Vi har blivit av med en hund (Tess) och blivit med nya hund (Tuva). Den 4 februari åkte jag ner till svärmor i Skellefteå med Tess och lämna över henne. Tanken är nu att Tess ska bo med Carmen sina sista år, vilket vi hoppas blir åtminstone 4 år till. Sen fortsatte jag ner till Umeå där jag hämtade Tuva. En mellanpudel på 6 år som vi nu ska ha. Hon har nu varit hos oss i en drygt vecka och börjar göra sig hemstad så sakteligen. Åtminstone hemma i huset känns hon trygg men på prommisar är det lite si så där fortfarande. Men det kommer nog.

Vädret är knas. I dag har vi haft 7-8 grader plus. Blåst en del med så de ljumma vindarna har verkligen tagit på snön. Inte så att det är barmark men det har sjunkit betydligt. Samtidigt är det minus åtta grader i Skåne. Verkligen upp och ner.

Skrivit av Joakim   den 13 February -2017


För att föregående vinter varit helt förskonande från dem kom mamma älg med sina två års kalvar på besök. Jag och Tess gav oss ut för att skrämma iväg dem men det var lättare sagt än gjort då de är väldigt vana vid människor. Till slut lyckades vi dock, men bara till den grad att de återkom när det hade blivit helt mörk och vi sov. Häcken fick lite stryk men som tur var höll skydden för äppleträden så de blev utan skada. Får hoppas att de inte väljer att göra fler hembesök hos oss.

Skrivit av Joakim  den 5 February -2016


Idag var Hasse åter hos veterinären. Är typ femte eller sjätte gången han är där för sina öron, dvs. denna omgången.

Idag skulle de dock söva ner han, gå in med kamera och kolla samt spola öronen. Hoppas det nu hjälper för vi börjar bli bra trötta på att rengöra dem stup i kvarten, både vi och Hasse.

Skrivit av joakim  den 26 February -2015


För ett tag sedan fick vi en soffa av några bekanta. Den har sedan dess stått i garaget och inväntat rätt tid för att vi skulle ta oss an projektet.

Nu har vi gjort det. Bets, lim och nytt tyg ska fräscha upp den och sedan är det tänkt att den ska få komma in till köket.

Skrivit av Joakim  den 20 February -2015


Tro det eller ej, men det regnade i går kväll. Ganska friskt med får jag säga. Som tur var sandbilarna väldigt snabbt ute så det gick bra att ta sig till jobb i morse.

Snön trillade ner från taket idag. Och det var väl tur att inte taket trilla ner föst vilket jag var lite orolig för.


Skrivit av Joakim  den 7 February -2015


Det verkar som vi i år kommer att slå snörekordet. Det har snöat mycket här i dagarna. Framförallt i fredags kom det väldigt mycket på en dag. Enligt SMHI så ska detta (tisdag) vara den sista dagen som det ska snöa. Både jag och Anneli har skottat ordentligt och man har haft känningar i kroppen av allt skottande.

Skrivit av Joakim  den 3 February -2015


Då har tiden gått, vare sig man vill eller ej. Eb klar förbättring är ju att det blir ljusare och ljusare för var dag. Dock har det inte varit mycket av vinter här i år. Var drygt en vecka där det var riktigt kallt, sen har det mest varit blask. Tyvärr han våran golvvärme frysa sönder i garaget under den tiden som det var snorkallt. Troligtvis för att det är så lite snö på marken som isolerar.

Här är några bilder på den lilla som snart är två år.

Skrivit av Joakim  den 19 February -2014


Då kan jag även på väderrappoteringen lägga till att vi igår hade 2013 första regn. Plus två grader och lätt regn. Jag skulle ut med Ida i vagnen men jag drog på det en halvtimme sen upphörde regnet till min stora lättnad.


Skrivit av Joakim  den 22 February -2013


Även om det har varit sol tidigare i år så har den inte värmt på det sätt som den gör idag. Riktig vårsol som bländar och värmer.

Skrivit av Joakim  den 19 February -2013


Idag när vi satt och lekte med klossar så tog Ida och börja bygga i hop dem på höjden. Som mest blev det ett torn bestående av fem klossar. Inte illa för en snart fylld ettåring.

