Idag, den 25 gör man ett 12 timmars pass på FB. Lite tråkigt men samtidigt fick jag vara ledig på julafton men ändå tjäna lite storhelgs tillägg. På grund av sjukdom hos svärföräldrarna blev det en jul i Mörön, bara familjen. får säga att det var väldigt mysigt och avkopplande att inte behöva flänga i väg på vägarna något.

Idag är det tre plus och töväder så det är väldigt halt och slaskigt där ute.

Skrivit av Joakim  den 25 December -2015


Det blev att fira Jul hemma detta år. Det var plannerat att vi skulle ner till Skellefteå men på grund av sjukdom söderut blev det inställt. Så det bli bara familjen Bengtsson Lee som har jul hemma.

När det kommer till snö i år ser det ut att bli vit. et ligger ungefär 2 dm på backen. Förvisso var det plus tre i går men det klara sig.

Skrivit av Joakim   den 21 December -2015


Solen upp 08:39 och ner 14:46. Om jag räknar rätt så blir det sol i sex timmar och sju minuter. Några timmar för lite om du frågar mig. Kylan har dock inte kommit riktigt än, även om vi stundtals har haft temperaturer ner mot minus 18 grader. Normalt ligger det runt -5 till -10. Vilket är mer lagom.

Skrivit av Joakm  den 16 December -2015


Det har blivit en sen vinter i år. I går kom det lite snö som la sig på marken. dock tror jag att det kommer smälta undan i dag eller i veckan som kommer. Tjälen har inte heller satt sig riktigt utan det är fortfarande ganska blött och mjukt i marken.

Vinterdäcken kom i all fall på till slut. I måndags satte jag på dem, dvs 9/11 i år.

Skrivit av Joakim  den 12 November -2015


Idag har vi två hantverkare som kliar sig i huvudet och försöker installera en kamin till oss. Få se hur det slutar men på ett eller annat sätt ska vi väl få in något. Annars har det varit finna höstdagar här i veckan. Dock frost på mornarna så det närmar dig vinter däck.

Skrivit av Joakim  den 14 October -2015


Det har varit några frostnätter nu och den som var i natt var en ordentlig en. I morse var det runt minus sex grader när vi vakna. Blev att städa av och smörja upp pelletsbrännaren i dag. Så nu är den i gång, får se om det blir på "heltid" eller om det blir varmare framöver och vi kanske stänger ner den igen.

Skrivit av Joakim  den 6 October -2015


Då har Ida fått känna på hur ett getings stick känns. Vid inlastning av matvaror efter veckohandlingen bestämde sig en geting för att uppvakta Ida. Tyvärr han jag inte fram och ta bort getingen innan den stack. Eftersom det var det första sticket var jag orolig för eventuella allergier men inget sånt uppkom och det svullna knappt upp på henne där den stack.

Skrivit av Joakim  den 21 September -2015


24 augusti och man sitter åter framför datorn på jobb. Varit en härlig men stundtals jobbig semester. Sista veckan blev det med riktigt fint väder, något som man annars inte har varit bortskämd med denna sommar. Får hoppas att hösten fortsätter i denna veckar trend så man hinner ladda upp inför vintern. Skörda även de första morötterna i går för säsongen. Funderar även på att kolla in potatisen om den måhända är klar.

Skrivit av Joakim  den 24 August -2015


Då var vi inne på den andra semesterdagen för i år. Helgen började med regn men både i dag och i går har varit helt ok.

Har tagit och rivit ner fyra lager på skorstenen idag. I morgon ska vi mura upp dem igen med nytt tegel. Joel kommer och hjälper mig med jobbet. Förhoppningsvis med gott resultat.

Har även här på semestern tagit och plockat blåbär. Riktigt bra blåbärsår, det bästa sen vi har flyttat ut till Mörön. Hade tänkt att jag ska ge mig ut på torsdag igen och plocka en hink till. Gitt att ha i frysen.

Skrivit av Joakim  den 4 August -2015


Tyvärr är den inte så hög ute i naturen. Roa mig med att jämföra föra årets temperaturer med årets. I juli hade vi nästan fem grader varmare medeltemperatur föra året. Men men, augusti då ska det bli fint....eller

Skrivit av Joakim  den 23 July -2015


Det här borde vara en text om sommaren och hur skönt det är med lite sol och värme. Men när det kommer till sommaren 2015 så går det inte att skriva något sådant. Temperaturer mellan 10-15 grader och regn, det har varit det normala. Turligt nog så vara midsommarafton fin men det var en av de få undantagen.

Mygg har vi också detta året gott om. De trivs som fisken i vattnet och fastän vi tömmer myggjagaren på flera hundra myggor i veckan så finns där över som uppvaktar oss så fort man sticker ut näsan genom dörren.

Skrivit av Joakim  den 11 July -2015


Har gjort en lite hyllningsfilm till våren. Ideen kom jag på när jag hörde den underbara låten "A taste of honey". Så filmen har fått hetta "en smak av våren".

