I år har snön dröjt sig kvar lite längre än vanligt. Inte så att det har varit väldigt superkallt men tillräckligt för att avsmältningen inte har varit så lyckosam än, samt att vi fick en del snöfall i slutet av februari. Ca 4 decimeter snö på marken dröjer sig kvar. Få se om tranorna kommer komma senare i år än vanligt. 2016 var det 8 april som vi såg/hörde dem för första gången.

Annars är väl det enda vårtecknet än att all snö rasade ner från taket. Höll på att komma en drös på Tuva när hon gick ut en morgon. Tur hon är bra och snabb på att hopp undan.

Frida har i stort sett även lärt sig sitta nu. Drösar bara omkull i bland eller om det är för ojämnt underlag.

Skrivit av Joakim  den 22 March -2017


Så här års brukar jag rapportera in vårtecken på denna sida, så väl i år. Av de mer tydligare vårtecknen är svanarnas ankomst ett av de första. I år blev det 25 mars som Anneli såg och hörde dem först av oss alla. Jag såg och hörde dem i dag. Nu väntar vi på tranorna, tofsvipan, storspovarna och alla andra sommargäster som brukar trilla in under april månad.

Skrivit av Joakim  den 27 March -2016


Det har i veckan varit tre dagar av ordentlig tö. I onsdags var det upp emot 10 plusgrader. Nu ska det dock hålla sig vid minus 5-10 i en vecka framöver men mycket av snön har försvunnit här i dagarna. Nu är det kanske bara 10-15 cm snö på marken.

Annars går det sin gilla gång. Ida var på fyra årskontroll och imponerade på sköterskan. Inga problem och allt såg bra ut.

Anneli kämpar vidare med graviditeten som nu går in i veckan 17. För Anneli är det emellanåt tungt men med barnet ser det bra ut.

Vi har köpt en husvagn som vi ska hämta den 16 april. Få se när premiärturen blir av. Kanske till valborgs.

Skrivit av Joakm   den 18 March -2016


Såg i tidningen att det redan har letat upp sig en strandskata. Den såg vid Boden för någon dag sedan. Hoppas den överlever för nätterna kan fortfarande bli kalla här.

Annars är det snålt med vårtecken. En och annan videkisse, grus på vägarna och ljust när man åker hem och ifrån jobb. Men nästa helg ställer vi fram klockorna.

Skrivit av Joakim  den 23 March -2015


I måndags upptäckte Anneli att Ida hade en plast "pärla" upptryckt i näsan. Den hade någon gång hamnat där under dagen på förskolan. Så det blev först till vårdcentralen där de efter dryga två timmars väntan konstaterade att de inte kunde få ut den. Därefter akuten där det inte tog så lång tid. En väldigt duktig läkare sög ut pärlan med en liten "damsugare". Vi var åter hemma vid 23.00 tiden. Ida var väldigt trött under tisdagen.

Annars har vi haft väldigt fint väder den senaste tiden. Kanske lite blåsigt, men väldigt soligt.

Skrivit av Joakim  den 12 March -2015


De senaste dagarna har det varit väldigt töigt. Vägarna är i stort sett fria och ute på fälten börjar barmarken skymta.

2års kalaset var lyckat. Stort tack till mor och far som assisterade.Under helgen då kalasen var lärde Ida sig ordet tårta, något som fortfarande dycker upp i mellan åt.

Idag använde hon även pottan för första gången. Något som välkommnas av våran plånbok, då blöjer är allt annat än gratis.


Skrivit av Joakim  den 10 March -2014


Vi har bestämt oss för att Ida ska börja på förskola. Det komemr ske den 8 april. Anneli och Ida var där i går och besökte dem och fick ett positivt intryck.

Själv är jag bra förkyld men det börjar så småt lätta.

Har köpt en skylt från Stol och Fiol i byn. Blev riktigt fin och hänger nu på dörren.