Skrivit av Stolt pappa  den 16 February -2013


En kort film på Hasse... och JA min röst är väldigt ljus! =)Skrivit av Anneli  den 3 February -2013


Då har vi betat av januari och blickar framåt mot vårvintern som kommer hit inom kort. I stort sett bara februari kvar då det kan vara riktigt kalt. Än så länge får vi säga att denna vintern har varit relativ mild jämfört med andra vi har upplevt i Mörön.

Lägger upp en äldre bild på Ida och Hasse som jag tycker är fin.

Skrivit av Joakim   den 1 February -2013


Hej Jonatan
Va kul att höra från dig. Hoppas allt är väl i Skåne. Har hört att ni inte har någon snö där nere nu, det är väl lite tråkigt. Åka skidor på sportlovet hade väl annars varit kul.

Här har vi både snö och rådjur. Jag och Hasse träffa på dem på en promenad.


Skrivit av Joakim   den 21 February -2012


Hej på er ,jag är hos mormor och morfar ,hoppas lilla bebisen snart kommer.
HÄLSAR JONATAN.

Skrivit av Jonatan  den 21 February -2012


Idag för ett årsedan föddes Hasse och 8 andra syskon i LillPite av mamma Alexandra.

I maj fick vi äntligen hem vår underbara valp som idag är så gott som en fullvuxen hund. Hasse innebär otroligt mycket pälsvård och kanske mer än vad jag hade räknat med. Men han är den bästa hunden som finns (strax efter Börje, för Börje kommer alltid att vara något speciellt)och jag vill inte leva en dag utan vår kära pudel.

På måndag ska Jocke och Hasse börja en fortsättningskurs i lydnad så då hoppas vi få bort de sista olaterna.

Hipp hipp hurra för vår underbara Hasse!!!


Skrivit av Anneli  den 11 February -2012


Äntligen har dt vänt och vår köldknäpp har gått i ide, där jag hoppas den stannar tills nästa vinter. Idag var det härligt väder och jag samt Hasse gav oss ut på skidtur. Träffade på rådjursflocken och knäppte några bilder, bland annat några bilder där både Hasse och rådjuren är med på en och samma bild.Skrivit av Joakim   den 11 February -2012


Det blev visst en mobil till =) Denna gång till skötbordet. Skulle vilja göra en tredje till sängen men vi får se om orken finns.


Skrivit av Anneli  den 10 February -2012


NU vilas det på högsta växel... vilar morgon, vilar på förmiddagen, vilar på eftermiddagen och vilar på kvällen/natten. Jag är ooooooootroligt trött. Men eftersom barnmorskan sa att det bara var att vila på och allt var ok så gör jag det.

Mellan vilandet pysslar jag på, har precis avslutat en mobil till barnvagnen och nästa uppdrag blir att börja baka och sedan får vi se när det är dax. Nog är jag väldigt less på att vara stor... men när bebisen behagar komma ut då står vi redo =)


Skrivit av Anneli  den 6 February -2012


I veckan kom kylan krypande på oss. Från att ha varit runt minus fem i början har det nu varit nere och dippat på minus 33. Förhoppningsvis så vänder det nu för jag gillar inte när det är så här kallt. Inte våra vattenledningar heller som verkar ha fryst mellan källaren och köket. Ska ringa rörmokare om en stund för att få hit han, då det inte verkar hjälpa med kupevärmaren.Skrivit av Joakim   den 3 February -2012


Då har jag laddat upp några nya bilder på våran fotosida. Se länk längst upp. Blev lite vinterbilder plus några bilder på köket.
Skrivit av Joakim   den 26 February -2011


Då ska man in i den där bågen igen för att vissa upp sitt vackra inre. Bara att hoppas på att man inte reagerar på den där kontrastvätskan. Ingen kul upplevelse direkt.

Annars går det sin gilla gång här uppe. Kallt och jävligt men än så har bilarna startat varje gång och avloppet har inte fruset. Ta i trä.


Skrivit av Joakim   den 23 February -2011Det har blivit kalt igen. Farbror frost har inte förstånd nog att ge sig av. Till råga på allt så började även pelletsbrännaren strula. Köpte dock nya reservdelar och med hjälp av en tekniker fick vi igång elden igen.


