu har vi istället en opel corsa samt en passat. Från och med nu lovar jag dyrt och heligt att jag ska vårda dessa två på ett bättre sätt än vad elantran fick.

Annars puttrar det på här. Snart vår, snart

Skrivit av Joakim  den 30 March -2010Tack så mycket, hade jag helt missat. :)

Ligger utslagen idag, var så dum att jag försökte springa igen i går. Tänkte att det kanske går nu, kroppen kanske är starkare. Men icke, frossa i går kväll och zombie tilstånd idag. Tur i oturen i all fall att jag var ledig.

Föra veckan hade vi problem med vattenavloppet. I sort sett stopp. Det blev slangbil och hela fadderutan och efter mycket letande efter vart brunne vart lyckads han till slut få loss isproppen.

Skrivit av Joakim  den 22 March -2010


grattis på namnsdagen Joakim, önskar mamma och pappa.

Skrivit av NÃ¥gon  den 20 March -2010


Helgen som var ägnande jag bland annat till att skotta så vi kom ner till hundgården. Natten mellan sön/mån så töade och rasade det från taken, bland annat rakt ner i den gång som vi så svettigt hade skottat fram. Så månd morgon var det bara att ta fram skyflen igen och se till och börja om. Då Börje skulle vara i hundgården i dag (mån) så var det inte till så mycket val.

Har lagt upp tre nya vinterbilder på våran fotosida (länken till sidan finns i meny ovan). Och bilden nedan på huset är inte en av de tre.

Skrivit av Joakim  den 8 March -2010


Älg, rådjur och nu ren. I fredags kväll när vi körde hem från stan så stod där en flock renar på ca 8 individer på vägen inte långt från oss. Som vanligt så sprang dom längst med vägen ett tag framför bilen innan de förstod att det var mer lämpligt att hoppa åt sidan. I byn finns det en bostad som några Sammer använder på vintern så renaren kanske är deras.

Det har varit kalt länge nu men förhoppningsvis så ska det nu släppa. Idag har vi bara minus 10 så det går åt rätt håll. Ser verkligen fram emot varmare väder nu.

Skrivit av Joakim  den 28 February -2010


För första gången på länge har jag och min kära Börje varit på en lång promenad eller lång och lång, men en promis på 30 min.

Så man kan säga att Börjes tass börjar bli bättre, enligt vetrinären så börjar klon också att växa ut.


Skrivit av Anneli  den 24 February -2010


I veckan fick vi frukost besök, älg honan med sin ett års unge. De promenerade rakt i i trägården och började mumsa på vägg rönnhäck. Då de var lite väl våldsamma i sitt förfarande bestämde jag mig för att gå ut och sjasa iväg dem. Sagt och gjort gick jag ut och klappade ljudligt i händerna, vilket resulterade i att de trycket sig i genom häcken och gjorde mer skada samt sen stannande på andra sidan och fortsatta att mumsa.

Vad gör man, inte vill jag gå i närkamp med en stor älg och hennes unge, så det var bara att gå in och fortsätta dricka sitt kaffe medan de förnöjt glupskade vidare på häcken. Jaktlisens och en studsare kanske inte hade varit så illa ändå.En bild på ungen när den bestämde sig att frukosten var klar och de önskade lämna tomten.

Skrivit av Joakim  den 14 February -2010Börjes sår vill inte riktigt läka och idag ska jag till veterinären igen. Idag ska de ta en odling på det så att de sätter in rätt antibiotika, kan tycka att de borde gjort det första gången.

Det positiva är att han är pigg och lika glupsk som vanligt. Han är även väldigt frustrerad över att han bara får gå korta runder, men fram till det ser bättre ut så får han finna sig i 300 meter promenader.


Skrivit av Joakim  den 11 February -2010Börjes skadade tas är mer svårläkt än vad vi trodde. Det svåra är att det ska vara öppet så att pulpan torkar och härdar men samtidigt så blir den blotta då och i lördags slog han upp det så att det började blöda.

Så just nu ser det inte mer läkt ut än vad det gjorde typ föra tisdagen.

Vi får se, ska ta oss till veterinär och kolla upp det.


Skrivit av Joakim  den 8 February -2010


I går lördag var jag och Börje ute och gick på isvägen i centrala Luleå. Väldigt trevlig promis.

På vägen upp från isen till land har Luleå kommun en ramp. Där fasnade Börje med två klor och slet lös dem. Japp det måste ha gjort jätte ont! Så fort som möjligt till djursjukhuset, reslutatet blev ett bandage och tratt i typ 10 dagar sedan kommer det väl dröja typ en månad innan klon har växt ut igen... huva...