Skrivit av Joakim  den 16 March -2013


Då var vi inne i Mars månad. Förra veckan var det plusgrader, smältning ocg vårkänslor. Idag var det minus 23,5 när jag skulle starta bilen. Mindre trevligt.

Föra veckan fyllde den lilla ett år och vi hade ett bra ett års kalas. Tack mor/far för hjälpen under veckan. Utan er hade vi nog inte orkat med något större kalas.

Skrivit av Joakim  den 4 March -2013


Det märks på flera håll att det börjar bli vår. Rådjuren som hela vintern har gått i en flock på 12 individer ser man nu istället två och två. Först en hona som spatserar fram följd av en hanne fem meter bakom. Snart kommer vi nog även se älgarna nere på fjärden när den bli snö och is fri.


Skrivit av Joakim   den 15 March -2012


Det har varit tyst på denna sidan rätt länge nu. Är det för att det inte har hänt något?

Nej, tvärtemot, det har hänt för mycket. Vi har fått en dotter (som alla säker vet vid detta laget) den 28/2-12. Även om hon är liten och mest sover samt äter så tar det extremt mycket av ens tid. Så uppdatera denna sidan har inte prioriterats så högt.

Följ länken nedan eller klicka in genom "fotosidan" för att komma till lite bilder av henne.

https://picasaweb.google.com/113761635334734560091/IdaLinneaBengtssonLee?authuser=0&feat=directlink


Skrivit av Joakim   den 13 March -2012


Jättesöt, skall bi roligt att träffa honom till hösten,nu blir Börje "storebror".

Skrivit av Inger- Sixten  den 31 March -2011


Nu har Jocke lagt upp fler bilder på Hasse. Du hittar dem under "våran fotosida"


Skrivit av Anneli  den 30 March -2011


Vi ska bli fyra i familjen...

Nä det är inte en människobebis, den 29 april ska vi hämta en storpudel valp. Han ska heta Hasse och det är tänkt att vi ska köra freestyle.


Fler bilder är på väg...Skrivit av Anneli  den 30 March -2011


Då har man gjort fyra dagar i grönt. Hemvärnsövning i Boden och jag får säga att det var riktigt skönt att klara av den. Lördagsmorgon trodde jag att jag skulle behöva bryta men jag bet i hopa käka frukost och kom igen.

Nästa sugen på att börja springa men får väl lyda sjukgymnastens råd och promenera i rask takt.


Skrivit av Joakim   den 27 March -2011


Det var super kul att snickra... får väl ta och öppna ett eget snicker och konkurera med Stol och Fiol här i byn ;)

Vi syns snart!

Kram


Skrivit av Anneli  den 22 March -2011


Tog och nollade termometern idag för denna vinter. Den kalaste temperatur som var uppmätt var minus 37.8. Var säkert någon februari natt när det var så kallt i två veckor.
Skrivit av Joakim   den 20 March -2011


Jättefin sittlåda Anneli,du kan "extra knäcka"som möbel snickare.

Skrivit av Inger  den 20 March -2011


Anneli har gått en snickeri kurs och lärt sig massa nyttigt. Gjorde bland annat med en låda/bänk åt oss som vi har på verandan., Hur skönt att sitta där nu så här på vårkvisten och läsa en god bok och avnjuta kaffe. Nedan är en bild på bänken/lådan.Skrivit av Joakim   den 19 March -2011


Har pratat med vetrinären om blodproverna idag. Alla prover ser jätte bra ut (sänkan, levern, njurarna m.m.)

Och eftersom han har svarat bra på medicinen så finns det nu hopp om att vi får har kvar Börje ett tag till. UNDERTBART! =)

Hej så länge.

Skrivit av Anneli  den 8 March -2011Då har man snart haft en liten semester på fyra dagar. Underbart väder, förutom att det har blåst en del. Men man ska väl alltid ha något att klaga på, man är ju mänsklig.

