Det blev en nyår i Mörön, tyvärr. Skulle annars ta oss ner till Östersund men det blev inget med det på grund av diverse olyckliga faktorer.

Vi har haft det bra kallt här (-34C) och ledningen upp till köket har redan frysigt en gång. Det blir att göra något åt det. Men på söndag ska det bli plusgrader. Få se hur det blir med det.

Skrivit av Joakim  den 28 December -2012


Jätte fin gran,tycker nog Ida, roligt att ni har gran.Passa bara Hasse, hundar och träd .....

Skrivit av Mamma  den 18 December -2012


I lördags åkte granen in i stugan. Jag slapp gå ut i kylan och sanön och hugga en utan istället gick jag ut till garaget och hämtade kartongen. Nu är den på plats och Ida hade stora ögon när hon gick upp på söndagen. Än så länge har ingen olycka hänt med vare sig gran eller dekoration. Som tur är allt plats.


Skrivit av Joakim   den 17 December -2012


Det har blivit vinter här uppe. Precis som det har blivit över i stort sett hela Sverige. Var väl väntat, bara hoppas på att det inte blir allt för klat i år.

Vi har varit och badat med Ida. Hon gillar vatten och nu är det inte heller massa gnäll när hon får vatten över huvudet, tex i duschen.


Skrivit av Joakim   den 11 December -2012


Hej

Du var på ormberget och föreläste för oss hälsoinspiratörer förra veckan... Mycket intressant föreläsning och inspirerande. En inspirations källa behövs i dessa tider =)

Kram

Skrivit av Anneli  den 9 December -2012


Hejsan. Vad kul att du Annelie gillar min facebook sida Vinden mot Kinden =) Hur kom du i kontakt med den? Vilka döhärliga bilder ni har dessutom.

Skrivit av Johanna Vinden mot Kinden  den 30 November -2012


Förkylningen vill inte riktigt släppa taget här hemma. Låter dock som det är så på många ställen runt om som det är krassligt. Förkylningar och magsjuker av diverse slag.

Ida har dock klarart sig bra. Kanske för hon trimmar sitt immunförsvar hos Hasse.Skrivit av Joakim   den 27 November -2012


Det har varit lite krasligt här hemma men nu är alla på bättringsvägen. Här är Ida i gasen en halvtimme innan hon ska lägga sig. I bland blir man förvånad hur hon vänder från full speed till att däcka.


Skrivit av Joakim   den 15 November -2012


Den lilla växer så det knakar. Nu ställer hon sig upp mot saker utan problem och vi bara väntar på att hon ska stå själv.Även när det gäller lekar har hon börjat hitta på nytt. Bland annat denna rista och skaka leken.
Skrivit av Joakim   den 6 November -2012


Tänkte berätta att Ida är fullt upptagen med att lära sig gå och stå. Står gör hon om hon håller i något och hon har precis kommit på att man kan hålla i sig och sjuta någt framförsig så då kan man oxå gå =). Men än så länge har hon inte så mycket balans och trillar ganska lätt.

Hunden brukar puffa till henne, bara i väl mening men oftast så trillar hon då. Annars är det bara bra med Hasse, jag och Hasse ska börja rallylydnad på torsdag. Efter som de inte har några kurser i freestayl får vi lära oss rallylydnad så längre.


Skrivit av Anneli  den 16 October -2012


Idag var Ida och Anneli på BVC. Allt ser bra ut. Ida väger 9320 gram och 72 cm lång. Värden var enligt de beräknade kurvorna.


Skrivit av Joakim   den 15 October -2012


Det har regnat oerhört mycket här de senaste dagarna. Grundvattnet står högt och det är vatten i dikena. Hade vi inte dränerat i sommars är jag säker på att vi hade haft vatten i källaren nu. Men det har vi inte, åtminstone inte som innan. I ett rum kan jag hitta längst ner på en väg lite fukt, men det är allt. Just där var det en stor sten på utsidan av grunden så vi var tvungna att dra dräneringsröret längre ifrån huset än vad vi ville, kanske förklaringen till varför där är lite fukt.

Skrivit av Joakim   den 9 October -2012


Tiden går fort och snart kommer det vara februari. Tycker för var dag blir det allt mörkare och mörkare, så snart är det jul.

