Då har Ida fått känna på hur ett getings stick känns. Vid inlastning av matvaror efter veckohandlingen bestämde sig en geting för att uppvakta Ida. Tyvärr han jag inte fram och ta bort getingen innan den stack. Eftersom det var det första sticket var jag orolig för eventuella allergier men inget sånt uppkom och det svullna knappt upp på henne där den stack.

Skrivit av Joakim  den 21 September -2015


Vi grillade i lördags, kanske årets sista grillning. Skönt med några sådana här varma höstdagar, framför allt nu när sommaren var så magisk så vill man ju gärna trappa ner lite successivt.

Det har varit dåligt med fotografering på sistone. Förklaringen är att jag har sålt min mobil så har ingen bra kamera just nu. Ska köpa ny mobil men det kan dröja två, tre veckor till innan jag kommer slå till. Så fram tills det är det stiltje.Skrivit av Joakim  den 8 September -2014


Den internationella mat marknaden, som vi besökte i Ängelholm, var i stan i helgen. Hela familjen var på plats i går och vi frossade vilt. Mycket gott. Köpte hem fransk salami, spans ost, italienska kakor och oliver. Var verkligen en dag för smaklökarna igår.


Skrivit av Joakim  den 8 September -2013


Jakten har dragit igång här uppe. Det får den lustiga effekten att älgarna söker sig från skogen mot byn. I morse när jag tog en morgonprommis med Hasse innan jobb vid fem tiden så såg vi sex vuxna älgar och en kalv. En av älgarna var bara ett tiotal meter från tomten. Som tur har jag satt upp skydden runt äppleträden, hoppas bara att de räcker.

Det har även kommit lite spammeddelanden här på denna sida. Få se om det fortsätter, i så fall måste jag nog lägga in någon mer spärr när man postar inlägg.
Skrivit av Joakim  den 5 September -2013


För denna höst/vinter blev det premiär i pelletsbrännaren i natt. I går morse hade vi 16 grader inomhus när vi gick upp. Något som låg till grund för vårat beslut att dra igång eldningen. Dock fick jag in så att det bara blir nattetid. Jag är ju den snåla finansministern här hemma som håller i slantarna (ibland). Så i natt eldade vi. Snart blir det väl även att det måste eldas dagtid här. Annars går elpatronen för mycket.

Skrivit av Joakim   den 25 September -2012


...och trillar.

Den lilla har blivit duktig på att ta sig från sittande till knästående till stående. Tyvärr för henne har hon dock inte kolla på hur man står än, så om man inte håller henne trillar hon på ändan igen.

I dag var vi på babysim igen efter ett uppehåll på sommaren. Det gillade hon.

Skrivit av Joakim   den 23 September -2012


Lillan har fått sina första tänder. I underkäken har där börjat komma fram en tand och sidan om ser det ut som där är en till på g. Eftersom de är nertill är de svåra att fora så någon bild har vi inte än. Men det kommer, var så säkra.


Skrivit av Joakim   den 21 September -2012


Vi har alltid sakt att Ida inte har riktigt tid att sitta. Men nu tar hon sig tid... hon sitter och leker för sig själv i flera minuter och är så fin!

Hon forsätter att dra sig upp. Nu är hon super duktig på att stå på knäna så nu jobbar hon sig vidare uppåt. Med lite stöd från mor ställde hon sig upp idag.

Dock har Ida fått sin första förkylning, lite feber, lite hostig och snuvig men hon kämpar på som vanligt =)


Skrivit av Anneli  den 16 September -2012


Igår kom en traktor förbi och satte upp pinnar längst vägkanten för den kommande snöplogningen. Ett tydligt hösttecken här uppe. Såg tranorna igår så än dröjer de sig kvar men det måste vara på håret. Natten mellan nionde och tionde var det föresten även årets första nattfrost, så nu är squashen borta för i år.

I vanlig takt går Ida på som vanligt. Det är full fräs konstant.


Skrivit av Joakim   den 12 September -2012


Vi har varit i skåne och haft en riktigt skön semester! Träffat goa vänner, släkt, familjen. Vi fick även en natt på hotell utan Ida farmor och farfar rykte in och tog en natt. Super skönt att få sova en hel natt men nog saknade jag Ida super mycket!