Skönt att se att det har börjat töa en del nu. Har kommit upp några platser där man ser marken n, platser som inte har varit skottade.

Skrivit av Joakim   den 6 March -2011


Vår älskade Börje har varit hos vetrinären idag.

Vi har en längre tid märkt att han har haft ont och har varit lite dämpad.

Vetrinär Bosse berättade att Börje troligtvis har artros och han ska få smärt stillande i två veckor, blir han bättre av det kan han leva ett bra tag till bara han får medicin regelbundet eller vid behov.

Jag tycker Börje är mycket bättre bara efter den första tabletten. Eller så var det vetrinärsluften som gjorde han piggare =)

Skrivit av Anneli  den 2 March -2011


För första gången sedan vi har flyttat hit såg jag i går ett norrsken. Har tidigare sett det en gång då i Umeå. Var väldigt vackert att betrakta och stod säkert en 20 minuter och begrundade naturens skönhet. Provade att fota det men gick ej så bra och gjorde sig inte alls rättvist på bild.

Dags för en lång arbetsdag i dag för sedan fyra dagars ledighet, skönt.Skrivit av Joakim   den 2 March -2011Efter mycket fram och tillbaka när det gäller bilen som sen blev bilarna har det nu lagt sig. Elantran är såld, för en billig peng då den i stort sett var fall färdig. Nu har vi istället en opel corsa samt en passat. Från och med nu lovar jag dyrt och heligt att jag ska vårda dessa två på ett bättre sätt än vad elantran fick.

Annars puttrar det på här. Snart vår, snart

Skrivit av Joakim  den 30 March -2010Tack så mycket, hade jag helt missat. :)

Ligger utslagen idag, var så dum att jag försökte springa igen i går. Tänkte att det kanske går nu, kroppen kanske är starkare. Men icke, frossa i går kväll och zombie tilstånd idag. Tur i oturen i all fall att jag var ledig.

Föra veckan hade vi problem med vattenavloppet. I sort sett stopp. Det blev slangbil och hela fadderutan och efter mycket letande efter vart brunne vart lyckads han till slut få loss isproppen.

Skrivit av Joakim  den 22 March -2010


grattis på namnsdagen Joakim, önskar mamma och pappa.

Skrivit av NÃ¥gon  den 20 March -2010


Helgen som var ägnande jag bland annat till att skotta så vi kom ner till hundgården. Natten mellan sön/mån så töade och rasade det från taken, bland annat rakt ner i den gång som vi så svettigt hade skottat fram. Så månd morgon var det bara att ta fram skyflen igen och se till och börja om. Då Börje skulle vara i hundgården i dag (mån) så var det inte till så mycket val.

Har lagt upp tre nya vinterbilder på våran fotosida (länken till sidan finns i meny ovan). Och bilden nedan på huset är inte en av de tre.

Skrivit av Joakim  den 8 March -2010


Då var man tillbaka på hotellet. Inte för att jobba 100 % utan bara inatt och imorgon natt. De har bytt matta i lobbyn vilket borde ha gjorts för ett år sedan men annars är sig allt likt här. Ägnade de ”döda” timmarna mitt i natten åt att leta runt lite om jobb och utbildningar. Det känns mer och mer som att detta inte kommer att hålla, det vill säga arbeta på hotellet. Hitta lite intressanta saker men vill inte säga för mycket än.

Vill passa på att slå ett slag för köttfärssås. Pytt i panna i all ära men köttfärssås är med en jäkligt bra restslukare. Man kan ju ha det mesta i den där tomat och köttfärsröra, blir gott varje gång.

Skrivit av Joakim  den 31 March -2009


Det ser precis likadant ut men så är det. Nu ligger inte sidan på Spray längre utan på Ballou.

Var och åt på en schyst restaurang idag, 50 % rabbat på menyn så det blev inte så dyrt heller, det vill säga om vi inte hade fått den där j***a parkeringsböter. Surt sa ugglan om begravda hundar eller hur det nu var.Skrivit av Joakim   den 20 March -2009


Nu har vi köpt hus.