Skrivit av Joakim   den 13 February -2011


Vi har kommit på att Börje är odning och reda själv!

När hans bollar är utspridda över hela huset går han och samlar in dem till sin biabädd. En gång låg dem på rad i stoleks ordning... Snacka om att jag blev imponerad!

Men det är väl så... sådan matte, sådan hund. För det kan ju inte vara sådan husse, sådan hund ;)

Skrivit av Anneli  den 8 February -2011


Älg, rådjur och nu ren. I fredags kväll när vi körde hem från stan så stod där en flock renar på ca 8 individer på vägen inte långt från oss. Som vanligt så sprang dom längst med vägen ett tag framför bilen innan de förstod att det var mer lämpligt att hoppa åt sidan. I byn finns det en bostad som några Sammer använder på vintern så renaren kanske är deras.

Det har varit kalt länge nu men förhoppningsvis så ska det nu släppa. Idag har vi bara minus 10 så det går åt rätt håll. Ser verkligen fram emot varmare väder nu.

Skrivit av Joakim  den 28 February -2010


För första gången på länge har jag och min kära Börje varit på en lång promenad eller lång och lång, men en promis på 30 min.

Så man kan säga att Börjes tass börjar bli bättre, enligt vetrinären så börjar klon också att växa ut.


Skrivit av Anneli  den 24 February -2010


I veckan fick vi frukost besök, älg honan med sin ett års unge. De promenerade rakt i i trägården och började mumsa på vägg rönnhäck. Då de var lite väl våldsamma i sitt förfarande bestämde jag mig för att gå ut och sjasa iväg dem. Sagt och gjort gick jag ut och klappade ljudligt i händerna, vilket resulterade i att de trycket sig i genom häcken och gjorde mer skada samt sen stannande på andra sidan och fortsatta att mumsa.

Vad gör man, inte vill jag gå i närkamp med en stor älg och hennes unge, så det var bara att gå in och fortsätta dricka sitt kaffe medan de förnöjt glupskade vidare på häcken. Jaktlisens och en studsare kanske inte hade varit så illa ändå.En bild på ungen när den bestämde sig att frukosten var klar och de önskade lämna tomten.

Skrivit av Joakim  den 14 February -2010Börjes sår vill inte riktigt läka och idag ska jag till veterinären igen. Idag ska de ta en odling på det så att de sätter in rätt antibiotika, kan tycka att de borde gjort det första gången.

Det positiva är att han är pigg och lika glupsk som vanligt. Han är även väldigt frustrerad över att han bara får gå korta runder, men fram till det ser bättre ut så får han finna sig i 300 meter promenader.


Skrivit av Joakim  den 11 February -2010Börjes skadade tas är mer svårläkt än vad vi trodde. Det svåra är att det ska vara öppet så att pulpan torkar och härdar men samtidigt så blir den blotta då och i lördags slog han upp det så att det började blöda.

Så just nu ser det inte mer läkt ut än vad det gjorde typ föra tisdagen.

Vi får se, ska ta oss till veterinär och kolla upp det.


Skrivit av Joakim  den 8 February -2010


Jag är tillbaka på miljökontoret i Luleå och det känns super bra. Jag tror jag äntligen har hittat de jobb jag vill ha.

Visst jag har jobbat där tidigare men efter ICA tiden fick jag en annan syn på detta jobb och det känns mycket bättre att vara inspektör nu.

kram

Skrivit av Anneli  den 25 February -2009


Första nattpasset efter operationen är avklarad. I lördags natt arbetade jag och det gick fint fint. Tyvärr verkar det som att G4S har dåligt med timmar till mig nu bara, typiskt.

Har lagt upp nya bilder på våran fotosida. De är några vinterbilder härifrån Luleå. En promenadsträcka ungefär en kilometer från vart vi bor. Standard området för mig när jag tar ut Börje på promenad.Skrivit av Joakim   den 22 February -2009


Det är väl det bästa sättet att definiera vädret här uppe. Har man varit ute på en promenad med Börje och kommer in så bara rinner näsan, vare sig man är förkyld eller ej, så snorkallt. Köldrekordet på våran termometer är nu -27,7 grader. Tror det var i morse eller i natt som det var så kallt. Var riktigt oroliga att bilen inte skulle starta. Positivt är att solen skinner varje dag och träden är vacker skrudade i vitt, så det bli fina vinterbilder (som jag ska lägga upp så fort de har lagat den "stora" datorn).