Väl hemma har Ida en ganska gnällig dag idag, jaja tänker jag hon är i något utväcklingsstadium... Lite senare under dagen står jag och diskar Ida kryper om kring i köket. Plötsligt står hon på knäna! Hon har dragit sig upp med hjälp av en leksak, i nästa sekund trillar hon och blir JÄTTE arg över att hon trillat. Helt otrolig tjej har vi!

Skrivit av Anneli  den 10 September -2012


Efter 5 månader har äntligen vindarna vänt och jag mår mycket bättre, inge illamånde, ingen huvudvärk och mycket mer energi.Underbart!

Jag jobbar till och med 100% nu.

Nästa vecka ska vi till barnmorskan för den andra kontrollen och den 14 oktober ska vi göra ett till ultraljud eftersom bebisen var så liten när vi gjorde det första.

Beräknat datum för bebisen är 22/2 2012.

Ps. vi har äntligen bestämt oss för att göra om vår toalett. Duschen ska ner i källaren för då blir toan på markplan lite rymligare. Svenska norrbygg AB är det som ska hjälpa oss.

Skrivit av Anneli  den 29 September -2011


Nu har vi haft två frostnätter i rad. Väldigt vackert på morgonen. Har länge trott att tranorna har dragit söderut men de har överraskat mig flera gånger och är fortfarande kvar. Få se hur länge nu när frosten börjar komma.


Skrivit av Joakikm  den 19 September -2011


Nu finns det fler bilder på utsällningen på våran fotosida.

Skrivit av Anneli  den 17 September -2011


Hasse har varit utställning i helgen och vunnit priser. Han kom till final och där blev han femma, av si så där ett 40-tal hundar.

Tävlingen var dock enbart en inofficiell men ger ändå en liten fingervisning om framtiden.


Skrivit av Joakikm  den 4 September -2011


Då har det fotas lite mer. Har varit ledig fyra dagar denna vecka så har haft tid för lite annat än bara jobba.

Älghonan som brukar springa hos oss har varit borta hela sommaren. Men nu så här lagom till hösten och jakten har hon dykt upp igen, nu med en ny kalv. Får väl se om hon kommer vara här till vintern och mumsa av våra små träd.

Bilden hittar ni på våran fotosida. (Länk finns i menyn ovan)

Skrivit av Joakim Bengtsson   den 29 September -2010Idag har jag blivit plågad och får för det betala 1500 kr, härligt värre. Lagade två hål och fick veta att jag troligtvis måste dra ut min ena visdomstand i framtiden. Detta då den växer fel och för långt.


Skrivit av Joakim   den 27 September -2010


I dag körde vi de sista trädgårdsavfallet.

Så nu är trädgården klar för vinter vila, mycket mer jobb väntar till våren, men det är till våren det.

Nu ska vi vila ett tag och sedan börja tapesera i hallen och tv-rummet.... Men som sakt först vila =)


Skrivit av Anneli  den 25 September -2010


I helgen gjorde Anneli sin första löpartävling. En mil på Ormberget (mycket kuperad). Tiden blev 55:50 och hade kunnat vara lägre om vi inte hade överladdat i förberedelserna. Hon gick hårt ut, för hårt och efter 3 kilometer hade hon redan nåt hög puls. Så disponeringen av energin blev inte optimalt. Något vi har dragit lärdom av och ska förbättre till nästa gång. (Jag e hennes coach:) ) Själv satsar jag på att till nästa år kunna ställa upp och springa en mil på Ormberget. Tiden blir oviktigt, bara jag springer hela sträckan.


Skrivit av Joakim   den 12 September -2010


... Jocke, mamma, pappa och Sofia för en super bra present, jag är väldigt nöjd med mina glasögon.

Tack min älskade man för din kommentar!

Pressenten från familjen i Skåne kommer att inhandlas till våren när vi har planerat vår trädgård lite mer. =)

Skrivit av Anneli  den 10 September -2010


När Anneli fyllde trettio fick hon pengar för nya glasögon från mig och familjen Retamal. Nu är glasögonen på plats. Nedan kan det vackra beskåda, ja samt glasögonen.


Skrivit av Joakim   den 9 September -2010


Nu har jag lagt ut några bilder på huset, flera av dem är äldre bilder från föra året. Kul att se hur köket en gång såg ut. Ska fota mer aktuella bilder successivt och lägga ut.