I dag tog den lilla en verklig ljus och hög ton. Var så att det gjorde ont i öronen. Kommer hon att protestera med de tonerna i framtiden kommer det bli jobbigt. Får man skaffa hörselskydd annars har man tinnitus om ett år.


Skrivit av Joakim   den 7 October -2012


Oj vad jag saknar Ida ibland, känner mej riktigt sjuk av längtan att känna babysdoften.Hoppas tiden ngår fort till februari.

Skrivit av Farmor  den 4 October -2012


Denna vecka arbetar både jag och Anneli fem dagar. Jag förmiddagar och hon eftermiddagar. Får säga att det funkar väldigt bra. Tyvärr är det bara denna vecka då det normalt inte går att kombinera med mina arbetstider.

Ida kämpar på till den milda grad att hon knappt hinner med att sova.

Skrivit av Joakim   den 2 October -2012


För denna höst/vinter blev det premiär i pelletsbrännaren i natt. I går morse hade vi 16 grader inomhus när vi gick upp. Något som låg till grund för vårat beslut att dra igång eldningen. Dock fick jag in så att det bara blir nattetid. Jag är ju den snåla finansministern här hemma som håller i slantarna (ibland). Så i natt eldade vi. Snart blir det väl även att det måste eldas dagtid här. Annars går elpatronen för mycket.

Skrivit av Joakim   den 25 September -2012


...och trillar.

Den lilla har blivit duktig på att ta sig från sittande till knästående till stående. Tyvärr för henne har hon dock inte kolla på hur man står än, så om man inte håller henne trillar hon på ändan igen.

I dag var vi på babysim igen efter ett uppehåll på sommaren. Det gillade hon.

Skrivit av Joakim   den 23 September -2012


Lillan har fått sina första tänder. I underkäken har där börjat komma fram en tand och sidan om ser det ut som där är en till på g. Eftersom de är nertill är de svåra att fora så någon bild har vi inte än. Men det kommer, var så säkra.


Skrivit av Joakim   den 21 September -2012


Vi har alltid sakt att Ida inte har riktigt tid att sitta. Men nu tar hon sig tid... hon sitter och leker för sig själv i flera minuter och är så fin!

Hon forsätter att dra sig upp. Nu är hon super duktig på att stå på knäna så nu jobbar hon sig vidare uppåt. Med lite stöd från mor ställde hon sig upp idag.

Dock har Ida fått sin första förkylning, lite feber, lite hostig och snuvig men hon kämpar på som vanligt =)


Skrivit av Anneli  den 16 September -2012


Igår kom en traktor förbi och satte upp pinnar längst vägkanten för den kommande snöplogningen. Ett tydligt hösttecken här uppe. Såg tranorna igår så än dröjer de sig kvar men det måste vara på håret. Natten mellan nionde och tionde var det föresten även årets första nattfrost, så nu är squashen borta för i år.

I vanlig takt går Ida på som vanligt. Det är full fräs konstant.


Skrivit av Joakim   den 12 September -2012


Vi har varit i skåne och haft en riktigt skön semester! Träffat goa vänner, släkt, familjen. Vi fick även en natt på hotell utan Ida farmor och farfar rykte in och tog en natt. Super skönt att få sova en hel natt men nog saknade jag Ida super mycket!

Väl hemma har Ida en ganska gnällig dag idag, jaja tänker jag hon är i något utväcklingsstadium... Lite senare under dagen står jag och diskar Ida kryper om kring i köket. Plötsligt står hon på knäna! Hon har dragit sig upp med hjälp av en leksak, i nästa sekund trillar hon och blir JÄTTE arg över att hon trillat. Helt otrolig tjej har vi!

Skrivit av Anneli  den 10 September -2012


Det börjar komma mer och mer ljud från den lilla nu. Här är en video med henne i högform.


Skrivit av Joakim   den 29 August -2012


Till lunch fick Ida en gurkbit i halsen... Hon fick inte upp den själv så vi fick rycka in och hjälpa henne. Huva ganska otäckt! Men det var ingen större fara hon fick luft hela tiden.

