I år så kom snön den 19 dec. Snö som kommre ligga fram tills våren. Så det blev en vit jul. annars är folk här uppe livrädda för den gröna julen. Jag tror att det nog bara är en tidsfråga och att det snart kommer hända. Föra året var det den 22 december snön la sig för vintern.


Skrivit av Joakim  den 22 December -2014


I går kväll var det dramatiskt värre i Mörön. På kvällsrundan när Anneli skulle gå ut och låta hundarna kissa dök det plötsligt upp en varelse från skogen. Det var för mörkt för att hon säkert skulle se vad det var. Tess gömde sig bakom Anneli men Hasse stod kvar. Varken varelsen eler Hasse skall. Anneli tjoa och försökte skrämma iväg den men den bara kom närmare. Då sprang hon över till grannen (eftersom hon var närmare dem) och banka på. varelsen följde inte efter och när grannen följde Anneli hem syntes det inte till något. Troligtvis var det hund från byn som kände att Tess löper, men lite konstigt är det att de inte skall. De hundar som finns här i byn brukar skälla väldigt på Hasse och han brukar skälla tillbaka, men inte denna gång.


Skrivit av Joakim  den 18 December -2014


Där skulle komma en bild men det ville inte sida. Ska ta och kolla över saker och ting här när jag får tid.

Här är instagram sidan så länge.

http://instagram.com/joakimlee

Skrivit av Joakim  den 9 December -2014


Här var det å svårt att komma ihåg att skriva.

Hänt sedan sist?
Tja. Vi har numera en mexikansk utbyttes student som bor i garaget. Dock kommer det nog bara bli till någon gång i Januari.

Ida växer så det knakar. Är nu i stort sett blöjfri dagtid. Vill även vara det nattetid men efter några incidenter som innebar att vi måste upp mitt i natten och bytta sängkläder bestämde vi oss för att hon får fortsätta att ha blöja ett tag till nattetid. Finns ingen anledning till att stressa.

Hasse och Tess mår i stort sett bra. För Hasse så strular örnen som vanligt. Ska försöka boka en ny tid nästa vecka hos veten. Tror det är tredje gången som vi är där. Tess har haltat något nu under vintern. Vi tror det kan ha dels med åldern att göra men även kylan. Så det är införskaffat ett täcke till henne.


Skrivit av Joakim  den 4 December -2014


Då har det varit en längre tids frånvaro här från min sida. Dels har det varit på grund av att sajten inte har funkat som den ska men även att det har varit fullt upp i livet.

Det har snöat för första gången denna vinter säsong. Smälter dock i dag och högst troligt är snön borta innan veckan är slut.

Vi drog även i gång pellets värmaren i går. Det var 17 grader i köket på mornarna så vi ansåg att det var dags.


Skrivit av Joakim  den 20 October -2014


Vi grillade i lördags, kanske årets sista grillning. Skönt med några sådana här varma höstdagar, framför allt nu när sommaren var så magisk så vill man ju gärna trappa ner lite successivt.

Det har varit dåligt med fotografering på sistone. Förklaringen är att jag har sålt min mobil så har ingen bra kamera just nu. Ska köpa ny mobil men det kan dröja två, tre veckor till innan jag kommer slå till. Så fram tills det är det stiltje.Skrivit av Joakim  den 8 September -2014


Så fin bild på Ida när hon sitter och fikar i blåbär skogen.

Skrivit av Farmor  den 17 August -2014


Sista lördagen under semestern börjar. Är nere i Ursviken och har varit här några dagar. Har verkligen varit varmt under dessa fyra semester veckor, stundtals nästa för varmt.

Skrivit av Joakim  den 26 July -2014


I går gick Ida för första gången själv och satte sig på pottan för att uträtta ärende. Kanske kanske att det kan vara blöjfront här inom en kort framtid.


Skrivit av Stolt far  den 18 July -2014


Två veckor gjorda på semestern och två kvar. Vädermässigt får man säga att det bara har varit bra. Flera dagar då man har tyckt det nästan har varit för varmt.

Vi har även till slut fått ordning i garaget. Bott här sedan 2009 och varje år har man tänkt, nu måste vi ta tag och få ordning där ute. Men nu blev det gjort. En hel del som ska till tippen här i dagarna. Bland annat tre stora lysrörshållare.

Ska se till och fixa så att instagram länken kommer upp i meny här ovan. Lägger upp fler bilder där även vi gör på fotosidan (googels).


Skrivit av Joakim   den 13 July -2014


Då har det varit midsommar även om det var svårt att tro när det gällde temperaturen. Vi hade stundtals mössa på oss i går när vi firade midsommar.

Inräknat med idag så har jag bara tre arbetsdagar kvar innan det är dags för semester. För en gång skull har vi inget inplanerat på semestern så vi får se vad det blir. Åtminstone åka ut i skärgården och äta en glass.

Skrivit av Joakim  den 21 June -2014


Tackar för gratulationerna. Kul att vi snart ses.

Hasse blev i går av med sina kulor. Det fungerar dåligt att ha en tik och en hane under samma tak. Så det blev Hasse som drog det kortaste strået och går nu omkring med en plast strut runt huvudet, mindre nöjd. Annars går de två pudlarna ihop väldigt bra. Hasse vill bussa mer än vad Tess vill, men så är han ju med en jobbig tonårs grabb.

Odlingen för i år börjar ta form. Tre lådor med potatis, fyra squash plantor och en låda med blandat morot, rödbeta och sallad. Dock har jag två lådor kvar så där lär bli mer av morötterna och salladen. Har även flyttat över jordärtskockorna till en låda och efter tre dagar ser de än ut att trivas i sin nya låda.

Sju dagar kvar att arbeta innan semestern. Närma sig.

