En stor grej, åtminstone för oss. Frida sov i dag till 08:30. n sådan sovmorgon har vi inte upplevt tidigare. Dock tveksamt om hon kommer sova nu som vanligt vid 11:00. Blir nog en senare lunchvila idag. Troligtvis kommer den försvinna men jag hoppas att det kanske dröjer något halvår till.

Annars så är det regn och svala temperaturer här. Kanske att den gula gräsmattan blir grön.

Skrivit av Joakim  den 6 August -2018


Och förhoppningsvis normala temperaturer. Vi har så här i slutet av värmeböljan köpt en AC till tjejernasrum. Kanske en aning sent men sen å andra sidan tror jag att sådana här varma sommar kan komma tillbaka tidigare än vi tror. Nog bara att vänja sig vid höga temperaturer framöver.

Skrivit av Joakim  den 1 August -2018


Det är augusti, en rätt kall augusti. Så kaminen fick träda i tjänstgöring, en aning tidigare än jag hade trott.

Just nu är allt bara en väntan här hemma på familjemedlem nummer fem. Annelis mage är bra rund och babyn ska vara klar. Nu ska bara Annelis kropp göra sig klar för att ploppa ut den lilla kotten.

Jag sprang hamnmilen i Luleå i veckan. Det var 10 jobbig kilometer där jag misslyckades en aning med att lägga upp loppet taktiskt. Gick ut för hårt och storknade vid ca 6 km. Men finslipade ändå personbästa på milen, den nya tiden är 48 minuter och 3 sekunder.

Skrivit av Joakim  den 20 August -2016


Storm är kanske att ta i men i går så var det blåsigt värre. Bara 16-17 grader med och ingen sol så det kändes verkligen som att sommaren var över. Nu tror jag nog att det kommer komma några varma dagar till men det är tydligt att vi har passerat sommartoppen.

Jag fick för övrigt även en så kallad "feberattack" i går. Vet ej jag hade feber men i går kväll blev jag dålig och hade ordentlig frossa på kvällen. Gick och la mig vid 19 i går och gick upp vid 08 tiden i morse. Så bra med villa och några Alvedon har tagit bort det. Känner mig bara trött i kroppen idag, ingen huvudvärk (än).

Skrivit av Joakim  den 9 August -2016


24 augusti och man sitter åter framför datorn på jobb. Varit en härlig men stundtals jobbig semester. Sista veckan blev det med riktigt fint väder, något som man annars inte har varit bortskämd med denna sommar. Får hoppas att hösten fortsätter i denna veckar trend så man hinner ladda upp inför vintern. Skörda även de första morötterna i går för säsongen. Funderar även på att kolla in potatisen om den måhända är klar.

Skrivit av Joakim  den 24 August -2015


Då var vi inne på den andra semesterdagen för i år. Helgen började med regn men både i dag och i går har varit helt ok.

Har tagit och rivit ner fyra lager på skorstenen idag. I morgon ska vi mura upp dem igen med nytt tegel. Joel kommer och hjälper mig med jobbet. Förhoppningsvis med gott resultat.

Har även här på semestern tagit och plockat blåbär. Riktigt bra blåbärsår, det bästa sen vi har flyttat ut till Mörön. Hade tänkt att jag ska ge mig ut på torsdag igen och plocka en hink till. Gitt att ha i frysen.

Skrivit av Joakim  den 4 August -2015


Så fin bild på Ida när hon sitter och fikar i blåbär skogen.

Skrivit av Farmor  den 17 August -2014


Då var det snart dags för den sista veckan av semestern detta år. Vädret har i dagarna varit helt underbart och jag ångrar inte att vi detta året valde en sen semester.

Skrivit av Joakim  den 25 August -2013


Gick i tankarna på att införskaffa mig ett olivträd. Och vips när jag var på Coop så fanns där träd på rea, halva priset. Så jag klapp till och är nu ägare av ett olivträd. Där var rotskott som jag satte över i separata krukor. Så går allt vägen blir där fyra stycken olivträd från ett. Vintern blir den första utmaningen och klarar de bara den så tror jag det kommer gå bra.


Skrivit av Joakim  den 20 August -2013


Två veckor kvar på semestern men det känns redan nu som att man börjar förbereda sig på att åter träda i tjänst. Sommaren har med börjat tappa fart och mer och mer av höst smyger sig in. Är dock inte allt för deppig över det då hösten är en fin period.