I natt kl. 04:00 lärde sig Ida något nytt, hon började nämligen prata. Inte riktiga ord men det hon säger liknar väldigt mycket "thaithai".

Och så blev vi påminnda av svärmor att Ida faktiskt blev 6 månader i går. GRATTIS till värden bästa Ida!


Skrivit av Anneli  den 29 August -2012


Det märks tydligt att det går mot höst. Vid 21:00 tiden skymmer det nu och det är ju bara en försmak över hur det kommer bli.

Ida har nu börjat växa ur storlek 68 och vi får så smått plocka fram storlek 74. Tjejen blir stor.


Skrivit av Joakim   den 26 August -2012


Ska det skrivas mer. Kom till insikt i går att det är ju nu som jag ska skriva här. Under Idas första år händer det ju en hel del och det kommer ju bli kul i efterhand att läsa. Förvisso har vi häcken full men nog ska där finnas någon lucka att skriva.

Ida är nu snart sex månader och äter för fulla muggar. Mat som vi mosar med gaffel sätter hon i sig, typ potatis och kokt fisk. Även hela bitar av gurka eller kokta morötter går bra.

Hon har börjat åla sig fram på golvet och det är väldigt nära innan hon kommer börja krypa.
Skrivit av Joakim   den 25 August -2012


Tacks själv för sällskapet och hjälpen med dräneringen. Alltid trevligt att få höra lite skånska här uppe. Dränneringen blev bra och jag har bara den översta listen kvar. Fick vänta lite med den eftersom de målasde huset här precis. ska ta och fota när det blir klart och lägga upp här.

Ha det fint så ses vi snart hoppas jag.

Skrivit av Joakim  den 3 August -2012


Grattis på er, själv hade vi bröllopsdag förra söndagen d v s 22. nu har vi kommit hem till det vanliga, ganska skönt ni ska ha tack för att vi får våldgästa er alltid lika trevligt lite extra nu med lilla Ida ni får ha det bra. kram kram Linda och Lasse

Skrivit av Linda  den 29 July -2012


Idag blir Ida 5 månader stor...

Som alla andra gammla människor säger, säger jag: oj så fort tiden går.

Och i morogn är det vår bröllopsdag. Detta måste firas =)

Kram på er!


Skrivit av Anneli  den 28 July -2012


Idag har vi haft fest för Ida. Många goa vänner och familj kom för att fira henne.

Ida tackar för alla presenter och all uppvaktning.

Här kan ni även hitta hennes födelseannons: http://www.kuriren.nu/familj/


Skrivit av Anneli  den 14 July -2012


Även om inte varje dag har varit varm denna sommaren så får man åtminstone säga att nu är det sommar.

Mina odlingar går det så där med. Skulle behöva ha lite mer tid för dem men Ida slukar ganska mycket tid. Löken verkar vara det som helt har misslyckats. Palsternackorna har kommit men skulle uppskatta att ca 20-30% av fröna har grott. Tur att jag tog i lite extra.

Snart är det Juli och dränering av huset står inför dörren.

Skrivit av Joakim   den 26 June -2012


Ida har aldrig varit specielt förtjust i napp. Det går an när man ska lägga sig för natten men annars, nja.

Händerna har däremot alltid varit populära och nu har hon hittat tummen. Lillan har börjat suga på tummen, säker något som vi kommer få problem med att vänja bort någon gång, men men det då.

PS. Vi har lagt ut flera nya bilder på våran fotosida.Skrivit av Joakim   den 6 June -2012


Då var vi hemma igen efter en helgs vila i Ursviken. Tack svärmor och svärfar.

Det där med att Ida hade sovit en hel natt får jag dementera. Vissa sig att Anneli hade varit uppe och matat den lilla vid halv tre på natten. Första gången jag sov igenom något sådant.


Skrivit av Joakim   den 27 May -2012


I natt sov Ida från 2000 till 0730. Och då var det säkert vi som väckte henne när vi gick upp.

Hon har fått en ny stol med. En stol plastindustrin älskar, och Ida med verkar det som.

Skrivit av Joakim   den 25 May -2012


Tjejen växer så det knakar. För vår del är det bara kul, då hon blir lättare och lättare att handskas med desto större hon blir. Magen/tarmen har börjat "mogna" och snart kan vi nog sluta med miniform.

