Första julen som vi som familj firrar hemma i huset. Lillan är en aning rastlös här men paketen hon fick till frukosten roade åtminstone en stund. Får gå ut och åka lite pulka så fort det ljusnar vid 10 tiden.
Skrivit av Joakim  den 24 December -2013


Vi hade en lirte jobbfest på tekniken hus med respektive och barn. Myckte kul för Ida att upptäcka. Bilden nedan står hon över ett luftblås, av döma av tiden hon lekte med det så var det nog något av det roligaste där enligt henne.

Snart är det med jul, vilket är skönt. Jobbar imorgon med sen har jag drygt en veckas ledigt. Även Anneli är ledig under den tiden så det blir verkligen en jul tillsammans.


Skrivit av Joakim   den 20 December -2013


Jag och Anneli gjorde en blind test på julmust. Sorterna vi testade var:
* Zeunerts julmust, en favorit som både jag och Anneli gillar.
* Nyckelbryggeriets exklusiva, en sort vi testade tidigare i år och gillade.
* Herrljungas premium, en bubblare vi inte tidigare har testat.
* Apotekarens, en klassiker man är uppväxt med.
* Nygård must, en budget variant utan större förväntningar.

Testet gick till så att Anneli hällde upp must till mig i fem numrerade glass när jag inte såg och vice versa. Så när vi testade mustarna så visste man inte vilken sort det var. Det enda vi betygsatte var smaken.

Vinnaren blev Herrljungas med 9 poäng (5+4). Delad andra plats, Zeunerts och Apotekarens med 7 poäng vardera. (3+4 och 4+3). Tre blev Nygård med 5 poäng (2+3) och sist Nyckelbryggeriet med 2 poäng (1+1).

Mest överraskande var Nyckelbryggeriets exklusiva som i jämförelse med de andra var väldigt fadd och vattnig. Tidigare har vi druckit och gillat den men nu när den ställdes mitt andra så var den tydligt sämre. Herrlungas var väldigt god och både jag och Anneli gav den höga poäng. Vad man även tydligt märkte när man testade mustarna så här emot varandra var hur unik Zeunert är. Särskilde sig väldigt med sin nästa kaffe- kryddeftersmak. Nog en sådan sort som man antagligen gillar skarp eller säger bläää om.


Skrivit av Joakim   den 1 December -2013


Vad tittar den lilla gullungen på? Hon är så söt, längtar till vi ses. Mamma

Skrivit av NÃ¥gon  den 26 November -2013


Efter att ha fått höra att det inte går att posta inlägg från alla typer av webbläsare och operativsystem har jag ändrat lite grann på sidan. Jag tror det ska fungera nu. Är lite svårt att veta då det alltid har funkat från min dator.

I helgen hade vi julmarknad där Anneli stod och sålde hemmagjorda julkort. Det kom bra med folk och försäljningen gick som smort.


Skrivit av Joakim   den 26 November -2013


Nu går det inte att förneka längre, det är vinter inte höst. Här är några stämningsbilder nertill.Skrivit av Joakim  den 13 November -2013


Denna helgen är Ida borta från oss en längre tid, det vill säga en dag (fre fm till lör em). Tidigare har det sträckt sig till en kväll. Jag tror hon har superkul med mormor och morfar.

Hon når allt längre och längre upp som framkommer av bilden nedan. Vad som tidigare var "tryggt" måste man nu ta i beräknande. Vilket man ibland missar.

Skrivit av Joakim  den 26 October -2013


att starta upp pellets eldningen för i år. Efter det att vi hade 16,5 grader när vi steg upp i förgår bestämde vi oss för att starta upp pannan. Så nu är det varmt och skönt där hemme.


I lördags bakade även Ida och Anneli. Det blev en super god chockeladkaka.

Skrivit av Joakim  den 21 October -2013


Då var det dags för några första.

Den första snön har fallit denna vinter. I går fall det lite snö som aldrig lade sig och idag föll det lite snö under natten som lade sig så pass mycket att än (klockan 13:00) är det vitt på marken lite grann.

Ida hade här om dagen sin första dag där hon inte sov något under dagen. Hon höll isg vaken men på kvällen var hon bra trött. Tror det hela hade med den tre dagars feber hon nyss har haft. Påverkar hennes sömmönster. Som tur är har hon sovit normalt i två dagar nu.


