när man har småbarn. Försommar blev kassommar som blev regnhöst och nu väntar vi på en vinter. Minusgrader i går natt så idag blev det att dra igång pelletsbrännaren. annars har det varit en ganska mild höst i år men ack så regnig.

Trädgården har i stort sett gjorts i ordning för vintervillan och det är bara någon enstaka kruka som ska tömmas. Älgarna har gjort nattliga räder år och ett av äppleträden tog ganska mycket stryk. Det är "Annelis" träd, det som är störst. Hade bara nät till tre av de fyra träden som det blev utan och tog smällen. Bättre det än det minsta trädet, för det hade nog strukit med i så fall.

Oh ja, vi har blivit med altan under sommaren.

Skrivit av Joakim  den 18 October -2017


I går var "den lilla" två månader. Tiden går fort och hon växer bra. Nacken börjar bli en aning stabil nu så att hon själv kan hålla upp huvudet. Intervallerna mellan matningarna har även dem vuxit från 2,3 timmars till 5,6 timmars. Hon överraskar även i bland med att dra ända upp till 8 timmar mellan, något som uppskattas när det är på natten. Både Anneli och jag har nu börjat jobba deltid.

Nattetid börjat det nu bli standard med minusgrader, så den första snön är nog inte så långt borta.

Skrivit av Joakim  den 28 October -2016


Har jag inte skrivit för att det har hänt för lite i livet? Nej, tvärtom det har hänt för mycket. Babyn som nu heter Frida bestämde sig för att komma ut den 27 augusti med buller och bång. Får säga att båda förlossning och eftermälet gick rätt bra. En infektion i lillan som gjorde att vi fick stanna kvar en vecka på sjukhuset.

Svärfar har under september blivit sjuk och fick ligga på NUS. Nu är det dock så sakteligen på bättringsvägen och jag hoppas att han snart vaknar så han kan få träffa Frida.

Annars har det börja bli kallt och vi har haft flera frostnätter här nu. Funderar på att i dagarna dra i gång pelletsbrännaren. Börjar bli lite kallt även inomhus nattetid.

Skrivit av Joakim  den 12 October -2016


Idag har vi två hantverkare som kliar sig i huvudet och försöker installera en kamin till oss. Få se hur det slutar men på ett eller annat sätt ska vi väl få in något. Annars har det varit finna höstdagar här i veckan. Dock frost på mornarna så det närmar dig vinter däck.

Skrivit av Joakim  den 14 October -2015


Det har varit några frostnätter nu och den som var i natt var en ordentlig en. I morse var det runt minus sex grader när vi vakna. Blev att städa av och smörja upp pelletsbrännaren i dag. Så nu är den i gång, får se om det blir på "heltid" eller om det blir varmare framöver och vi kanske stänger ner den igen.

Skrivit av Joakim  den 6 October -2015


Då har det varit en längre tids frånvaro här från min sida. Dels har det varit på grund av att sajten inte har funkat som den ska men även att det har varit fullt upp i livet.

Det har snöat för första gången denna vinter säsong. Smälter dock i dag och högst troligt är snön borta innan veckan är slut.

Vi drog även i gång pellets värmaren i går. Det var 17 grader i köket på mornarna så vi ansåg att det var dags.


Skrivit av Joakim  den 20 October -2014


Denna helgen är Ida borta från oss en längre tid, det vill säga en dag (fre fm till lör em). Tidigare har det sträckt sig till en kväll. Jag tror hon har superkul med mormor och morfar.

Hon når allt längre och längre upp som framkommer av bilden nedan. Vad som tidigare var "tryggt" måste man nu ta i beräknande. Vilket man ibland missar.

Skrivit av Joakim  den 26 October -2013


att starta upp pellets eldningen för i år. Efter det att vi hade 16,5 grader när vi steg upp i förgår bestämde vi oss för att starta upp pannan. Så nu är det varmt och skönt där hemme.


I lördags bakade även Ida och Anneli. Det blev en super god chockeladkaka.

Skrivit av Joakim  den 21 October -2013


Då var det dags för några första.

Den första snön har fallit denna vinter. I går fall det lite snö som aldrig lade sig och idag föll det lite snö under natten som lade sig så pass mycket att än (klockan 13:00) är det vitt på marken lite grann.