Här är en bild på det lilla charmtrollet.Skrivit av Joakim   den 21 May -2012


men det finns inte mycket tid att skriva här. Men, den som väntar på något gott.Skrivit av Joakim   den 7 May -2012


Idag åkte sommardäcken på. Satt ordentligt så lite ont i ryggen blev det men skam den som ger sig. Åkte med hela familjen så här på kvällskvisten några mil till närmaste mack och pumpa däcken. Blev premiär för pinglass då med.

Skrivit av Joakim   den 1 May -2012


Den 21 maj ska jag börja jobba igen...

Vi har bestämt oss för att båda ska jobba 50% och då ska alltså båda vara hemma med Ida 50%. Vilket jag tycker känns super skönt.

Då kanske ni funderar på varför går dom så? På den frågan finns det många svar här kommer några.
- Jocke ville vara hemma.
- Jag orkade inte ta hand om Ida helt själv pga min fysiska hälsa men även psykiska hälsa.
- Varför inte när jag inte ammar.

Annars rullar det på här. Ida har fortfarande mycket ont i magen och det senaste vi prövar är mjölkfri ersättning. Hasse har fått en ny tränings kompis hon heter Anna och bor några hus bort.


Skrivit av Anneli  den 27 April -2012


har vi även sett dessa tranor. Flög ner för landning på fjärden. Svanar, toffsvippor och gäss har även börjat komma. I går måste de ha fått en chock när det snöa i stor sett hela dagen.
Skrivit av Joakim   den 16 April -2012


Då har de kommit, tranorna. Har dock inte sett dem men deras läte hörs ljudligt här över Mörön. Jag gissar på att de är nere vid fjärden. De obligatoriska vårdimman har med bäddat i Mörön idag. Så inte konstigt man inte ser tranorna.

Annars går det sin gilla gång. Ida har precis spytt ner soffan och Hasse blev rädd för brödrosten.

Skrivit av Joakim   den 12 April -2012


Efter ha haft en ganska jobbig start med Ida börjar nu saker och ting kännas helt underbart!

Efter ha kommit över förlossningsdeprissonen och vi har börjat lära känna Ida mer och mer känns mammaledigheten som en underbar sak. Dessutom är svärmor här och hjälper oss med div. hemma arbete och Ida så då blir allt mycket lättre. Från och med torsdag ska jag och Ida vara hemma själva vilket ska bli spännande och kul.

Annars är det bara bra med oss. Ida väger nu 4300 g. Hon sover och äter mest dock, ja så skriker hon då och då så klart. Med Hasse är det också bara bra, han sköter om Ida på sitt sätt och är nog nöjd med sitt liv. Jocke har börjat jobba och mår bra.

Skrivit av Anneli  den 1 April -2012


Det märks på flera håll att det börjar bli vår. Rådjuren som hela vintern har gått i en flock på 12 individer ser man nu istället två och två. Först en hona som spatserar fram följd av en hanne fem meter bakom. Snart kommer vi nog även se älgarna nere på fjärden när den bli snö och is fri.


Skrivit av Joakim   den 15 March -2012


Det har varit tyst på denna sidan rätt länge nu. Är det för att det inte har hänt något?

Nej, tvärtemot, det har hänt för mycket. Vi har fått en dotter (som alla säker vet vid detta laget) den 28/2-12. Även om hon är liten och mest sover samt äter så tar det extremt mycket av ens tid. Så uppdatera denna sidan har inte prioriterats så högt.

Följ länken nedan eller klicka in genom "fotosidan" för att komma till lite bilder av henne.

https://picasaweb.google.com/113761635334734560091/IdaLinneaBengtssonLee?authuser=0&feat=directlink


Skrivit av Joakim   den 13 March -2012


Hej Jonatan
Va kul att höra från dig. Hoppas allt är väl i Skåne. Har hört att ni inte har någon snö där nere nu, det är väl lite tråkigt. Åka skidor på sportlovet hade väl annars varit kul.

Här har vi både snö och rådjur. Jag och Hasse träffa på dem på en promenad.


Skrivit av Joakim   den 21 February -2012


Hej på er ,jag är hos mormor och morfar ,hoppas lilla bebisen snart kommer.
HÄLSAR JONATAN.

