Då ska det vara sommar. Känns dock som lite sen vår. Dock har vi fått fiber indragen nu till huset så vi kan åtminstone surfa snabbt. Planteringen av grödor är i stort sett klar. Det blev rätt många saker i år, allt från potatis til ruccola. Få se om allt kommer att funka och växa upp.

Skrivit av Joakim  den 6 June -2017


Då har det varit midsommar även om det var svårt att tro när det gällde temperaturen. Vi hade stundtals mössa på oss i går när vi firade midsommar.

Inräknat med idag så har jag bara tre arbetsdagar kvar innan det är dags för semester. För en gång skull har vi inget inplanerat på semestern så vi får se vad det blir. Åtminstone åka ut i skärgården och äta en glass.

Skrivit av Joakim  den 21 June -2014


Tackar för gratulationerna. Kul att vi snart ses.

Hasse blev i går av med sina kulor. Det fungerar dåligt att ha en tik och en hane under samma tak. Så det blev Hasse som drog det kortaste strået och går nu omkring med en plast strut runt huvudet, mindre nöjd. Annars går de två pudlarna ihop väldigt bra. Hasse vill bussa mer än vad Tess vill, men så är han ju med en jobbig tonårs grabb.

Odlingen för i år börjar ta form. Tre lådor med potatis, fyra squash plantor och en låda med blandat morot, rödbeta och sallad. Dock har jag två lådor kvar så där lär bli mer av morötterna och salladen. Har även flyttat över jordärtskockorna till en låda och efter tre dagar ser de än ut att trivas i sin nya låda.

Sju dagar kvar att arbeta innan semestern. Närma sig.

Skrivit av Joakim   den 11 June -2014


Många gratulationer från oss i Skäret. Jag hoppas du haft en skön födelsedag . Hälsa familjen, vi ses snart. Kalle och familj

Skrivit av Kalle   den 9 June -2014


Va kul att ni kan följa oss och se Tess fortsatta resa.

Till mor och far och andra i Skåne. Flera bilder som jag tar med mobilen lägger jag upp på något som hetter Instagram. Det är framför allt för nyare mobiltelefoner, men man kan även se bilderna här på internet.

Kolla här.
Jag tror det ska gå genom denna länk.


Skrivit av Joakim  den 7 June -2014


Underbara bilder ska bli roligt att få följa er resa.

Skrivit av Florence Lidén  den 7 June -2014


Ida kommer en dag få nobelpriset, det är jag säker på. Jag vet även vad hon kommer få det för. För att hon upptäcker vilken den allra minsta beståndsdelen är. Hon är så duktig på att plocka sönder saker eller ha i sönder saker. Så bara hon fortsätter kommer hon för eller senare nermontera något till en del som är mindre än kvark eller vad som nu är minst.

Skrivit av Joakim   den 3 June -2014


ska det funka med att se de nya bilderna på Ida. Ska vara 20 st nya bilder. Albumet hetter "nya bilder på Ida". Glömde bocka i en inställning, därför man inte kunde se dem om man gick genom "våran fotosida"


Skrivit av Joakim  den 23 June -2013


Har lagt upp lite nya bilder på Ida. Från ungefär ett år fram tills nu. Valde ut 20 st bilder, finns betydligt fler men man måste gallra lite.

Länk till bilder
https://plus.google.com/photos/113761635334734560091/albums/5890772967507715649?authkey=CI2OnpeNxMGlSA

Går även att trycka på länken "Våran fotosida" uppe i menyn.


Skrivit av Joakim  den 18 June -2013


De två små har mer ocj mer börjat leka. Ibland med mindre bra resultat då Hasse har vält Ida. Men som på videon nedan går det riktigt bra.

Skrivit av Joakim  den 8 June -2013


Det har varit sjukdomar till tussen här. Samtliga i hushållet (förutom Hasse) har åkt på både det ena och det andra. Nu är det dock bättre. Varmt har det blivit med. Så passa varmt så att vi skaffa oss en pool och fyllde upp till Ida. Nedan är en liten video när hon badar.Skrivit av Joakim  den 1 June -2013


Även om inte varje dag har varit varm denna sommaren så får man åtminstone säga att nu är det sommar.

Mina odlingar går det så där med. Skulle behöva ha lite mer tid för dem men Ida slukar ganska mycket tid. Löken verkar vara det som helt har misslyckats. Palsternackorna har kommit men skulle uppskatta att ca 20-30% av fröna har grott. Tur att jag tog i lite extra.

Snart är det Juli och dränering av huset står inför dörren.