Ida hade här om dagen sin första dag där hon inte sov något under dagen. Hon höll isg vaken men på kvällen var hon bra trött. Tror det hela hade med den tre dagars feber hon nyss har haft. Påverkar hennes sömmönster. Som tur är har hon sovit normalt i två dagar nu.


Skrivit av Joakim  den 17 October -2013


Då var det ddags igen med lite sjukdom. Anneli har varit halv risig en längre tid men nu är både jag och Ida dåliga. Lilltrollet har haft feber i tre dagar nu, med över 40 grader idag. Själv så känner jag mig bra häning och rasslig i halsen. Få se om det blir jobb i morgon.Skrivit av Joakim   den 11 October -2013


Tiden går fort när man har roligt och plötsligt är vi i Oktober. Första frostnatten har varit här och i stort sett hela trädgården har förberetts och packats ihop för vintern.

Är klar med mitt projekt inför nästa år med nya odlingsbänkar. Denna gång förhoppningsvis utan allt för mycket ogräs. Nästan all rönn som vi klippte ner i sommras har blivit flis som ligger runt bänkarna.Hoppas det kommer funka.


Skrivit av Joakim   den 6 October -2013


Tänkte berätta att Ida är fullt upptagen med att lära sig gå och stå. Står gör hon om hon håller i något och hon har precis kommit på att man kan hålla i sig och sjuta någt framförsig så då kan man oxå gå =). Men än så länge har hon inte så mycket balans och trillar ganska lätt.

Hunden brukar puffa till henne, bara i väl mening men oftast så trillar hon då. Annars är det bara bra med Hasse, jag och Hasse ska börja rallylydnad på torsdag. Efter som de inte har några kurser i freestayl får vi lära oss rallylydnad så längre.


Skrivit av Anneli  den 16 October -2012


Idag var Ida och Anneli på BVC. Allt ser bra ut. Ida väger 9320 gram och 72 cm lång. Värden var enligt de beräknade kurvorna.


Skrivit av Joakim   den 15 October -2012


Det har regnat oerhört mycket här de senaste dagarna. Grundvattnet står högt och det är vatten i dikena. Hade vi inte dränerat i sommars är jag säker på att vi hade haft vatten i källaren nu. Men det har vi inte, åtminstone inte som innan. I ett rum kan jag hitta längst ner på en väg lite fukt, men det är allt. Just där var det en stor sten på utsidan av grunden så vi var tvungna att dra dräneringsröret längre ifrån huset än vad vi ville, kanske förklaringen till varför där är lite fukt.

Skrivit av Joakim   den 9 October -2012


Tiden går fort och snart kommer det vara februari. Tycker för var dag blir det allt mörkare och mörkare, så snart är det jul.

I dag tog den lilla en verklig ljus och hög ton. Var så att det gjorde ont i öronen. Kommer hon att protestera med de tonerna i framtiden kommer det bli jobbigt. Får man skaffa hörselskydd annars har man tinnitus om ett år.


Skrivit av Joakim   den 7 October -2012


Oj vad jag saknar Ida ibland, känner mej riktigt sjuk av längtan att känna babysdoften.Hoppas tiden ngår fort till februari.

Skrivit av Farmor  den 4 October -2012


Denna vecka arbetar både jag och Anneli fem dagar. Jag förmiddagar och hon eftermiddagar. Får säga att det funkar väldigt bra. Tyvärr är det bara denna vecka då det normalt inte går att kombinera med mina arbetstider.

Ida kämpar på till den milda grad att hon knappt hinner med att sova.

Skrivit av Joakim   den 2 October -2012


Här är en mage som växer för var dag, och det kunde vara min men det är det inte. Vad som är härligt är att den inte är färdigväxt heller utan den kommer bli större.

Nedan finns även en bild av vad som är i påskägget.


Skrivit av Joakim  den 30 October -2011


Jag har en fru som nu kan titulera sig som rikskändis expert inom livsmedel. Pratade i P4 Extra där hon blev interjuvad. Klarade det galant med bara en liten nybörjar darning på rösten vid de första frågorna.

Stolt som en tupp är jag! :)


Ungefär 13 minuter in på programet är hon.

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2151


Skrivit av Joakim  den 26 October -2011


Som Jocke skrev har vi varit i Ske-å denna helg. Alltid lika skönt att åka hem... ta det lungt, äta gott och bara ha det bra. I helgen tog jag en fika med en gammal gammal vän Erika Wolter eller som ogift hette hon Jonsson. Super trevligt!