I natt sov Ida i öppen spjällsäng för första gången. Vissa problem var det att få henne att somna, tog ca en och en halv timme. Få se hur det blir i kväll.

Hon har även börjat springa och trilla här titt som tätt. Tror att hon har börjat överskatta sin förmåga att gå i trappor och dyl. Än så länge har det bara blivit bulor och blåmärken. Hoppas att det stannar vid det.Skrivit av Joakim  den 16 August -2013


Det börjar komma mer och mer ljud från den lilla nu. Här är en video med henne i högform.


Skrivit av Joakim   den 29 August -2012


Till lunch fick Ida en gurkbit i halsen... Hon fick inte upp den själv så vi fick rycka in och hjälpa henne. Huva ganska otäckt! Men det var ingen större fara hon fick luft hela tiden.

I natt kl. 04:00 lärde sig Ida något nytt, hon började nämligen prata. Inte riktiga ord men det hon säger liknar väldigt mycket "thaithai".

Och så blev vi påminnda av svärmor att Ida faktiskt blev 6 månader i går. GRATTIS till värden bästa Ida!


Skrivit av Anneli  den 29 August -2012


Det märks tydligt att det går mot höst. Vid 21:00 tiden skymmer det nu och det är ju bara en försmak över hur det kommer bli.

Ida har nu börjat växa ur storlek 68 och vi får så smått plocka fram storlek 74. Tjejen blir stor.


Skrivit av Joakim   den 26 August -2012


Ska det skrivas mer. Kom till insikt i går att det är ju nu som jag ska skriva här. Under Idas första år händer det ju en hel del och det kommer ju bli kul i efterhand att läsa. Förvisso har vi häcken full men nog ska där finnas någon lucka att skriva.

Ida är nu snart sex månader och äter för fulla muggar. Mat som vi mosar med gaffel sätter hon i sig, typ potatis och kokt fisk. Även hela bitar av gurka eller kokta morötter går bra.

Hon har börjat åla sig fram på golvet och det är väldigt nära innan hon kommer börja krypa.
Skrivit av Joakim   den 25 August -2012


Tacks själv för sällskapet och hjälpen med dräneringen. Alltid trevligt att få höra lite skånska här uppe. Dränneringen blev bra och jag har bara den översta listen kvar. Fick vänta lite med den eftersom de målasde huset här precis. ska ta och fota när det blir klart och lägga upp här.

Ha det fint så ses vi snart hoppas jag.

Skrivit av Joakim  den 3 August -2012


Vi har gott om rönn på tomten som vi nu har börjat skoga lite i. Anneli gav sig vilt på dem med häcksaxen och nu är en del av rönnbärs-häcken ordentligt nedskuren. Passade på att plocka lite av bären och bakade ett bröd med rönnbär i. Blev en aning hårt och beskt men faktiskt helt ok i alla fall.

Så här var receptet jag utgick i från:

5 dl rensade rönnbär
2 morötter
1/2 l vatten
1 tsk anis, kummin eller fänkål
50 gr jäst
1 tsk salt
¾ kg rågmjöl (fick ta 50% vanlig mjöl)

Har mer bär jag ska använda till saft/dricka. Ska bli kul att se hur det blir.

Skrivit av Joakim   den 30 August -2010Då är där några semesterbilder uppe på våran fotosida. Dock blev det inte så många, får skylla på regnet som störa flera av dagarna.Skrivit av Joakim   den 22 August -2010Efter några stundoms varma, stundoms blötta dagar i skåne är vi åter på norränska mark. Huset stod kvar och det mesta var sig likt. Road trippen blev på si så där 280 mil. I jämförelse kan man titta på Höganäs till Madrid som är en sträcka på 260 mil. Så, åter igen kan vi säga, Sverige är långt. Vad som även blev sagt på vägen hem var, ”detta är sista gången vi kör”. Så vi får se om de blir tåg nästa sommar eller hur det bli. Dock har vi sagt, sista gången förut så man ska aldrig räkna bort bilen.

Nu ska vi gå och äta surströming, frivilligt. Gott? Tjaa, rutten fisk, vad mer kan man säga.


PS. I morgon ska jag lägga ut semesterbilder.

Skrivit av Joakim   den 21 August -2010


Glad i hågen hittade jag vildhallon bara några hundra meter från huset. Men shit vad de var fulla med mask, inte heller våra "tama" hallon på tomten hade klarat sig utan var proteinberikade dem med. Så det blev bara några tiotal som man plocka och stoppa i munnen direkt.

