I morse ansåg Tess att det var en bra sak att springa ut över ängarna och jaga fåglar. Ingen större skada skedd då hon ändå efter lite springande återvände hem. dock fick det bli en duschning och tvättning med såpa för att ta bort gytjedoften.

Detta var inget Ida uppskatta då hon tycker såpan lukta illa och att Tess blev illaluktande. Så hon förmanade Anneli om varför hon tillät Tess att rymma så där så att hon var tvungen att duschas. Fortsätter denna lilla så här kan det nog bli en chef av henne när hon växer upp.

Skrivit av Joakim  den 18 May -2016


Vi var i Byske på deras camping. Vädret var bättre än vid vårat första husvagnstest i Skellefteå. Bökade upp förtältet som var lite jobbigt att sätta upp. Ska se under sommaren om vi inte tar bort sidorna på tältet för att underlätta uppsättning av tältet.

Annars går det sin gilla gång. Kanske inte den varmaste Maj man upplevt än så länge men likväl har där varit dagar som har varit riktigt trevliga. Fyra veckor kvar nu till semester.

Skrivit av Joakim  den 10 May -2016


Har gjort en lite hyllningsfilm till våren. Ideen kom jag på när jag hörde den underbara låten "A taste of honey". Så filmen har fått hetta "en smak av våren".

Filmen ska gå och hitta under videos nere i länken till höger. Annars kan ni testa följande webb adress.

https://youtu.be/OxGDHUoc4TM

Skrivit av Joakim  den 20 May -2015


Av de vårar som vi har bott i Mörön är detta nog det fågelrikaste runt vårat hus. På ängen nedanför samlas det alla tänkbara sorters fåglar, inte bara tranor. Har vi flertalet gånger sett havsörnar segla över området. Hörs på gässen med när örnarna är i närheten.


Skrivit av Joakim  den 15 May -2015


I går dukade Anneli upp middagen, det var en god grekisk sallad med härligt bröd till. Ida titta på allt och utbrast.
- Men mamma, vart är maten då?


Skrivit av Joakim  den 7 May -2015


Resan på 200 mil ner och upp till Örebro gick bra. Faktiskt bättre än vad jag hade trott. Hade jag även kommit i håg min medicin så hade jag även sluppit lite efterverkning som jag nu annars fick.

Tess verkar anpassa sig väldigt bra och väldigt snabbt. Det syns att hon inte ar varit med så många småbarn förut men hon är inte det minsta aggressiv mot Ida, bara det att hon ser till att flytta på sig snabbt när Ida far fram, men det tror jag de flesta hundar gör. Det är även trevligt med en hund som använder sin svans till att vifta med, något som Hasse är väldigt snål på att göra.


Skrivit av Joakim   den 29 May -2014


Det verkar som att vi kommer få en hund till. Hasse har ställt krav att han vill ha en flickvän i huset, annars strejkar han. Så på måndag ska jag ta mig hundra mil söderut för att hämta upp Tess. På tisdagskväll får vi se om Hasse blir nöjd eller inte och om Tess köper att bli norrlänning.

Skrivit av Joakim   den 24 May -2014


Hon är ju van att styra och ställa så vi tänkte att hon lika bra kan ta över ordförandeskapet. Hon brister i alla fall inte i vilja att driva sin sak, det har vi fått bli vars om många gånger.


Skrivit av Joakim  den 1 May -2014


Hej, har Ida redan blivit ordförande i Möröns byaförening.Hon börjar tidigt i föreningslivet.

Skrivit av Farmor.  den 1 May -2014


Då var vi hemma igen efter en helgs vila i Ursviken. Tack svärmor och svärfar.

Det där med att Ida hade sovit en hel natt får jag dementera. Vissa sig att Anneli hade varit uppe och matat den lilla vid halv tre på natten. Första gången jag sov igenom något sådant.


Skrivit av Joakim   den 27 May -2012


I natt sov Ida från 2000 till 0730. Och då var det säkert vi som väckte henne när vi gick upp.

Hon har fått en ny stol med. En stol plastindustrin älskar, och Ida med verkar det som.