Käraste mor och far ska köpa barnvagnen åt oss så vi var även och titta in den =)


Skrivit av Anneli  den 23 October -2011


Föra helgen byte vi på passaten och denna helg blir det oplens tur. Är i skrivande stund i Skellefteå och här är bra med frost på morgonen. Hörde i går att det skulle ha snöat i Lule men tveksam över saningshalten idet. Vi får väl se idag när vi kör upp.

Annars renoveras det i källaren för fulla muggar. Två veckor till sen beräknas det vara klart.

Skrivit av Joakim  den 23 October -2011


Idag när vi kom hem från arbete låg det en jättefin krans på vår bro. Som vi fundera vart den kom i från, var det verkligen till oss och VEM hade lämnat den?

Det visade sig att kära Anette (en underbar Möröbo)hade lämnat den till oss och ville gratulera till vår kommande bebis.

Tack kära Anette!

Skrivit av Anneli  den 23 October -2011


Var ett tag sedan man skrev något här. Blir så där ibland. Kan inte skylla på att vi har haft super mycket att göra för det har vi inte. Det går sin sakta gång här.

Anneli är nu i V.22 och halva ska vara avklarad. Ser fram emot februari men det känns som det är en evighet bort.

Hasse växer och är nu en stökig "tonåring". Är grymt mycket bus och spratel i han emellanåt.

Fotade en familjebild i dag i det vackra höstvädret.

Skrivit av Joakim   den 15 October -2011
Idag har jag och Anneli lagat och fixat buffe till 85 pers. I ett kök som är mindre än vårat eget. Det blev lite tajt och stressigt i mellan åt. Men folkblev glada och sa att det var så bra. så vi får väl vara nöjda med våran insatts.

Skrivit av Joakim   den 30 October -2010
Vi har köpt in och monterat fast extraljus på passaten. Har inte själv kört den än men enligt Anneli så blev det kanon. Med tanke på alla älgar som springer här så känns det som en bra investering.

Skrivit av Joakim   den 28 October -2010


Jag har varit på facklig grundkurs i veckan.

I februari i år blev jag förtrondevald för naturvetarna på jobbet. Eftersom jag INTE kan något om vad det innebar har jag känt mig mycket osäker på vad jag ska göra. I veckan var det äntligen dax för en grundkurs. Super intressant att få vara förtrondevald men också lite nervöst.

Men det ska bli en trevlig utmaning att vara förtrondevald!


Skrivit av Anneli  den 16 October -2010
Då faller det snö här. Lägger sig på några platser men jag skulle tro att det är bar mark igen om några timmar. Riktigt ruskigt är det i alla fall, snö och blåst. Börje var bara ute och vände i morse när morgonkissen skulle göras.

Skrivit av Joakim   den 14 October -2010Idag är det vackert höstväder, så jag och Börje tog os ut på en cykeltur. Några kilometer från huset såg jag plötsligt en räv som kom springande över ängarna emot oss. Nä den såg oss vände den och sprang snett ifrån oss, men inte samma väg tillbaka. Lite konfundersam var jag för inte brukar rävarna springa så öppet omkring mitt på dagarna. Men vi stannade till vid fågeltornet då där är vacker utsikt. Efter si så där 7-8 minuter såg jag att där kom något till i spåren av räven. Det var en tjock liten hund med en GPS sändare runt halsen. Helt klart blev den intresserad av oss och jag tänkte att nu har jag pajat jakten. Men efter att ha kollat in oss och retat Börje lite så strosade den vidare i Rävens spår. Inte speciellt snabbt men på rät kurs. Hoppas räven hittade en säker tillflykts ort, för det var en envis lite rackare han hade efter sig.


Skrivit av Joakim   den 13 October -2010Hade några vänner över på midda i lördags. Hittade ett trevligt recept i tidningen buffe på dill och ostbröd som jag gjorde. Det var riktigt gott. Hade som mat en Bouillabaise , så brödet passade fint till. Hade dock inget smör hemma, utan använde flyttade margarin. Gick bra det med.