Hur stort? 100km2, garage och bastu på 65km2 tomten är cirka 1000km2.
Byggår? 1946
Vart? I Mörön söder om Luleå cirka 2,5 mil
Hur? ett privatköp utan mäklare.
När? vi flyttar in 1 juli
Vad ska göras? huset är väldigt bra skick men köket är ganska litet så till och börja med ska vi byta ut köket slå ut en vägg.

Hur ska detta gå? super bra =)

kram

Skrivit av Anneli  den 14 March -2009


Vi blir utkastade från Spray då deras webbhotell ska läggas ner. Har dock fixat med en flytta till et nytt hotell men sidan kommer troligtvis vara nere ett tag då flytten genomförs. De kunde inte säga när det skulle ske så det blir en liten suprise när man är nyinflyttad.

Skrivit av Joakim   den 4 March -2009


Sundsvall borta, borde var en given tre poängare, men det är premiär samt att sundsvall har gott upp för säsongen och nykomlingar brukar överaska i premiären. Sitter här och hoppas på att SR webbradio ska komma igång. Hade planer på att ta mig ner till Olery´s och se matchen, men detta är ishockey land och de skulle bara sända de två slutspelsmatcherna, fastän den ena matchen sänds på tv5. Surt sa räven om ishockey… ja, eller hur det var.

Sidan har kommit igång i alla fall. Spray har äntligen vaknat och få snurr på servern. Inte en dag för sent.


Skrivit av Joakim   den 31 March -2008


Det verkar som Sprays Webbhotell har tagit långt påsklov. Sidan är riktigt seg. Blir det inte bättring kanske det är dags att kika på nytt webbhotell

Skrivit av Joakim   den 31 March -2008


Man kan säga att jag kamma noll totalt. Men har lärt mig om hur arbetsinterjuver går till. Till nästa ska jag ägan betydligt mer tid att förbereda mig. Det ska säljas, säljas Jocke, den perfekta arbetaren. Bra till allt och lite till.

Skrivit av Joakim   den 27 March -2008


Nix, det är begränsat till text. Känns som man tyvärr måste göra det, för annars gäller, går det att paja, så kommer någon att paja. Förvisso går det väl även nu om man kämpar att förstöra eller spawa på sidan, men man behöver ju inte göra det enkelt för dem.

Skrivit av Joakim   den 27 March -2008


vadå, kan man lägga in vad som helst?
alert('Hej!')

Skrivit av Niklas  den 27 March -2008


Ödet ville mig något annat. Synd på ett vis, bra på ett annat. 17 mil för att komma till arbetsplatsen hade kanske inte varit något vidare. Jaja, vi får väl se vad det blir istället. Kanske Luleå flyggplats, kanske något annat.

Börje fick sin vaccin idag, tog fem minuter och kostade 350 spänn. Ingen dålig timpenning på det inte.

Skrivit av Joakim   den 26 March -2008


Det har varit en väntans dag vid telefonen idag. Och vist har den ring, men inte från Jokkmokk. Nåt som drar ut på tiden. Den som lever får se, som di gamle säger.

Skrivit av Joakim   den 25 March -2008


Var ute och åkte skidor på isen idag och grillade korv. Underbart väder men får erkänna att jag är grymt trött nu. Kanske på tiden att börja träna.
Det har varit lite fortsatta problem med mindre upplösningar.

Har fixat så att ”lägg till text” knappen syns nu. Känns som jag måste kolla över det där ordentligt, kanske dags för en ny layout som funkar bättre för mindre upplösningar.