Skrivit av Joakim   den 25 May -2012


Tjejen växer så det knakar. För vår del är det bara kul, då hon blir lättare och lättare att handskas med desto större hon blir. Magen/tarmen har börjat "mogna" och snart kan vi nog sluta med miniform.

Här är en bild på det lilla charmtrollet.Skrivit av Joakim   den 21 May -2012


men det finns inte mycket tid att skriva här. Men, den som väntar på något gott.Skrivit av Joakim   den 7 May -2012


Idag åkte sommardäcken på. Satt ordentligt så lite ont i ryggen blev det men skam den som ger sig. Åkte med hela familjen så här på kvällskvisten några mil till närmaste mack och pumpa däcken. Blev premiär för pinglass då med.

Skrivit av Joakim   den 1 May -2012


Ja då var 4 veckor semester slut. Veckorna har gått jätte fort och det har varit väldigt händelse rika veckot. Jag har lärt mig mycket om valpar och detta tack vare Maria Vidman, Tack tack för det =)

Föresten min 30 år present är inhandlad och planterad... det blev två äppelträd, tack familjen Bengtsson, Persson och Winitz för det =)Skrivit av Anneli  den 29 May -2011


Det går men Börje är skeptisk.

Skrivit av Joakim   den 29 May -2011


Då är en veckas semester i stort sett slut. Har jobbat på ganska bra i trädgården och fått gjort en hel del. Potatisen är satta, samt jordgubbsplantor planterade. En kompost ihop byggd (tack älskling)och två äppelträd är i jorden och grässmatta/äng såd på framsidan. Dessutom har en liten hårig sak som heter Hasse tagit en hel del tid och energi med.

Så nu är det jobb i sex veckor, sen lite semester.
Skrivit av Joakim  den 29 May -2011Det verkar som en av våra två holkar blir bosatt i år. Det är om vi har sett rätt en svartvit flugsnappar som kommer att flytta in. Hannen har varit här mycket och inspekterat och idag kom även tillhörande hona förbi. För se om det föll henne i smaken.


Skrivit av Joakim   den 22 May -2011


Stort grattis Joakim ,det blir en fin blomma när vi ses.
Hälsar mamma och pappa.

Skrivit av NÃ¥gon  den 21 May -2011


Min kära vän/livskamrat har blivit befodrad. Idag skrev Jock på ett jobbkontrakt som Stf gruppledare.

För er som inte vet vad det innebär så ska Jocke vara gruppchef när ordinare gruppchef är borta.

Visst är det kul.


Skrivit av Anneli  den 19 May -2011


Vår kära valp växer så det knakar...

Idag fick han sin första frisering. Han är så otroligt duktig, lugn och en lagomt stor dos med bus =)

Börje lever och mår och är nog ganska nöjd med tillvaron.

Fler bilder på ny friserade Hasse finns på fotosidan.Skrivit av Anneli  den 18 May -2011Vippps, så bor vi plötsligt på en åker, ungefär som i Skåne. Någon har arrenderat ängarna runt oss och plöjt upp dem. Skulle odla något sädeslag i år och nästa år skulle det bli potatis. Hade arrenderat det fem år. Bra tycker vi då ingen kommer bygga på dessa marken under den tid, samt bra att det röjs upp lite så blir det mindre sorkar och mygg.
Skrivit av Joakim   den 15 May -2011


Idag ska käraste Börje komma hem igen! Underbart.

Fem dagar har gått och jag känner fortfarande lite allergi så det är nog Hasses valppäls. Vi ska vänta och se om det blir bättre med tiden. När valppälsen blir vuxenpäls kan det hända att symtomerna försvinner.

Egentligen så känner jag inte så mycket allergi men det jag är rädd för är att det ska utvecklas och bli värre.


Skrivit av Anneli  den 13 May -2011


Idag var jag och Hasse i skogen. Tror det var första gången Hasse upplevde skog. Han var super duktig. Han följde mig jätte bra och en gång när jag "försvann" satt han sig ner för att fundera... vad gör jag nu. Sedan hittade han mig. Så duktigt hund!

Tydligen är det typiskt pudlar att fundera först och sedan agera =)

Jocke har beställt en kompost så nu ska jag ut i garaget och försöka få ihop något.