Skrivit av Joakim  den 18 February -2009


Är man sjukskriven så får man passa på att göra saker man inte annars hinner med. Så nu är jag i Skåne på en liten semester. Här är det dock full fart för att hinna hälsa på alla.

Skulle hjälpa pappa med att installera en ljudanläggning för TV. Fick dock ge mig, lite irriterande och känns lite som ett ålderstecken att man inte klarar installera tekniksaker.

Skrivit av Joakim  den 13 February -2009


I dag var det tänkt att dos tre skulle skjutas in i mig, men icke sa nicke. Det visade sig att mina vita blodkroppar hade tagit för mycket stryk och värdena är för låga. Så det hela blev uppskjutet till nästa vecka. Inte så kul at jag redan efter två behandlingar har fått värden under gränsvärdena. Kommer kanske bli mer strul med denna cellgiftsbehandling än vad jag hade trott. Inte kul.

Mer av icke kul saker är att våran "stora" dator inte startade idag och inte heller jan jag finna vad som felas. Så det blir att lämna in den. Surt sa räven....

Skrivit av Joakim  den 5 February -2009


Har lagt ut några bakgrundsbilder för skrivbordet som jag har gjort. De finns på vår fotosida under mappen "bakgrundsbilder". Länk till fotosidan hittar du till höger i menyn.

Skrivit av Joakim   den 29 February -2008


Ringde min a-kassa idag för att redan upp några frågetecken. De hade stäng för handläggarna hade för hög belastning och var tvungna att arbeta i kapp. Pratade med en bekant för ett tag sedan, hon hade fullt upp och han knappt med på jobb. På Annelis föra jobb var där två som sprang in i väggen pågrund av för hög arbetsbelastning. Generellt sett verkar det vara att folk har häcken full på arbetet och jobbar ihjäl sig.

Här sitter jag, arbetslös och vill jobba. Kan inte säga att jag rullar tummarna men helt klart så har jag i alla fall inte häcken full. (konstigt utryck egentligen) Är det inte konstigt? Kanske nåt att fundera på när det gäller nästa löneförhandling, för det är ju så i en marknadsekonomi att det alltid stävar efter balans. Så när man kräver högre lön så förlorar man något annat, i detta fall, en human arbetsmiljö.

Skrivit av Joakim   den 28 February -2008


I dag är det lite kyla, lite som man förväntar sig av norrland på vinter. Minus fjorton grader, skulle anta att en ”äkta norrlänning” skulle skratta åt mig när jag tycker att minus fjorton är kallt. Vem vet, om tjugo år kanske jag även skrattar åt det och går ut i kalsonger och hämtar tidningen när det är minus fjorton grader.

Apropå kalt, läste i tidningen att där hade varit värnpliktiga i Arjeplog som hade fått köldskador. Läkare på bataljonen skyllde et på för dålig mat, de hade bara haft torrmat med sig ut i fält. Han sa att en kanadensisk skogshuggare äter ”ett halvt kilo oxkött på morgonen, 20 ägg och tillbehör som bröd.”(NSD 27/2-08) Alvarligt talat kan man gå ut och jobba efter en sådan frukost. Hade ju legat i matkomma hela den dagen. Undra om de dricker lättmjölk till?

Har föresten lagt ut en lite filmsnutt till i filmsnutts avdelningen. (du hittar den i menyn till höger)

Skrivit av Joakim   den 28 February -2008


Tips och tricks avdelningen. Ta del av tips eller bidra själv med någon kunskap. Alla tips är välkomman (bara de är rumsrena) även sådana du tror att alla redan känner till (alltid någon som inte vet). Finns kategorierna böcker, film, mat/matlagning, internetsidor samt övrigt. Så om inte de första kategorierna passar, använd övrigt.