Filmen ska gå och hitta under videos nere i länken till höger. Annars kan ni testa följande webb adress.

https://youtu.be/OxGDHUoc4TM

Skrivit av Joakim  den 20 May -2015


Av de vårar som vi har bott i Mörön är detta nog det fågelrikaste runt vårat hus. På ängen nedanför samlas det alla tänkbara sorters fåglar, inte bara tranor. Har vi flertalet gånger sett havsörnar segla över området. Hörs på gässen med när örnarna är i närheten.


Skrivit av Joakim  den 15 May -2015


I går dukade Anneli upp middagen, det var en god grekisk sallad med härligt bröd till. Ida titta på allt och utbrast.
- Men mamma, vart är maten då?


Skrivit av Joakim  den 7 May -2015


Får ni göra den 4 maj. Rapport har varit i byn och gjort ett reportage om fiberbredband och bristen på mobiltäckning här. Reportaget kommer sändas i rapport alt aktuellt på måndag, dvs den 4 maj.


Skrivit av Joakim  den 28 April -2015


Titta bakåt i flödet och kolla föra året. Då var det den 13 april som jag nämnde tranor och gäss. I stort sett samma datum detta år. I går, dvs den 12 april hörde jag tranorna för första gången. Såg även flera strandskator längst med väggen till E4an i morse när jag körde till jobb. Dock har jag inte sett några gäss än. Anneli pratade dock om att hon nog hade sett någras, och det är inte omöjligt.

Så, snart snö fritt och dags att välkomna myggen för året med.

Skrivit av Joakim   den 13 April -2015


Såg i tidningen att det redan har letat upp sig en strandskata. Den såg vid Boden för någon dag sedan. Hoppas den överlever för nätterna kan fortfarande bli kalla här.

Annars är det snålt med vårtecken. En och annan videkisse, grus på vägarna och ljust när man åker hem och ifrån jobb. Men nästa helg ställer vi fram klockorna.

Skrivit av Joakim  den 23 March -2015


I måndags upptäckte Anneli att Ida hade en plast "pärla" upptryckt i näsan. Den hade någon gång hamnat där under dagen på förskolan. Så det blev först till vårdcentralen där de efter dryga två timmars väntan konstaterade att de inte kunde få ut den. Därefter akuten där det inte tog så lång tid. En väldigt duktig läkare sög ut pärlan med en liten "damsugare". Vi var åter hemma vid 23.00 tiden. Ida var väldigt trött under tisdagen.

Annars har vi haft väldigt fint väder den senaste tiden. Kanske lite blåsigt, men väldigt soligt.

Skrivit av Joakim  den 12 March -2015


Idag var Hasse åter hos veterinären. Är typ femte eller sjätte gången han är där för sina öron, dvs. denna omgången.

Idag skulle de dock söva ner han, gå in med kamera och kolla samt spola öronen. Hoppas det nu hjälper för vi börjar bli bra trötta på att rengöra dem stup i kvarten, både vi och Hasse.

Skrivit av joakim  den 26 February -2015


För ett tag sedan fick vi en soffa av några bekanta. Den har sedan dess stått i garaget och inväntat rätt tid för att vi skulle ta oss an projektet.

Nu har vi gjort det. Bets, lim och nytt tyg ska fräscha upp den och sedan är det tänkt att den ska få komma in till köket.

Skrivit av Joakim  den 20 February -2015


Tro det eller ej, men det regnade i går kväll. Ganska friskt med får jag säga. Som tur var sandbilarna väldigt snabbt ute så det gick bra att ta sig till jobb i morse.

Snön trillade ner från taket idag. Och det var väl tur att inte taket trilla ner föst vilket jag var lite orolig för.


Skrivit av Joakim  den 7 February -2015


Det verkar som vi i år kommer att slå snörekordet. Det har snöat mycket här i dagarna. Framförallt i fredags kom det väldigt mycket på en dag. Enligt SMHI så ska detta (tisdag) vara den sista dagen som det ska snöa. Både jag och Anneli har skottat ordentligt och man har haft känningar i kroppen av allt skottande.

Skrivit av Joakim  den 3 February -2015


Det har varit några härliga vinterdagar här nu. Solsken och runt minus fem grader. Just så man vill ha vintern.

Annars har vi börjat fundera på att skaffa ny bil. Opeln har gjort sitt och behövs snart byttas ut. Dock kommer vi ge den sommaren också, så vi får se till hösten vad som händer.

Skrivit av Joakim  den 27 January -2015


Då var det dags för en uppfräschning på sidan. Efter flera år med samma layout har jag nu gjort om. Alla funktioner är dock det samma. Dock kan man inte se äldre bilder längre. Om man väljer att se äldre inlägg som har haft bilder till sig så syns inte dessa längre.

Skrivit av Joakim  den 24 January -2015


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December