Skrivit av Anneli  den 11 May -2011


Eftersom jag har börjat känna lite allergi bor Börje på pantionat några dagar denna vecka.

Vi tror att allergin kan bero på att vi har två hundar hemma och sedan är det ju massa pollen i luften också =(

Men men vi får se hur veckan artar sig.


Skrivit av Anneli  den 9 May -2011


Snart har Hasse bott hos oss i en vecka! Tiden går fort och både Hasse och Börje är super duktiga.

Börje är inte så busig med Hasse men han har accepterat Hasse och de kan ligga och mysa kortare stunder. Vi var ju innan oroliga att Börje skulle bli avis på Hasse men icke sa nicke! Det är snarare Hasse som blir avis.

Hasse är en otroligt lyhörd valp. Lyssnar på sitt namn, förstår nej och vänta. Han är däremot lite förskiktig av sig så idag när vi skulle vaccinera Hasse var jag lite orolig att det skulle gå dåligt. Men med tips och råd från en god vän (Maria Vidman) gick allt super bra. Så en lyckad start på vetrinärsbesöken känns underbart.

Så Börje och Hasse är värdens bästa hundar, och det bästa av allt, jag har även värdens bästa man! =)

Skrivit av Anneli  den 7 May -2011


Dags igen för att elda in våren och sommaren. I år hade vi med oss Hasse som inte vågade lämna mattes famn. Vi höll oss även i bakgrunden för säkerhets skull.

Skrivit av Joakim   den 1 May -2011Skrivit av NÃ¥gon  den 14 May -2010


Igår var jag och Maria hos uppfödaren (Marie von Heijne) och fick träffa Zäta, blivande mamman till vår valp och tre andra labbisar.

Super kul och Zäta verkar vara en super trevlig hund men mycket fart.

Marie skickade lite bilder på Zäta som jag har bifogat. Visst är hon fin =)

Skrivit av Anneli  den 14 May -2010
Perfekt, ska titta på det i morgon. Få se om vi kan avvara lite kapital. Så mycket som behövs göras med trädgården och huset att det är svårt att få över några större sparsummor.

Har arbetat med trädgården hela dagen i dag, och det känns i kroppen. Synd man ska börja klockan sex imorgonbiti.


Skrivit av Joakim  den 13 May -2010


Här är namnet på fonden
Fidelity Fds Europ. High Yield A Acc.
Den finns på Gripen.se
klicka först på privat sedan på spara och placera
därefter fonder och sist fondkurser
Startår på Fonden 2009-02-23
Skrivit av Sixten-B  den 12 May -2010Vi var på vårmässa idag. Massa folk, massa krims krafs och tjafs. Så med andra ord kunde man sålla bort 80% av allt. Dock hittade vi färsk sparris där för en billig peng, riktig vårmat. Mumsigt gott med hollandaisesås till.

Igår hittade jag även root beer i en affär och testade att inhandla. Ska ju vara någon sådan där jeenke sak som de gillar över där. Trodde det skulle ha något med öl att göra men icke sa nicke. Var typ läsk men grymt kraftig i smaken, som att dricka parfym typ.

Älgarna har kommit till fjärden nedanför oss. Såg fyra stycken där i veckan som jag gick och fotade. Även om de inte blev rädda för mig så var det svårt att komma nära då det är så blött där, behöver vadarstövlar för att komma ut där. Fick några kort i alla fall.

Har lagt upp nya bilder under "vårbilder" och "bilder på Börje".


Skrivit av Joakim  den 9 May -2010


Jippi

På torsdag ska vi träffa uppfödaren =) Vi får hoppas att Zäta kommer att vara där, men eftersom hon är på foder så är det inte säkert.

Men men det är ju evigheter kvar till valparna är leveransklara och tänk om inte Zäta löper, eller går tom eller.... Ja mycket ska gå rätt innan vi har en valp här hemma.

Men det ska bli super kul och träffa uppfödaren i alla fall.

Skrivit av Anneli  den 9 May -2010


...det är inte vår i Luleå. I natt hade vi 4.5 minus grader, huva!Skrivit av Anneli  den 4 May -2010


Jag tror våren är kommen i Luleå... vi har inte minus grader på nätterna och då är det väl vår?