Skrivit av Joakim   den 26 June -2012


Ida har aldrig varit specielt förtjust i napp. Det går an när man ska lägga sig för natten men annars, nja.

Händerna har däremot alltid varit populära och nu har hon hittat tummen. Lillan har börjat suga på tummen, säker något som vi kommer få problem med att vänja bort någon gång, men men det då.

PS. Vi har lagt ut flera nya bilder på våran fotosida.Skrivit av Joakim   den 6 June -2012


Nu händer det saker med Hasse... tänderna lossnar och han har börjat se spöken.

Hasse har kommit in i den så kallade spökålderna. I går blev han rädd för ryggsäcken, diskmaskinen och kompostgallret. Allt detta har han sett hundra tusentals gånger. Vi får hoppas att detta snart går över för som det är just nu är det svårt att ställa krav på lillvovven.

Och med Börje är det som vanligt... gammal, trött och lite ont. Inte att förglömma att han är lika glad som vanligt. Vi får se hur länge till han får springa på denna jord...


Skrivit av Anneli  den 26 June -2011


Vi har en fjäril som är riktigt stor och fin. Har testat att fota den hela sommaren men inte fått något bra läge. I går blev det dock ett och fick några bilder på den. Efter ha sökt lite på internet så har jag kommit fram till att det måste vara en makaonfjäril.Skrivit av Joakim   den 25 June -2011


Fastän det har kommit en prins till Mörön så är detta fortfarande kungen. Den blicken han ger på över bilden säger allt.
Skrivit av Joakim   den 19 June -2011


Nu har samtliga potatisplantor tagit sig upp ur jorden. Några veckor till och det är snart dags för att kupa dem. Bara hoppas på att det blir några mandlar värt namnet till hösten.Skrivit av Joakim   den 14 June -2011Idag tog vi oss till stranden. Hemskt varmt så det behövdes ett dopp i det blå för oss alla, vilket det även blev. Dock kallade Anneli mig badkruka och hävdade att jag inte hade varit tillräkligt mycket i vattnet för att det skulle kunnas kallas att dopa sig.

Byggde ett skydd för hundarna så att det skulle kunna ha skugga där de låg. Även jag och Anneli borde ha haft mer av det då vi båda brände oss.


Skrivit av Joakim   den 11 June -2011En text här fungerar lika bra som ett kort, det är ju tanken som räknas och jag är glad att du kom i håg mig :)

Kallt var det säkert i vattnet, han skakade när han kom upp och vi fick torka han med två handdukar samt springa med han för att han skulle sluta skaka.

Dock är det nog varmare nu för vi har haft bra väder nu i några dagar. Har hört att ni har haft en väldigt blixtsäsong där nere. Sånt slipper vi, men så har vi myggen istället.
Skrivit av Joakim   den 9 June -2011


Grattis Jocke på din dag, kortet jag skulle skicka ligger på köksbordet ibland räcker bara inte tiden till fast det kommer ny hela tiden. Du får ha en bra dag, tyckert att simmtränaren är väl påklädd, kallt i vattnet??????
Ha det bra båda 2/ Kram Linda och Lasse

Skrivit av NÃ¥gon  den 9 June -2011


Simma lugnt.
Skrivit av Joakim   den 7 June -2011


Här ska det simtränas.Skrivit av Joakim   den 7 June -2011


Här jobbas det vidare med valpen Hasse. Inkallningen börjar fungera och idag gick vi på stan. Massor med folk och hundar och Hasse var super duktig, han hade bara fokus på mig (och min skinkost).

Jag har börjat simträna med Börje, har köpt vadarstövlar så vi simmar i havet lite då och då... ja Börje simmar och jag tittar på. Simmning är bra för att bygga upp muskler. Börje har tappat ganska mycket på låren bak.

Idag var jag med och räddade en ekorrsunge... En stor kråka håll på äta upp den. Jag skrämde fågeln och som tack från ekorren får jag ett bett i fingret. Ekorren måde i alla fall bra för han sprang sedan glatt vidare.


Skrivit av Anneli  den 3 June -2011Killen har inte alltid så bra koll, igår skulle vi gå ut i trädgården och jag hade med en boll i handen. Börje sprang ut först och hade fokus på bollen. Jag stannade upp för att rätta till en antimyggdraperi som vi har vid dörren. Börje fortsatte ut mot trädgården, men ville inte släppa bollen med blicken, vilket innebar att han sprang framåt men blickade bakåt. Det var inte så bra då vi har en trappa ner från verandan, vilket han helt missade och trillade ner de tre trappstegen. Som tur var skadade han sig inte och var snabbt på fötter igen för att vara redo för bollen.