Ingredienser
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 paket jäst (50 g)
2 tsk salt
1 liter vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
2 dl finskuren dill
50 g rumsvarmt smör
3 dl riven ost, gärna extralagrad prästost
Gör så här
1. Blanda vatten, smulad jäst, salt, vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke. Arbeta ihop degen för hand, ca 10 minuter, eller
i maskin, ca 5 minuter. Jäs under bakduk 40 minuter.
2. Blanda dill och smör.
3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 45 x 35 cm. Bred på dillsmöret. Strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna rullen lite.
4. Dela degrullen i 2 bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Klipp några jack i varje degrulle. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna på galler.


Bild på brödet nedan.

Skrivit av Joakim   den 3 October -2010


Var ute och gick i går i skogen. Hade bara kommit ett tio tal meter in och var precis i färd med att koppla av Börje då skogen konung trippa över vägen si så där 40 meter framför oss. Som vanligt märkte inte Börje något, för när jag sa, "vad e det". Då fatta han att något hände och fick vittring på den. Kan ju säga att jag inte koppla loss han efter det.

Har lagt ut nya bilder på fotosida. Rensade den helt för ett tag sedan, då jag kände för något nytt. Nu håller jag sakta men säker på att fylla upp sidan igen.


Skrivit av Joakim  den 21 October -2009I dag vaknade jag på ett sätt som jag inte föredrar att vakna på. Börje stod och kissade ner mina kläder som låg på golvet klockan sju på morgonen. Normalt sett har det aldrig varit något problem för han att hålla sig i tio timmar när det gäller natten och det är sällan man ser att han direkt kissar när han kommer ut på morgonen. I går kväll var vi ute med honom vid 10 tiden så det var inte så att han inte fick kissa på kvällen. Men av någon anledning som vi ännu inte förstår behövde han verkligen på dass i morse, till den milda grad att ha inte han vänta på en förvirrad nyvaken husse att han skulle hinna upp och släppa ut han. Istället blev det en klädhögg på golvet som fick ta emot en halv liter illa luktande hund kiss. Go morgon Husse.


Skrivit av Joakim  den 18 October -2009


Jag visste att det skulle komma men att det bara skulle ta 4 månader trodde jag inte.

Idag åkte jag och Börje in till stan för att insupa lite stadsmiljö. Jag har känt en viss saknad att staden i helgen, att kunna rasta hunden längs älven eller i stan. Jag tycker det var helt underbart att bara känna pulsen och se all trafik.

Här i Mörön är det ganska lugnt en söndag. Men det är ju det som är det bästa med landet att det är lugnt och gott. Sedan är det ju underbart att kunna åka in till stan och få sig en dos storstadsmiljö... Luleå är kanske inte är så mycket till storstad men en stad i alla fall =)


Skrivit av Anneli  den 11 October -2009


Får säga att jag är kluven inför natten. Dels är det jäkligt jobbigt både fysiskt och psykiskt att arbeta natt, men samtidigt är det ändå skönt att vara aktiv på denna del av dygnet.

Det är så lungt, så stilla. Mitt på natten kan man gå ut på Storgatan och höra absolut inget förutom någon enstaka mås eller fläkt. På dan är det värsta vimmlet och sorlet här. Dock överväger nog det negativa och får jaf själv välja blir det nog inte allt för många nätter framöver.
Skrivit av Joakim  den 6 October -2009


blide det när det gäller maskeraden. Lusten föll inte på att fota samt att där var rätt mörkt så då gällde blixt, något jag aldrig gillar att använda när jag fotar. Får väl ta och lära mig någon dag. är rätt ofta man behöver använda blixt.

Annars knallar det på. Ska jobba natt nu i veckan. Få ta det man får och tyvärr är det natt. Gillar ett inte riktigt och vill helst undvika det, men men, kulorna måste in.


Skrivit av Joakim  den 5 October -2009


Nu bör det verkligen bli kallt här och det går snabbt. Läste att det hade snöat i Kiruna i veckan. Dock inget som hade lagt sig än men helt klart ett tecken om vart vi är på väg.

Jag fick hoppa in på hotellet i går, var lite snabbt och lustigt. Först så mindes jag inget när jag stod där men så efter en si så där 5-10 minuter började allt komma tillbaka, koder rutiner osv. Svårare än man tror att glömma när man väl har fått in det i ryggraden.