Skrivit av Joakim   den 24 March -2008


Sitter i Ursviken och skriver. En riktigt slappe påsk med tid för återhämtning från vardagen som arbetslös. Var på två intervjuer i veckan och väntar på svar nu till veckan. För hoppas på positivt från någon av dem i alla fall. Vi har lämnat bort Börje över dessa påskdagar. Känns ganska tomt utan den där byrackan. Fastän man måste ut i rusk och regn så är det värt det. Men han har det bra och får vara tre dagar med en annan hund. Kan han behöva, så att han kommer ihåg att han är hund och inte ett bortskämt barn.

Trevlig påsk och fortsättning

Skrivit av Joakim  den 22 March -2008


Det bär västerut. Ska på en intervju i Jokkmokk idag. Blir en bilfärd på si så där dryga två timmar. Jag hoppas verkligen på tjänsten då det är lärare till vuxenutbildning och dessutom distans och internetbaserad, vilket är sådant jag gillar. Förhoppningsvis kommer det inte bli tal om dagspendling, fyra timmar om dan, eftersom det inte är 100% och en del av utbildningen dessutom ligger på distans. Ska bli kul att se inlandet med och Jokkmokk. Blir en lite roadtripp för mig i dag.

Skrivit av Joakim   den 19 March -2008


Var i Haparanda i lördags och gick på IKEA. Trång värre och tvåspråkigt pladder. Men annars var det sig likt och jag antar att det är så vart man än kommer till IKEA affärer. Vi passade på att åka över till den finska sidan och rastade Börje där. Gick längst med älven som utgör gränsen mellan Sverige och Finland. Nedan kan ses en bild av när Börje har dragkamp med Anneli. Gissa vem som van.

Annars är det sig lugnt här. Söka jobb och besikta bilen är det som står på veckans schema.

Skrivit av Joakim   den 16 March -2008


Det har inte skrivit så mycket här av mig de senaste dagarna. Fick en förkylning på halsen, ja eller rättare sagt på hals, näsa och bihålor, för en vecka sedan. Den har varit riktigt seg att lämna mig fastän den har fått uppmuntrande peppning att göra så. Nu är enbart näsan igenslammad men jag har fått tillbaka energin att göra saker. Fick 300 nya dagar på a-kassan i dagarna. Hoppas innerligen att det inte ska behövas men känns tryggt att få, då det är lite segt på arbetsfronten här. Senaste jobbet jag sökte, (igår) kyrkogårdsarbetare, som sagt söker vitt och brett, i detta fall med si så där två meter djupt.

Det töar här, det är nu tredje dagen, med plus grader. Riktigt blött över allt.

Skrivit av Joakim   den 12 March -2008


Det har skett lite ommöblering här. Vissa meny val finner du nu längs ner på sidan. I stort sett samma saker men det återfinns på annan plats nu.

Är fortfarande duktigt förkyld. Få se om en välsmakande panna cotta gör mig frisk i kväll. Dags att göra mat. Livet kallar, även om man är förkyld.

Skrivit av Joakim  den 8 March -2008


Anneli skadade ryggen i tisdags och vankar omkring här hemma. Börje har ont i vänsterframtass och haltade lätt i går. Jag har blivit duktigt förkyld med igensatt näsa och roslig hals. Man kan sammanfatta det med att familjen Bengtsson har haft bättre fysisk status än de har nu. Men humöret är på topp och Anneli planerar för arbetscomback i morgon och jag går på en tung vitlöks kurr som gör att det till och med luktar vitlök i vårat trapphus. Och Börje är alltid lika pigg och glad även med ont i tassen.

Det knackade på dörren i dag, ett blommbud. Nyfikenheten var stor i familjen över vem det var. Det kunde inte vara en hemlig beundrare till en av oss för det var adresserat till oss båda. Gissningar gick vilda, mamma, eller andra mamma, någon vän? Men vad vi än hade gissat hade vi aldrig kunnat gissa rätt, det var från våran hyresvärd. ”lycka till med det nya boendet, hälsningar Lulebo”. Inte illa att skicka blommor, finna var det med (du ser de nertill).

Skrivit av Joakim   den 6 March -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December