Skrivit av Jonatan  den 21 February -2012


Idag för ett årsedan föddes Hasse och 8 andra syskon i LillPite av mamma Alexandra.

I maj fick vi äntligen hem vår underbara valp som idag är så gott som en fullvuxen hund. Hasse innebär otroligt mycket pälsvård och kanske mer än vad jag hade räknat med. Men han är den bästa hunden som finns (strax efter Börje, för Börje kommer alltid att vara något speciellt)och jag vill inte leva en dag utan vår kära pudel.

På måndag ska Jocke och Hasse börja en fortsättningskurs i lydnad så då hoppas vi få bort de sista olaterna.

Hipp hipp hurra för vår underbara Hasse!!!


Skrivit av Anneli  den 11 February -2012


Äntligen har dt vänt och vår köldknäpp har gått i ide, där jag hoppas den stannar tills nästa vinter. Idag var det härligt väder och jag samt Hasse gav oss ut på skidtur. Träffade på rådjursflocken och knäppte några bilder, bland annat några bilder där både Hasse och rådjuren är med på en och samma bild.Skrivit av Joakim   den 11 February -2012


Det blev visst en mobil till =) Denna gång till skötbordet. Skulle vilja göra en tredje till sängen men vi får se om orken finns.


Skrivit av Anneli  den 10 February -2012


NU vilas det på högsta växel... vilar morgon, vilar på förmiddagen, vilar på eftermiddagen och vilar på kvällen/natten. Jag är ooooooootroligt trött. Men eftersom barnmorskan sa att det bara var att vila på och allt var ok så gör jag det.

Mellan vilandet pysslar jag på, har precis avslutat en mobil till barnvagnen och nästa uppdrag blir att börja baka och sedan får vi se när det är dax. Nog är jag väldigt less på att vara stor... men när bebisen behagar komma ut då står vi redo =)


Skrivit av Anneli  den 6 February -2012


I veckan kom kylan krypande på oss. Från att ha varit runt minus fem i början har det nu varit nere och dippat på minus 33. Förhoppningsvis så vänder det nu för jag gillar inte när det är så här kallt. Inte våra vattenledningar heller som verkar ha fryst mellan källaren och köket. Ska ringa rörmokare om en stund för att få hit han, då det inte verkar hjälpa med kupevärmaren.Skrivit av Joakim   den 3 February -2012


I fredags gjorde jag min sista arbetsdag. Nu är det tänkt att jag ska vara "ledig" till januari 2013.

Egentligen hade jag velat jobba ett tag till men eftersom min kropp inte orkar så måste jag lyssna på den och vila...

Skrivit av Anneli  den 29 January -2012


Jag är nu i vecka 35 och idag var det dax för besök hos barnmorskan igen...

Kontrollen visade följande:
- Hjärtat slog fint
- Den växer som den ska
- Mitt blodtryck var bra

Så i det stora hela tycker barnmorskan Maria att allt ser jätte bra ut. Udantag för mitt järn värde. Men värderna går uppåt kanske lite sakta men det går åt rätt håll i alla fall =)

Med resterande av familjen är det bra. Jocke har fått en ny telefon så han har fastnat i telefonträsket, jag hoppas han snart är åter ;)Hasse är lite dålig på att äta men dom säger att valpar/unghundar har sina perjoder då det inte riktigt vill äta. Så vi får hoppas att denna perjod snart är över.


Skrivit av Anneli  den 16 January -2012


Jag och Hasse var ute på denna vinterns första skitdur. Riktigt härligt vinterväder med solsken. En aning kalt så det blev inte jätte långt. Hasse orkade inte allt för mycket heller då det var djupsnö som han var tvungen att plumsa fram i, som man kan se på bilden här nedan.Skrivit av Joakim   den 14 January -2012


Det har både snöat och blåst i dagarna vilket har skapat lite problem. Mellan husen bildas det en vall av snö. Ser vacker ut, problemet är att den sträcker sig bakom den ena bilen. Så det blev att skota lite i morse.


Skrivit av Joakim   den 3 January -2012


Tack för receptet, skall prova på det, låter gott.

Skrivit av Mamma  den 3 January -2012


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December