Skrivit av Anneli  den 31 January -2010
Jag är gift med en tv-kändis. Undra om man blir bjuden på någon premiär eller gala nu :)

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1466832

Skrivit av Joakim  den 25 January -2010Då var det en ny look som jag hopas fungerar bättre och som passar bättre i fler webbläsare.

Har rensat bort en hel del med då jag inte uppdaterar det och material som är "sovande" är bara onödigt att ha.

Annars så är det en lugn och go helg, som behövs efter en tuff arbetsvecka. Nästa vecka slipper jag böra 0600 så det är en liten tröst.
Skrivit av Joakim  den 23 January -2010


För cirka 1 månad sedan hörde vi en mus i våran sovrumsvägg. Har satt ut fällor laddade med söt och god nougat men utan framgång. Dock har vi inte hört denna mus mer så det kan ha varit så att den blev rädd för våra dunsar i väggen, man kan ju hoppas.

I går såg vi dock ett nytt inbrytningsförsök. När vi var på väg hem efter en promenad hojtade plötsligt Anneli till.
- Ser du, där på ängen, där är en.
Jag som tänkte älg eller rådjur blev ganska förvirrad och undrade om hon hade börjat hallucinera. Dock hängde jag på när det bar i väg. Jag, Börje och Anneli sprang så vi kom till huset och där såg jag den lilla sorken som sprang för att komma fram till huset, dock var vi snabbare och med gemensamma ansträngningar motta vi bort besten och fick den att dra till skogs igen. Frågan är ju dock hur länge den stanna där och jag misstänker att i detta läge som har den nog det varmt och gott någonstans i våran källare. Men skratta gott som skrattar sist, jag ska gå och kontrollera och ladda våra fällor.Skrivit av Joakim  den 18 January -2010


På morgonen idag, srax innan kl 6 skulle jag och vår kära hund Börje ut och ta första promisen. För övrigt hade jag dragit upp Börje från sin härliga varma bädd... sömntutan!

Vi går ut jag hör ett jätte brak på framsidan av huset... oj oj vad var det tänkte jag, men Börje brydde sig inte så jag lugnar ner mig och går vidare. Bara några steg senare springer det ut en älg från vår tomt typ 3 meter framför mig. Med härtat i halsgroppen tänker jag att jag ska skräma den så den aldrig kommer hit igen... hm det gick inte så bra, jag fick bara fram en ljus ton. Börje bryr sig inte om något som händer på hela stunden... Men har var väl för trött.

Vad gjorde då älgen på vår tomt? Jo jag tror han åt granskott från våra små granar vi har.

Skrivit av Anneli  den 8 January -2010Det är kallt nu, för kalt. Minus 30 och neråt är inte gjort för människor eller för maskiner att verka i. Just nu hoppas jag på att det ska bli varmare och bara typ minus 20. För sju, åtta år sedan hade jag tyckt det var svinkallt. Lustigt hur preferenserna ändras.

I går lyckades jag bli inlåst baktill i en jobbil. Tog 15 min innan de andra gick för att kolla var jag var. 15 minuter utan jacka, mössa eller handskar i en minus 30 grader bil. Det var inte kul.

Skrivit av Joakim  den 8 January -2010


Har lagt upp några nya bilder nu från denna vinter. Har inte fotat allt för mycket (tänk vad ett heltidsarbete kan förstöra :) ) men det kommer väl bli lite mer i och med att ljuset kommer återvända mer och mer.

Koll på våran fotosida, finns i menyn till höger.


Skrivit av Joakim  den 3 January -2010


Mmm, då var det ett nytt år och ett nytt decennium. Som Anneli skrev så hände det en hel del för oss noll nio. Frågan är vad kommer hända ett noll. När det gäller sjukdomar hoppas jag att vi har haft våran beskärda del och att 2010 inte bjuder på mer av den varan. Läget inför 2010 ser ganska ljust ut, både jag och Anneli har fast, vi har ett hus som inte har trillat ihop, än så länge. Köket är i stort sett klart och till våren/sommaren kommer vi ge oss på trädgården. Sen funderar åtminstone jag i alla fall på badrummet i huset. Skulle nog gärna vilja renovera det men få se vad det kostar samt även titta närmare om det är nödvändigt. Där finns ju även andra saker som kostar pengar som vi skulle behöva, tex en andra bil.

Gott nytt år i alla fall så får vi hoppas att 2010 blir ett kanon år med enbart possitviva överraskningar.Skrivit av Joakim  den 2 January -2010


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December