Har varit ute och plockat sandsopp. Rekommenderar starkt denna svamp. Den är vanlig och man behöver inte leta så mycket. Om man sedan torkar den blir den fin fin. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandsopp)

PS, såg en örn sväva över huset igår. Tyvärr var jag inte så snabb med kameran så när jag fotade hade den tagit sig en bit.


Skrivit av Joakim   den 7 September -2010Då det har kommit önskemål om bilder på huset har jag nu börjat att fotografera detta. Dock har vårat mindre objektiv gått i sönder så bilderna blir lite konstiga då det inte fungerar så bra att fota inomhus med ett teleobjektiv, blir lite för mycket närbilder av det hela. Ska se om vi inte har några äldre bilder att lägga ut med, tex hur köket såg ut innan renoveringen.


Nedan är inte en bild på huset utan på mitt rönnbärsbröd, som för övrigt blev gott.


Skrivit av Joakim   den 3 September -2010


Ensam hund eller ensamhund, ett mellanslag skiljer men det blev rätt olika innebörder. Givetvis är inte Börje ensam, han har ju oss som skämmer bort han.

Det var frost igen i morse, andra natten nu och nu börjar det verkligen dra mot vinter här. förvisso har vi haft underbara höstdagar här och jag tycker denna tiden på åter är väldigt skön, inte för varm eller för kallt och inga mygg eller knott i skogen.

Ska jobba natt denna kommande natten. Har blivit en hel del dag jobb den senaste tiden men nu är det dags att börja med nätterna med. Få se hur det bli, hoppas i alla fall på en lugn natt i natt.


Skrivit av Joakim  den 25 September -2009


Som Anneli skrev, vi fick lämna igen Pia, eller Kia, eller vad hon nu hette. Vi skaffa henne för att hon skulle vara ett sällskap till Börje men tyvärr visade sig att de två inte direkt trivdes ihop. Har väl mer och mer kommit fram till att Börje är en ensam hund så vi behöver nog inte bry oss om annat hundsällskap till han, så länge vi ger han sällskap, bollar och mat så är den killen nöjd.

Nu har han fått en hundgård med, dock har han inte fattat hur man går in i hundkojan än, men det kommer nog.


Skrivit av Joakim  den 23 September -2009


Nu bor Pia i Boden igen... Vi fick äga Sveriges mysigaste schäfer i nästan två veckor.

Jo det var vi som gjorde valet att lämna tillbaka henne.

Varför? För hon och Börje inte gick ihop.

Det känns jätte synd men också skönt för Börjes skull.

Skrivit av Anneli  den 21 September -2009


Då har den kommit som en tecken om komma skall, första frostnatten. Var natten mellan tors-fre (17-18/9) som tempen gick ner under noll, minus noll komma nio rättare sagt.

Idag fick vi även första trubblet med pellets brännaren. Precis när jag skulle åka till jobb så kom Anneli ut och sa att det var rök i hela källaren. Av någon anledning jag inte vet än så brann det mer än det skulle i brännaren och all rök kom inte ut genom skorstenen. Dock var det ingen fara och vi stängde bara av brännaren. Får undersöka det när jag kommer hem.

Arbetar på Smedjan idag förförsta gången. Än så länge är det lungt ocj jag hoppas att det håller i sig.Skrivit av Joakim   den 19 September -2009


Nu har Pia kommit till oss. Det blev många vändor med hennes namn. Vi ville döpa henne till Saga men insåg att det blir nog för svårt att döpa om henne till det.

Den tidigare ägaren kallade henne Kia, så då ska vi kalla henne Pia. Väldigt lika och hon lyssnar på namndet så det är bra.

Annars går det bra. Hon är väldigt trygg i sig själv, lite små bråk har det varit mellan dem men inget större mer alvarligt, hon anpassar sig allt efter som till oss och jag tror detta kommer bli jätte bra. Vi har fått en bra start i alla fall nu ska alla lära känna alla =)

Skrivit av Anneli  den 12 September -2009


Å det var inte dårligt bowlat!

Ang. hundraserna så har vi funderat och grubblat jätte mycket. Jag är nog fortfarande intresserad att ha en pudel i framtiden. Jag har inte gett upp hoppet =)

Men just nu behöver vi en tik som kan tycka om Börje och att de kan få utbyte av varandra. Jag tror Saga (vi ska döpa henne till det) kommer att bli en bra flickvän till Börje. Men det som lever får se ;)

Många kramar

Skrivit av Anneli  den 7 September -2009


är löst…

Först fick jag uppgifter att det skulle vara en Karl-Johan och glad i hågen blev jag när jag fan sju till. Dock visade sig efter noggrannare studier att det inte var någon Karl-Johan, förutom en och den var så angripen av larver så det gick inte att äta. Så sju blev noll och vi gick ut och plockade lingon istället.