I alla fall har vi börjat kratta löv och grus (vår snöploggare fick med sig grus upp på gräset i vintras) dock är inte all snö borta, men det blir fin fint på tomten =)

Så fort vi får tag på ett släp ska vi köra bort de sista resterna från vårt köksprojekt förra året... det ligger där och ser väldigt fult ut kan tänka mig att granarna inte tycker om synen.


Skrivit av Anneli  den 3 May -2010


Den 28 juni 2009 flyttar vi till Mörön.

Välkommna att hjälpa till om du vill!


Skrivit av Anneli  den 30 May -2009


Idag är det den 17 maj och vi har haft en jätte härlig helg! strålande sol och över 10 plus grader (ja man blir inte bortskämd med värmen dirket). Jag tror sommaren är på väg. Men jag och Jocke har konstaterat att försommaren är nästan snäppet bättre än sommaren. För nu slipper man alla mygg och det är inte JÄTTE varmt, bara lagomt.

Tiden springer sin väg och snart är det dax att flytta till hus =) Jippi.


Skrivit av Anneli  den 17 May -2009Då har man i sitt 32 åriga liv för första gången varit på ett organiserat gym. Vist har man i skolan och i lumpen testat att lyfta lite skrot men denna gången var det på ett riktigt gym med en egen instruktör. Formen? Ja den var allt annat än bra och jag fick slita verkligen för att orka lyfta något och jag lär få träningsvärk i morgon. Men det kändes verkligen bra och jag fick blodad tand. Nu får man bara se hur det blir när jag får cellgiftet hur jag orkar de veckorna.

Vi gjorde ju palt och tanken var att det skulle komma lite bilder här. Dock blev det för många foto och det blir så plottrigt med många bilder här. Så jag har lagt dem på våran fotosida istället. Så gå in från länken till höger och se hur man gör palt. Biligt, gott och enkelt. Bra mad med andra ord.

Skrivit av Joakim   den 11 May -2009Kul att höra att ni har hittat en lägenhet. Hammarbyhöjden, är väl rätt sida av stan då med. Här är det vår med, har gått jätte fort de senaste två veckorna. Nu är det snart inte någon snö kvar. Känns härligt. I sommar kommer vi inte att åka söderut men vem vet, vi kanske tar en weekend eller så i Stockholm till sensommaren/hösten.

Vi har gjort palt i dag för första gången. Har hört att det ska vara svårt men får säga att det var lätt gjort. Ok, det var lite jobb med det men inte så farligt mycket. Goa blide de i alla fall.Skrivit av Joakim   den 3 May -2009


hur har ni det? är det någon vår i lule? här blommar körsbärsträden för fullt och det är varmt å skönt. har jag berättat att vi har köpt lägenhet? en trea på hammarbyhöjden, ganska nära där vi bor nu... vi flyttar i juni, kom å hälsa på oss i sommar om ni har vägarna förbi!

kramar från åsa

Skrivit av åsa p  den 2 May -2009


Vi ska skaffa en till hund. Men inte än!

Börje börjar bli gammal och vi vill ha en till hund att träna med. Tyvärr orkar inte Börje så mycket nu för tiden och det är förklarligt. 5 tuffa år på gatan gör sitt.

Men i alla fall så var vi och tittade på en Hovawart idag. Jätte fin ras jag tror denna ras är precis vad vi vill ha. Snäll, vaktar, lyhörd, fin att titta på m.m. Vi ska träffa fler hundar och kanske låna hem någon.

Men det är långt bort innan vi tar vår egen valp. Kanske nästa sommar.

Skrivit av Anneli  den 1 May -2009


Nu är det fastält, sommaren är här i Luleå. Faktiskt en underbar tid nu, sommaren är här och myggen har inte hunnit göra sig redo än, så en liten frist innan det sticker till. Det kan även märkas här på sidan möjligtvis att sommaren har kommit, då tiden mellan inläggen har ökat i takt med att temperaturen har ökat. Troligtvis kommer det under sommarmånaderna vara tämligen sparsamt med inlägg. Måhända att det kommande EM-slutspelet kan locka fram lite frustrerande inlägg från min sida, men annars kommer det nog vara stillsamt här. Ha en underbar sommar, med eller utan mygg.