Skrivit av Joakim  den 17 October -2013


Då var det ddags igen med lite sjukdom. Anneli har varit halv risig en längre tid men nu är både jag och Ida dåliga. Lilltrollet har haft feber i tre dagar nu, med över 40 grader idag. Själv så känner jag mig bra häning och rasslig i halsen. Få se om det blir jobb i morgon.Skrivit av Joakim   den 11 October -2013


Tiden går fort när man har roligt och plötsligt är vi i Oktober. Första frostnatten har varit här och i stort sett hela trädgården har förberetts och packats ihop för vintern.

Är klar med mitt projekt inför nästa år med nya odlingsbänkar. Denna gång förhoppningsvis utan allt för mycket ogräs. Nästan all rönn som vi klippte ner i sommras har blivit flis som ligger runt bänkarna.Hoppas det kommer funka.


Skrivit av Joakim   den 6 October -2013


Den internationella mat marknaden, som vi besökte i Ängelholm, var i stan i helgen. Hela familjen var på plats i går och vi frossade vilt. Mycket gott. Köpte hem fransk salami, spans ost, italienska kakor och oliver. Var verkligen en dag för smaklökarna igår.


Skrivit av Joakim  den 8 September -2013


Jakten har dragit igång här uppe. Det får den lustiga effekten att älgarna söker sig från skogen mot byn. I morse när jag tog en morgonprommis med Hasse innan jobb vid fem tiden så såg vi sex vuxna älgar och en kalv. En av älgarna var bara ett tiotal meter från tomten. Som tur har jag satt upp skydden runt äppleträden, hoppas bara att de räcker.

Det har även kommit lite spammeddelanden här på denna sida. Få se om det fortsätter, i så fall måste jag nog lägga in någon mer spärr när man postar inlägg.
Skrivit av Joakim  den 5 September -2013


Då var det snart dags för den sista veckan av semestern detta år. Vädret har i dagarna varit helt underbart och jag ångrar inte att vi detta året valde en sen semester.

Skrivit av Joakim  den 25 August -2013


Gick i tankarna på att införskaffa mig ett olivträd. Och vips när jag var på Coop så fanns där träd på rea, halva priset. Så jag klapp till och är nu ägare av ett olivträd. Där var rotskott som jag satte över i separata krukor. Så går allt vägen blir där fyra stycken olivträd från ett. Vintern blir den första utmaningen och klarar de bara den så tror jag det kommer gå bra.


Skrivit av Joakim  den 20 August -2013


Två veckor kvar på semestern men det känns redan nu som att man börjar förbereda sig på att åter träda i tjänst. Sommaren har med börjat tappa fart och mer och mer av höst smyger sig in. Är dock inte allt för deppig över det då hösten är en fin period.

I natt sov Ida i öppen spjällsäng för första gången. Vissa problem var det att få henne att somna, tog ca en och en halv timme. Få se hur det blir i kväll.

Hon har även börjat springa och trilla här titt som tätt. Tror att hon har börjat överskatta sin förmåga att gå i trappor och dyl. Än så länge har det bara blivit bulor och blåmärken. Hoppas att det stannar vid det.Skrivit av Joakim  den 16 August -2013


ska det funka med att se de nya bilderna på Ida. Ska vara 20 st nya bilder. Albumet hetter "nya bilder på Ida". Glömde bocka i en inställning, därför man inte kunde se dem om man gick genom "våran fotosida"


Skrivit av Joakim  den 23 June -2013


Har lagt upp lite nya bilder på Ida. Från ungefär ett år fram tills nu. Valde ut 20 st bilder, finns betydligt fler men man måste gallra lite.

Länk till bilder
https://plus.google.com/photos/113761635334734560091/albums/5890772967507715649?authkey=CI2OnpeNxMGlSA

Går även att trycka på länken "Våran fotosida" uppe i menyn.


Skrivit av Joakim  den 18 June -2013


De två små har mer ocj mer börjat leka. Ibland med mindre bra resultat då Hasse har vält Ida. Men som på videon nedan går det riktigt bra.

