Dag Trana
Igår, var det dag Trana 2018. Den 19 april. Lite senare än normalt men bara med typ en vecka. Andra flyttfåglar vi har sett är gäss,tofsvipa,koltrast och sädesärla. Fortfarande är det bara fläckvis med barmark här runt hus, träd och liknande och på ängarna är det kompakt snötäcke.

Skrivit av Joakim  den 20 April -2018

Vår?
Så här års brukar jag skriva om flyttfåglar och gräsmatta som tinar fram, men inte i år. Det är snö, snö och åter snö här i norr. Anneli såg en svan för någon dag sedan men utöver den stackars vilsna individen har inga andra flyttfåglar vågat sig tillbaka. Vist, det börjar bli plusgrader dagtid men om det inte markant blir varmare känns det som vi kommer ha snö fram till midsommar.

Skrivit av Joakim  den 5 April -2018

2018
Nytt år, nya tag.
Föra året var det altan bygge och bebis som gällde. Nu är Frida 1 och ett halvt år och altanen bara ett lager färg från att anses vara klar. Så vad ska hända detta år? Husvagn är ju alltid en bubblare som ligger i startgroparna, så kanske. förändringar när det gäller jobb. Inte alls omöjligt och det gäller både mig och Anneli. Ida ska tappa tänder, vilket hon egentligen borde ha gjort för en vecka sen men den hänger envist kvar och jag får inte ok att dra den med "tråd och dörr".

Vi får se helt enkelt vad det blir.

Skrivit av Joakim  den 6 January -2018Alla inlägg