I dag ska jag till arbetsförmedlingen för hanledarsamtal. Det är nu två och en halv vecka sedan jag var på basinformationen. Det går inte så snabbt hos dem och inte gick det att snabba på heller, då fick jag svaret, gå hem och vänta. Har ju dock sökt jobb på egen hand undertiden, men vissa saker så som praktikplats eller vidareutbildning kan bara de fatta beslut om. Jaja, få se idag vad det blir.

Skrivit av Joakim   den 27 February -2008


På det här med barn och föräldraskap. Nej, mamma, Anneli är inte gravid och vi har inte heller börjat försökta få det så, än. Men man kan ju ändå börja fundera, då vi ändå nu börjar komma upp i ålder lite samt vi har bestämt oss för att överge vår nomadlivsstil.

Om man tittar rent nykter på det så har jag svårt att förstå det stora med det hela. Vist, livet får en helt annan mening och tittar man på djuren som vi kommer ifrån så är det bara barn som är hela livets mening. Men vi har ju ändå kommit lite längre, eller? Det är ju inte så heller att mänskligheten håller på att gå under på grund av för få barn, tvärtom. Ändå finns det något som drar i en att knoppa av sig.

Jag har träffat på vissa nyblivna föräldrar som är helt saliga och menar på att det är det bästa som någonsin har hänt dem. De uppträder nästa som en nyförälskad tonåring som svävar runt bland de rosa molnen. Blir jag eller Anneli så, sparka på oss, hårt. Nog för jag vill ha barn men att ge upp sin egen identitet och liv vill jag inte för den lille. Är jag ego? Jag tror dock att det inte är allt för sunt om allt kretsar runt barnet, det ansvaret vill jag inte tynga hon/han med.

Annars? Jo tack, snöat mycket idag och det har varit en skön slappe söndag förutom städning av lägenheten samt avlopps resning (kredit till modiga Anneli).

Skrivit av Joakim   den 24 February -2008


Faktiskt en riktig höjdare. Testa det. Detta är början på min tips och tricks avdelning. Snart kommer den, håll utkik i menyn till höger.

Annars, är det lugnt. Toda la familia (spanska, hela familjen, har lärt mig lite) åkte skidor idag. Tre timmar var vi ute. Riktigt härligt, fastän det snöade och blåste lita.

Skrivit av Joakim   den 23 February -2008Är det slutet som ofrånkomligt kryper närmare HIF och deras europaäventyr. 2-0 blir inte lätt att hämta upp och jag har svårt att tro att det inte tar slut här. Men helt klart så har HIF överraskat tidigare. Är inte allt för nervös inför kvällen, känns som att HIF redan har gjort något stort och en förlust ikväll så kan laget ändå klappa sig å bröstet. Allsvenskan närmare sig och det är viktigt att HIF får en bra försäsong inför det.

Tack för berömmet för sidan, alltid kul att höra

Skrivit av Joakim  den 21 February -2008


Hejsan hej på er!!
Halkade in på er sida via en länk om jag såg på Annelis sida på lunarstorm.

Shit vilken fin sida och bilder ni har.
Ni skriver väldigt bra med.
Eller om det nu är en av er som skriver får jag kanke säga att du skriver väldigt bra, men men...

Tänkte bara lämna en liten rad.

Om ni vill och har tid över kan ni ju kika in på min hemsida: http://www.dunderbar.com

Mvh Christan

Skrivit av Christian  den 21 February -2008


Då det det förhoppningsvis fungera nu med bilder på första sidan. Om det gör det ska våran gästande ekorre vissas här nertill.

Om man ska lägga till bilder behövs ett lösenord. I annat fall behövs inte det.

Skrivit av Joakim  den 21 February -2008


Vi har fått djur på balkongen, rättare sagt en ekorre. Satt med dörren öppen häromdagen och hörde hur det rasslade på balkongräcket. En försiktig titt ut ställde mig öga mot öga med korren. Ca 2 meter mellan oss men den visade inte några tecken på att vara orolig. Lade ut en cashewnöt som fortfarande ligger kvar, sådana utländska maträtter passade inte denna norrländska fasadklättrare. Jag fortsatte och arbeta vid dator och korren fortsatte att klättra omkring p räcket. Börje som låg på golvet och solade uppskattade det inte riktigt då ljudet störde han. Dock tror jag inte han förstod att det var en ekorre som var upphovet, i så fall hade det blivit fart på honom, då han gillar att jaga dem i skogen.