Har köpt 10,6 ton jord som ska ut på framsidan. Trodde det skulle bli en lätt match att få ut men icke sa mina värkande muskler. Att rensa bort de sista stubbarna, de mindre, de stora tog de med maskin, visade sig även vara segare än vad jag trodde.

Skrivit av Joakim   den 4 August -2010


Vad fint köket blev, roligt att se resultatet av den lilla röra som rådde när vi hälsade på!

Skrivit av Jonna  den 30 August -2009


Då har man så smått börjat jobba. Har de senaste tre dagarna gått på city och visat upp mig. Jäkla mycket gående fram och tillbaka och upp och ner i trappor. Så är lite trött i bena och knäna idag.

På lördag ska vi ta och röja byggskräp här hemma. Planerar att köra fyra fem lass till soptippen så vi blir av med skitet.

Har lagt upp nya bilder på köket, fota i dag av Anneli. Nu är det nästan klart. :)


Skrivit av Joakim  den 27 August -2009


Nu har vardagen landat i Mörön och det känns helt underbart! Livet rullar på jag åker buss till jobbet vilket fungerar helt ok.

I veckan har ett kök börja växa fram med hjälp av svärfar, svåger och far. Vilken tur man har familj =)

Idag har Jocke besökt doktor Bengtsson för att få veta resultatet av alla cellgiftsbehandlingar. Allt ser jätte bra ut. Han kommer väl undersökas i några år till. Men nu kan man nog säga att han är frisk *JIPPI*

Och bilder är på väg, men ack ibland har man inte tid med någonting =)

Skrivit av NÃ¥gon  den 20 August -2009


Regn, törstsläckare till de nödstälda, livsgivare till allt grönt som växer, jordens blod men förbannat tråkigt att ha på sin semester. Det har regnat störe delen av tiden här nere i tropikerna. Men men, vi får mysig tid tillsammans inomhus.

Skrivit av Joakim  den 23 August -2008


Nu har 150 mil tillryggalagts och vi befinner oss i söderland. Något av det första vi gjorde här var att bada men tyvärr så är vi nog lite för sent ute. Vattnet var ungerfär som vid Luleå.
Skrivit av Joakim  den 19 August -2008


En natt till, sen semester. Härligt, här ska det slappas. Eller jag först köra bil genom större delen av Sverige, sen slappa.

Skrivit av Joakim   den 15 August -2008


Har Jocke varit i slagsmål?

Nä, för några dagar sedan fick han en allergichock. Kroppen svullnade upp här och där och bland annat läppen. Vi vet fortfarande inte vad det var som orsakade allergin.

Skrivit av Anneli  den 9 August -2008


Det vill säga Luleåkalaset. Ett organiserat festeri och fylleri alá svensk sommarstad. Gick igenom området på fredag dag, köpte mig en langos som jag frossade i mig för sedan må riktigt illa. Aldrig mera langos för min del. Det vill jag lova. Arbetade på hotellet både fredag och lördagsnatt och det var än så länge de värsta nätterna som jag har gjort. Stundtals hade där varit mer arbete än vad man hade kunnat klara av om man var två personer. Nu var jag själv och de var 200% tempo hela tiden. Ändå lyckades jag inte hålla helt ordning och reda på alla fyllerister som ranglade omkring på hotellet. Men jag gjorde mitt bästa och de skador som uppkomma vara bara materiella och inte så stora.

Snart är det semester, härligt.

Skrivit av Joakim   den 4 August -2008


Tack,tack

Så här såg vår dag ut:
Jocke hade planerat hela dagen och vår första anhalt var tänkt att vara skärgården i Luleå för att sola och bada på dagen. Men vi kom inte med båten som han hade planerat att vi skulle åka med. Det stod 250 personer i kö och båten tog endast 125 personer. Så det blev en strand på fastlandet istället och det funkade lika bra.

Vid fyra tiden på e.m. checkade vi in på ett hotell, ni kanske kan gissa vilket. Jocke hade bokat bröllopssviten och den var jätte mysigt. Sviten hade bubbelpool som vi bubblade i eftermiddagen.Jocke gjorde de traditionella misstaget att äta för mycket på restaurang så han inte orkade några jordgubbar och choklad i poolen.

Tack för en väl planerad och lyckad bröllops dag, Jocke =)

Skrivit av Anneli  den 1 August -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December