Skrivit av Joakim  den 8 June -2013


Det har varit sjukdomar till tussen här. Samtliga i hushållet (förutom Hasse) har åkt på både det ena och det andra. Nu är det dock bättre. Varmt har det blivit med. Så passa varmt så att vi skaffa oss en pool och fyllde upp till Ida. Nedan är en liten video när hon badar.Skrivit av Joakim  den 1 June -2013


Då har de kommit. Både tofsvipor, svanar och tranor. Alla under loppet av två dagar. Nu har det börjat gå fort och i gårkväll och i natt regnade mycket snö bort. Härligt.


Skrivit av Joakim  den 19 April -2013


Då har det gått bra många dagar sedan jag skrev. Nu har Ida börjat på förskolan och det går fint. Idag är det sjätte dagen som vi har inskolning. Knappt att det behövs och de senaste gångerna har vi lämnat henne och åkt, för att sedan hämta henne efter några timmar.

Det töar rejällt här nu. Med två dygn av temperaturer över nollan har smälltningen kommit igång ordentligt. Än så länge har det inte visat sig någon fukt i källaren så dränneringen verkar ha fungerat.

Väntar så smått på att flyttfåglarna ska dyka upp. Borde ske när som.

Skrivit av Joakim  den 16 April -2013


Vi har bestämt oss för att Ida ska börja på förskola. Det komemr ske den 8 april. Anneli och Ida var där i går och besökte dem och fick ett positivt intryck.

Själv är jag bra förkyld men det börjar så småt lätta.

Har köpt en skylt från Stol och Fiol i byn. Blev riktigt fin och hänger nu på dörren.

Skrivit av Joakim  den 16 March -2013


Då var vi inne i Mars månad. Förra veckan var det plusgrader, smältning ocg vårkänslor. Idag var det minus 23,5 när jag skulle starta bilen. Mindre trevligt.

Föra veckan fyllde den lilla ett år och vi hade ett bra ett års kalas. Tack mor/far för hjälpen under veckan. Utan er hade vi nog inte orkat med något större kalas.

Skrivit av Joakim  den 4 March -2013


Då kan jag även på väderrappoteringen lägga till att vi igår hade 2013 första regn. Plus två grader och lätt regn. Jag skulle ut med Ida i vagnen men jag drog på det en halvtimme sen upphörde regnet till min stora lättnad.


Skrivit av Joakim  den 22 February -2013


Även om det har varit sol tidigare i år så har den inte värmt på det sätt som den gör idag. Riktig vårsol som bländar och värmer.

Skrivit av Joakim  den 19 February -2013


Idag när vi satt och lekte med klossar så tog Ida och börja bygga i hop dem på höjden. Som mest blev det ett torn bestående av fem klossar. Inte illa för en snart fylld ettåring.

Skrivit av Stolt pappa  den 16 February -2013


En kort film på Hasse... och JA min röst är väldigt ljus! =)Skrivit av Anneli  den 3 February -2013


Då har vi betat av januari och blickar framåt mot vårvintern som kommer hit inom kort. I stort sett bara februari kvar då det kan vara riktigt kalt. Än så länge får vi säga att denna vintern har varit relativ mild jämfört med andra vi har upplevt i Mörön.

Lägger upp en äldre bild på Ida och Hasse som jag tycker är fin.

Skrivit av Joakim   den 1 February -2013


Som sagt så går Ida. Här är det på film när hon staplar fram.Skrivit av Joakim  den 29 January -2013


Idag tog Ida sina första steg!

Hela familjen var på köksgolvet, vi ser hur Ida ställer sig upp och med ett bestämt ansikte tar sitt första steg. Helt underbart!!!


Skrivit av Anneli  den 24 January -2013


Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig för att byta jobb. Så från och med den 10/1 jobbar jag för securitas. Än så länge inget jag ångrar.

Ida växer så det knakar. Nu väntar vi bara på att hon ska börja ta sina första steg. Hon står själv men bara rakt upp och ner, inga steg.

Skrivit av Joakim  den 17 January -2013


2013, vad ska du ge oss? Ida kommer fylla ett, Hasse kommer lära sig möta andra hundar på promenad. Det sista får man hoppas på i alla fall.

Hade lite tid över i dag så satte mig och lekte med lite bilder.

PS. Vi har haft plusgrader i tre dagar nu, verkligen mysko väder.

Skrivit av Joakim  den 1 January -2013


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December