Håller på att arbeta med att få till de med bilder här på första sidan. Tror jag löser sig snart.


Skrivit av Joakim  den 20 February -2008


Då var premiären över. Idag stapplade jag runt i skogen på skidor. Trillade bara en gång, det var när jag försökte mig på ”fristil”. Börje som var med sneglade stundtals upp ängsligt på mig. Och det var inte obefogat då jag av misstag råkade köra på han. Skulle testa åka ner för en backe. Var väldigt koncentrerad på att hålla balansen och kunde inte styra undan när Börje bestämde sig för att springa ut i spåret rakt framför mig. Dock ingen skada sked. Det var väl bara heder för Börje i så fall.

Har ändrat lite här. Nu kan inga bilder eller filmer vissas här ute på ”förstasidan”. Filmer finns under filmsnuttar och bilder återfinns på våran fotosidan. Länkar till båda finn i menyn till höger.

Skrivit av Joakim  den 18 February -2008


Har varit sugen ett tag på att promenera runt flyggplatsen här i Luleå. Idag gjorde jag och Börje slag i saken och vandrade ut i härligt väder med medtagen lunch. Promenaden började vid elva och vi kom hem vid halv fyra. Är en aning trött i benen nu då det var länge sedan jag vandrade någon längre stäcka. Enligt mätfunktionen på hitta.se:s karta så var sträckan vi gick 13,5 km. Jag är verkligen glad för att där på de flesta sträckorna hade varit skotrat och kört upp snön. Dock inte överallt och får säga att plumsa fram i djupsnö tar verkligen på krafterna.

Banankartonger är väl dekorativt. Lite jobbigt bara när man ska ha böcker från den nedersta. :)

Ps. Det funkar med stort R i början

Skrivit av Joakim  den 16 February -2008


trevligt att ni möblerar med bananlådor, modernt? Börje serv ut att ha tråkit, trivs bäst i Björkeröd tror jag. Hoppas detta går fram. Hälsar mamma och pappa.

Skrivit av inger- sixten.  den 14 February -2008


Har nu lagt till en liten filmsektion på sidan. Länkten ditt hittar du till höger i menyn. Än så länge finns där bara två filmer.

Skrivit av Joakim  den 14 February -2008


Har filmat en lite snutt hur det ser ut i våran lägenhet. Allt är inte klart och det kommer säker dröja två veckor till innan det blir så. Tryck på ”play” nertill för att se filmen. Den kan bli lite hackig, det bästa är att trycka på play, sen på paus och vänta lite (ca 1 min) så att den hinner ladda ner lite av filmen innan du fortsätter.
Skrivit av Joakim  den 13 February -2008


Sakta men säker börjar saker och ting komma till rätta här. Efter en mycket jobbig första vecka börjar nu lägenheten likna ett hem och man börjar få koll på staden. Ska snart lägga upp några bilder på fotosidan där lägenheten är dokumenterad.

Jobbsökandet går på och r nu inne i sin andra vecka. Jag var på arbetsförmedlingen redan förra veckan att jag ville ha en träff med handläggaren. Men, nej så gick det inte till. ”Gå hem och vänta så kallar vi dig”, har inte hört av dem än. I morgon ringer jag dem och jagar på det. Segt värre.

Börje var hos veterinären i dag och blev mer eller mindre frisk förklara från sin korsbands skada. Han ska gå på rehab och simträna några gånger för att bygga upp lederna och musklerna i knäet. Jag ska fota han när han gör det, har tid på torsdag.

Skrivit av Joakim  den 12 February -2008


Då hade man åter Internet. Har faktiskt inte hunnit sakna det riktigt då det har varit fult upp. Flytta, packa upp och söka jobb.

Var på bas information på ams i dag, kändes inte så kul att sitta där och få självklar info matad til en som man vara en idiot.

Vädret? tja lite under noll och gott om snö. I måndags när jag tvingades att vara på stan hela dan för att de slipade golven var det minus 15, mindre kul. Tack Lule bibliotek för värmen samt dagstidningar för att fördriva tid.

Skrivit av Joakim  den 8 February -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December