Skrivit av Joakim   den 11 June -2014


Många gratulationer från oss i Skäret. Jag hoppas du haft en skön födelsedag . Hälsa familjen, vi ses snart. Kalle och familj

Skrivit av Kalle   den 9 June -2014


Va kul att ni kan följa oss och se Tess fortsatta resa.

Till mor och far och andra i Skåne. Flera bilder som jag tar med mobilen lägger jag upp på något som hetter Instagram. Det är framför allt för nyare mobiltelefoner, men man kan även se bilderna här på internet.

Kolla här.
Jag tror det ska gå genom denna länk.


Skrivit av Joakim  den 7 June -2014


Underbara bilder ska bli roligt att få följa er resa.

Skrivit av Florence Lidén  den 7 June -2014


Ida kommer en dag få nobelpriset, det är jag säker på. Jag vet även vad hon kommer få det för. För att hon upptäcker vilken den allra minsta beståndsdelen är. Hon är så duktig på att plocka sönder saker eller ha i sönder saker. Så bara hon fortsätter kommer hon för eller senare nermontera något till en del som är mindre än kvark eller vad som nu är minst.

Skrivit av Joakim   den 3 June -2014


Resan på 200 mil ner och upp till Örebro gick bra. Faktiskt bättre än vad jag hade trott. Hade jag även kommit i håg min medicin så hade jag även sluppit lite efterverkning som jag nu annars fick.

Tess verkar anpassa sig väldigt bra och väldigt snabbt. Det syns att hon inte ar varit med så många småbarn förut men hon är inte det minsta aggressiv mot Ida, bara det att hon ser till att flytta på sig snabbt när Ida far fram, men det tror jag de flesta hundar gör. Det är även trevligt med en hund som använder sin svans till att vifta med, något som Hasse är väldigt snål på att göra.


Skrivit av Joakim   den 29 May -2014


Det verkar som att vi kommer få en hund till. Hasse har ställt krav att han vill ha en flickvän i huset, annars strejkar han. Så på måndag ska jag ta mig hundra mil söderut för att hämta upp Tess. På tisdagskväll får vi se om Hasse blir nöjd eller inte och om Tess köper att bli norrlänning.

Skrivit av Joakim   den 24 May -2014


Hon är ju van att styra och ställa så vi tänkte att hon lika bra kan ta över ordförandeskapet. Hon brister i alla fall inte i vilja att driva sin sak, det har vi fått bli vars om många gånger.


Skrivit av Joakim  den 1 May -2014


Hej, har Ida redan blivit ordförande i Möröns byaförening.Hon börjar tidigt i föreningslivet.

Skrivit av Farmor.  den 1 May -2014


Till slut satt den. Skam den som ger sig.

Skrivit av Joakim   den 26 April -2014


Då har jag efter önskemål lagt upp "Skriv något" i menyn ovanför texten. I menyraden längst ner finns nu bara "Om sidan".

Annars närmar det sig valborg. Vi har varit nere i Skåne och fått en dos vår redan. Näst in till att det var en dos sommar för det var verkligen varmt där nere. Ida växer så det knakar. Nu har vi tagit bort hennes timme som hon tidigare sov mitt på dagen. Så nu är hon vaken från runt 06.00 på morgonen tills runt 07:00 på kvällen. Fullt ös hella den tiden. Hon pratar mer och mer och det närmar sig att man kan föra en enklare konversation med henne. Kul att se utvecklingen.


Skrivit av Joakim   den 25 April -2014


I går såg vi en trana här på åkern vid huset. I morse var där gäss. Nu är det endast storspoven som vi inte har sett än, men den lär komma snart.


Skrivit av Joakim   den 13 April -2014


Jo så är det. Inte ofta jag skriver här så hinner ändra sig mycket mellan gångerna. Nu är det definitivt vår. Vid äppleträden har de första tulpanerna börjat bryta jordytan. Får bara hoppas att det inte blir för kalt på någon natt nu för då dör de små stackarna. Både svanarna och tofsviporna har kommit upp till oss med.

Har gjort en fem minuters "film" med bilder från Ida. Du kan se den här nedan. Är där reklam på bilden kan ni trycka bort den genom krysset i övre högra hörnan på reklamen.


Skrivit av Joakim   den 9 April -2014


De senaste dagarna har det varit väldigt töigt. Vägarna är i stort sett fria och ute på fälten börjar barmarken skymta.

2års kalaset var lyckat. Stort tack till mor och far som assisterade.Under helgen då kalasen var lärde Ida sig ordet tårta, något som fortfarande dycker upp i mellan åt.

Idag använde hon även pottan för första gången. Något som välkommnas av våran plånbok, då blöjer är allt annat än gratis.


Skrivit av Joakim  den 10 March -2014


Då har tiden gått, vare sig man vill eller ej. Eb klar förbättring är ju att det blir ljusare och ljusare för var dag. Dock har det inte varit mycket av vinter här i år. Var drygt en vecka där det var riktigt kallt, sen har det mest varit blask. Tyvärr han våran golvvärme frysa sönder i garaget under den tiden som det var snorkallt. Troligtvis för att det är så lite snö på marken som isolerar.

Här är några bilder på den lilla som snart är två år.

Skrivit av Joakim  den 19 February -2014


Vi har länge funderat på nytt köksbord. Dels för att vissa av stolarna var så rangliga. Nu har vi slått till då Anneli hittade ett bra bord på blocket. Lite mer av vardagsrumsbord men det passar bra då vårt kök är både kök och vardagsrum. Stolarna är i alla fall bra mycket stabilare. Bra med är att bordet har klaffar så det går att shystera hur stort man vill ha det.


Skrivit av Joakim  den 3 January -2014


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December