Skrivit av Joakim  den 30 June -2010Då var det sommar och snart midsommarafton, en afton jag kommer att tillbringa i en bil. Kiruna tur och retur, vilken tur för mig.

Har varit ute och fotat lite, så där finns nu en ny mapp på våran fotosida, sommarbilder 2010. Kommer lägga upp lite mer bilder där, sommaren har ju just börjat.Skrivit av Joakim  den 24 June -2010


Idag är jag hemma för jag har problem med ryggen, det är dock övergånde så i morgon ska jag nog vara tillbaka som vanligt igen.

Jag har fotat en underbar bild på Börje, han vet hur man njuter av livet!


Skrivit av Anneli  den 10 June -2010


Jag har växt upp i västerbotten men har aldrig sett så mycket mygg samtidigt i hela mitt liv som i går kväll.

Nu bor vi dock i norrbotten och dom säger att det finns mer mygg här men oj oj så mycket mygg vi hade på vår tomt i går.

Jag bifogar en bild den visar endast en få tal av de små blodsugande liven. Tur man har ett hus att gömma sig i =)
Skrivit av Anneli  den 10 June -2010


Idag har vi varit och hämtat humle hos en kollega i Sävast. Börje ska få dem till sin rastgård så har får härligt skugga när solen ligger på.

Annars rullar det mesta på i Mörön, Jocke har röjt på framsidan så det börjar bli riktigt fint.

En vän till mig, Maria-Pia som har börjar jobba på mitt jobb bor hos oss nu och ett tag framöver tills hon hittar någonstans att bo.

Heeej så länge

Skrivit av Anneli  den 5 June -2010


Jag måste skiljas, skiljas från en av mina favoritgrytor. I det nya köket ska vi ha induktionshäll och då måste ju grytorna vara magnetiska, det är inte min favoritgryta. Kommer ihåg första gången vi sågs, det var i Örebro i en secondhandbutik. Ägaren till butiken, som för övrigt är Jalla-jallas pappa. ja ni vet den lustiga utländska manen med lite ölmage, han sålde denna gryta till mig, kompispris, 50kr. Sen har grytan tjänat mig väl och skänkt mig många goda matupplevelser. Nu måste vi dock gå skilda vägar. Jag hade kunnat slänga grytan, eller skänka den till en secondhandbutik, men det hade känts grymt och mycket taskigt mot denna trotjänare. Så nu söker jag någon som kan ta över denna mycket trevliga och behändiga gryta. Grytan är grepvänlig, bränner sällan maten och tämligen lätt så att man kan ”slunga” maten om så önskas. Känner du att du vill ha denna gryta och att kan ta väl hand om det, då är du personen jag söker.

Skrivit av Joakim  den 25 June -2009


Nu är ikea köket beställt. Imorgon ska vitvarona inhandlas. Om en vecka flyttar vi våra saker... Nu börjar alvaret.

Det ska blir så kul.

Skrivit av Anneli   den 21 June -2009Det har varit mycket få inlägg på sistone från min sida. En teori jag har är antal inlägg har ett samband med temperaturen utomhus. Och kurvan ser ut att desto varmare det blir desto mindre inlägg. Som tur har det varit tämligen svalt i helgen så därför detta inlägg kommer till.

Det är Nato övning här i Luleå, eller rättar sagt på F21. Det dundrar flyggplan här titt som tätt, plus här ska komma såna där civilolydnads typer som ska bråka. Livat värre i lugna norrland. Har varit och fotat lite i all fall på några av flyggen. Dock är skyddsvakterna lite på hugget vilket försvårar bra foto. (har ju inte skramlat ihop till ett bra objektiv än). Så kolla in på vår fotosida, där har jag lagt upp och kommer lägga upp foto under veckan.Skrivit av Joakim  den 7 June -2009


Nu har Jocke ntligen fått sina jobbkläder och snart blir det jobb...kanske med tjänstehund i framtiden :)

Skrivit av Anneli  den 22 June -2008


Vi stormtrivs i Luleå det är en härligt stad mycket natur, hav och skärgård. Skärgård är något jag inte har upplevt tidigare, det är hur fint som hällst där. Annars börjar livet i Luleå ordna upp sig. Jocke har jobb, jag har jobb och kommer ev. få jobb på ICA nord. Börje lever och har det gott och ev. är det en till hund på väg... den som lever får se.

Här om dagen var vi på stranden en sen kväll och tog lite bilder...

Skrivit av Anneli  den 22 June -2008Skrivit av Anneli  den 22 June -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December