Skrivit av Joakim   den 31 May -2008Om det blir så mycket till karriär det vet jag dock inte, jag är nöjd bara jag får skuta GRG och känna smällen. Ja, också förhoppningsvis få avgjuta ett omgivningstempererat mål av försvarets finaste lapskojs.

Grattis själv föresten till ditt nya jobb, stad och förlovning. Vi syns i augusti, hade bra o hälsa frugan

Skrivit av Joakim   den 28 May -2008


Det är bara att gratulera till din nya karriär i Hemvärnet men framförallt till det nya jobbet!! Hoppas allt är bra!!

Skrivit av David  den 28 May -2008


På måndag är det dags, då börjar en ny utbildning till ett nytt jobb förhoppningsvis. Väktare, får erkänna att den förutfattade bilden man har inte är 100 procent positiv av yrkesrollen. Men, det gäller att ska av sig sådana fördomar och ge det en chans. Får även tänka att jag kan göra det bättre, jag behöver inte vara en uppblåst låsas polis som gillar att titta ner på folk. Egentligen är dt nog inte så många som är så heller, tyvärr är det kanske så att det är de som syns.

Skrivit av Joakim   den 27 May -2008


Manöver, givakt, lukt av vapenfett, varm saft, kalla fingrar, tillrätelse av uniform, ak4, väntan, PEK-skjutning och allmänt ”grabbig” stämning. Ja, efter 14 år var man åter i grönt och mycket var sig likt. Dock får jag säga att värnplikten och hemvärnet även har skillnader, vissa ganska stora. Disciplinen var stundtals mjukare än det var i scouterna och ordningen sämre än en förskola . Dock varierade detta väldigt beroende på vem som förde befälet och i vilket sammanhang man var. Men generellt var det kul att se all möjliga sorters människor samlas och förenas i aktivitet. Även om jag blev lite rädd när jag låg på skjutbanan och sköt skarpt med vissa som uppträde som förvirrade pensionärer. Förhoppningsvis blir det att gå soldatprovet i juni, hoppas det är lite hårdare.

Skrivit av Joakim   den 19 May -2008


En ny stad och två nya hobbys...
1. Jocke har gått med i hemvärnets insatspluton.
2. Jag och Jocke har tänkt gå en fågelskådnungskurs, riktigt kul att vara ute och titta på fåglar.

Skrivit av Anneli  den 15 May -2008Skrivit av Anneli  den 15 May -2008


I går lördag var vi i Storforsen. Fast jag har varit där minst hundra gånger är det alltid lika härligt och se hur vatten forsar och porlar genom naturen. Har du inte varit där så rekommenderar jag dig starkt att åka dit, det ligger i Älvsbyns kommun, 3 mil inåt landet från Älvsbyn. Nästa gång vi åker dit ska vi ta med ved för att grilla och göra en heldag i naturreservatet.

Titta in vår fotosida för att se bilder från vår dag i Storforsen

Skrivit av Anneli  den 11 May -2008Skrivit av Anneli   den 11 May -2008


Får säga att det verkligen är skönt med lite värme och ljus. Våren och den kommande sommaren är en mycket skönt period som behövs. Vad som dock grusar vårens skönhet är hur skräpigt det bli. Det är ofantligt hur mycket skräp som göms i snön. Folk vekar tror att en snöhög är det samma som en skräptunna. Sen blir det extra skitigt då all grus som kastats ut på vintern gör att den överblivna snön är mer svart än vit. Ser rent ut sagt, för jävligt ut.

Skrivit av Joakim   den 8 May -2008


Bilen; damsugen, tvättad och de fina sommardäcken på (glänsande nya fälgar). Lägenheten; skurad, damsugen, mattorna bankade och avloppen rensade. Det har med andra ord varit stor städning på alla fronter. Nu är bara Börje som behöver en rejäl badning och avmaskning så är allt tipptopp inför sommaren. Sommaren som föresten kommer älgande med storm kliv mot oss här uppe. I går var det underbart väder. Satte ute och grillade för första gången i år på allvar, dvs inte bara grillade korv.


Skrivit av Joakim   den 2 May -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December