I kväll ska vi på maskerad. Blir en favorit i repris. Lägger ut bilder på vad vi var om någon dag (om vi inte såg för dj***iga ut. Finns risk jag komemr göra det :)
Skrivit av Joakim  den 3 October -2009


I natt hade vi köldrekord för vintern 07/08. Minus 5,9 grader gick det ner till och nu under dagen har det hållit sig kvar vid minus 3. Så landskapet här upp börjar nu se ut som riktigt vinter då frosten ligger kvar och ser ut som ett tunt snötäcke. På en sjö som vi brukar rasta Börje runt har det börjat lägga sig is. Dock bär den inte än vilket min högerfot fick uppleva igår, en kall erfarenhet även om det blev raka vägen hem efter plurret.

Har börjat köra nattbil och är inte bara på hotellet. Kör runt i Luleå nattetid och kollar inte olika objekt. Finns väl både för och nackdelar med jobbet jämfört med hotellet. Helt klar så sliter det mer på en och man blir tröttare av det. Dock är det 12 timmars pass men det känns inte längre rent tidsmässigt jämfört med hotellet just på grund av att det händer mer. Sen är det alltid roligt med att köra bil mitt i natten eftersom man verkligen äger vägen. En stäcka här i Luleå som i rusningstid kanske tar 20 minuter tar på en tom nattväg 5 minuter. En klar fördel med är att man träffar mer folk även om det inte är många. Man har alltid två arbetskamrater som även de susar omkring i sina bilar och man träffar dem när man fikar. Sen träffar men även på folk när man ringer på hos dem och upplyser dem att de stör grannarna. Inte alltid de är så glada att se en bara.

Skrivit av Joakim   den 31 October -2008


Är en mindre kul företeelse att ha. I går var det första gången på drygt två veckor som jag inte har haft magont. Inget kaffe och havregrynsgröt var det som till slut fick magen att komma i balans, ja oså kanske medicinen doktor skrev ut med hjälpte till. Dock tror jag det är uppehållet med kaffe som har varit det som har varit den bidragande orsaken. De första tre dagarna utan kaffe var helt fruktansvärda. Huvudvärk, trötthet och allmänt rastlös plus då magontet från magkatarren. Nu ställer jag mig frågan om jag om en vecka eller så ska börja dricka kaffe igen. Inte kul att åka på en ny sur mage och en ny avgiftning men samtidigt, liv utan kaffe inte heller kul.

Skrivit av Joakim   den 20 October -2008


Här är hon, visst är hon fin! Vi kallade henne för "the fox lady"

=)

Skrivit av Anneli  den 11 October -2008


Idag har det varit en konstig dag. Vi har lämnat tillbaka Trimma. Hon är för mycket hund för oss, inget som vi orkar med. Jag har varit jätte förskyld och blivit mycket bättre och min tjänstebil har kommit =)

Både sorg och glädje.

Trimma är en jätte fin hund och det känns jätte synd att lämna tillbaka henne. Men det är en hund som kräver mycket tid och den tiden finns inte hos oss.

Skrivit av Anneli  den 7 October -2008Det blev idag som Trimma kom hem till oss. Och får säga att det har gått förvånansvärt smidigt. Ok, första natten är inte gjord än men det känns som det kommer gå bra. Börje har tagit att han inte är ensam kung i huset längre bra. Han struntar i Trimma för den mesta av tiden och lossas som hon endast är en typ av rörlig inredningsdetalj.

Det var inte bara Trimma som kom till oss idag. Även den första snön föll i förmiddags. Det la sig inte men för några minuter så snöade det på rätt bra.

Skrivit av Joakim   den 4 October -2008


Hej

Här i Luleå händer det ganska mycket. Jag har ju börjat på mitt nya jobb och storm trivs. I veckan (v. 40) har jag haft praktik på ICA kvantum i Luleå. Super kul och läro rikt. Jag var där för att få en inblick i hur en butik fungerar.

Jocke jobbar på som väktare, han har gått den sista utbildningen och ska snart få lära sig att köra natt bilen.

I morgon fredag kommer Trimma, vi ska ta en Belgiskvallhund på prov. Alltså Börje ska få sig en kompis... vi får se hur allt löser sig men vi hoppas på allt går bra.

Vi har budat på ett hus. 25 minuter söder om Luleå. Köparen är inte nöjd med vårt bud så vi får se om det blir något. Vi är dock de ända som är intresserade... kanske kanske...

kram på er

Skrivit av Anneli  den 2 October -2008


Välj år eller månad nedan.
Obs. Inga bilder visas i flödet.

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December