Skrivit av Joakim   den 6 September -2009Någon pudel blev det inte, men får säga att schäfer var väl inte mitt första val direkt heller. Dock verkar denna schäfer var sansad för sin ras så det kan gå bra. Vi få se om tre, fyra veckor.

Vi har svampar i våran trädgård och de rackarna växer så det knakar. Flertalet är oätliga men jag undrar om vi inte har en Karl-johan. Fota den och lägger ut bilden här för identifiering. Någon som vet vilken svamp det är?

Skrivit av Joakim   den 5 September -2009


hEJ!

Mysigt med en hund till, schäfer är ju lite motsatsen till pudel så jag antar att du inte lyckades övertala Jocke.. =)

Ja, och bra jobbat med tsv-anställningen! Visst är det skönt att veta att man sitter ganska säkert (peppar peppar). Har just gjort min bästa bowlingserie (202poäng!) så jag är mkt nöjd!

Ha det så bra! Kramis

Skrivit av Jonna  den 4 September -2009


I går, den 3 september 2009 blev alla hantverkarna klara med vårt kök. Ganska precis två månader tog det att få ett hel renoverat kök.

Vi har dock kvar lister och annat fin lir.

Vi tackar Svenska norrbygg AB
El i fyrkanten
Aqua i norr

Det blev ett dyrt kök men vi är super nöjda med resultatet.

Titta gärna förbi på en kopp kaffe.

Skrivit av Anneli  den 4 September -2009


Jag Anneli Bengtsson Lee har fått mitt livs första tillsvidare tjänst. UNDERBART!!!

Från och med 1 november 2009 har jag en tillsvidare tjänst på miljökontoret i Luleå kommun.

Skrivit av Anneli  den 3 September -2009


Vi ska få till ökning i familjen. Nä det är inget barn. Det är en hund som heter Kiara.

Hon är en schäfer på 5 år och bor för närvarande i Boden.

Vi ska ta henne på prov en månad för att se om alla tycker om varandra i den nya flocken.

Skrivit av Anneli  den 1 September -2009


Jo det var inte mycket i ordning när ni var här. Men bättre än idag ska det oxå bli =)

Många kramar

Skrivit av Anneli  den 1 September -2009


Det borde sluta väldigt illa för boxern skull, det vill säga TV-boxern. Upptakten varför det hamnade en deciliter vatten i boxern var att vi har en blomma på TV som jag vattnade, en aning för mycket. Vattnet som inte fick plats tog sin väg ner längst med skärmen på TV och hamnade till slut i boxern som stod nedanför. Detta upptäckte jag inte direkt utan vattna de lugnt vidare resterande växter. Hörde dock ett underligt ljud och lokaliserade det efter ett tag till boxern som nu hade både en deciliter vatten i sig plus ström då den stod på ”standby”. Det var att tömma ut och blåsa med hårtorken på den ofriviligt badade elektroniken. Samma kväll efter att boxen hade fått stå och torka och vila så testade vi om det funka, hade inte stora förhoppningar, men döm till vår förvåning så funkade den fint fint. Så ny har vi en fungerande och nybadad TV-boxer.Skrivit av Joakim   den 14 September -2008Google har lanserat en egen webbläsare i dagarna som jag tog ner och testa. Inte allt för överaskande så läser och visar den html-kod på annat sätt än vad Explorer gör (Microsofts webbläsare). Så det börjar verkligen dra ihop sig för en omstruktuering av denna sida så att den ser bättre ut i fler webbläsare och i fler upplösningar. Få se när där kommer tid loss, just nu är det ganska mycket jobb för G4S.

Skrivit av Joakim  den 3 September -2008


Nu sitter jag i Umeå och har börjat ett nytt jobb. Det är meningen att jag ska jobba på ICA ett tag framöver =)

Jobbet känns jätte kul, vi är uppskattade av handlarna och det gäller att bygga upp något nästan helt nytt så jag tror detta kommer att bli jätte bra.

I morgon bär det av till ICA HV i Solna.

Skrivit av Anneli  den 2 September -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December